Jump to content
Българският форум за музиканти

Hüdrian Suite


Recommended Posts

Пускам само една част, защото цялата хава е много дълга (около 40 минути). Качеството е лошо, записвано е с мини диск от публиката. Идеята беше да се свири акустично без голямо озвучаване, а и парчето има доста общо с класиката. По тази причина нямаше как да се направи добър запис. Надявам се все пак да се чува достатъчно, за добиване на представа.

 

http://www.4shared.com/file/112158045/4aa5.../hudrian_s.html

 

Надявам се на някой да му допадне и ще се радвам на коментари :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Търсена ли е някаква връзка с фолклорната музика или просто звучи така на места?

Харесва ми доста, само си мисля, че щеше да е още по-интересно с тимпани и други ударни инструменти, ползвани в симфоничните оркестри.

редполагам, чене е била точно това идеята, де :girl_cray2:. Всъщност, не мога да чуя какви инструменти точно свирят, но ....ти ще кажеш.

Не знам как е звучало на живо и дали е от записа, но ми се струва също, че китарата заема твърде много от звуковата картина на доста места.

Иначе безспорно идеята си е много музикална и музикантска.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брях :rocker:

 

Това ми прозвуча като смесица от Франк Запа, Джон Скофийлд, Жан-Люк Понти и Ал Ди Меола :virtuoz:

 

Много странно и много яко :pray:

 

Я дай сега малко инфо кой го писа тва парче, кой го аранжира и кой разписа квартета?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за слушането и коментарите. Радвам се че ви харесва

 

@Евтим

 

Идеята на парчето е да бъде сюита, тоест да се състои от различни части, предполагам, че аворът е целял да постигне разнообразие и различно звучене в различните части на парчето. Иначе за баланс и дума не може да става и китарата наистина е силна понякога, но от микрофонче в публиката не може да се очаква повече :hysterical:

 

@BlueZone

 

Парчето е на единия от цигуларите , с който често свиримхме реди заедно с останалите музиканти от ритъм секцията. Негов изцяло е и аранжимента на квартета, останалата част от аранжимента е , както най често става в подобни ситуации, колективна, в смисъл че всеки има доста свобода, в рамките на контекста разбира се, да решава как точно да интерпретира, доста свободния нотен текст зададен от автора.

 

@Слав, Б.Томас

 

благодаря ви коментарите и за отделеното за слушане време :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много полиритмична, хармонична и замислена музика - на места китарата минава и през блус скала за малко...на места ми излиза от контекста леко с бързите пасажи, но предполагам, че там е импровизация и няма толкова значение... като цяло поздравления за страхотната работа, на моменти визиите и настроенията които създават най вече цигулките и китарата са много дълбоки и красиви - прекрасна и класна работа на Кольо!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви много :greenangel:

 

@Телериг

 

Повечето от китарните партии са импро така или иначе :whistle: , бих се учудил искрено , ако някога всичко вземе ,че стане супер. Мерси за слушането и коментара

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля моля...за нищо аз споделям директни впечатления Кольо :whistle: - импровизацията ти накрая е страхотна...стрингс и китара с дълбок хорус звучало вълшебно просто много ме грабна браво за блендата която си избрал ...бързите пасажи не ме впечатлиха толкова, колкото бавните защото там си личи мисълта ти върху контекста...бързите ти фрагменти си ги пускаш такива по принцип с лека ръка там знаем че можеш :greenangel: ...може би трябва да ги поразнообразиш леко, защото то това си е само към внимателната публика която следи под лупа и попива изпълнението изцяло... иначе тези които не те познават и те слушат за пръв път или пък нямат такова внимание към дребните детайли те няма да забележат чак такива неща...но ако гледаме като цяло без детайлите всичко е адски професионално и изпипано!

 

...а впрочем какво е значението на името на сюитата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определението според Уикипедиа

 

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%8E%D0%B8%D1%82%D0%B0

 

Мерси още веднъж за детайлното слушане и подробния коментар. Аз наистина от много отдавна не обръщам внимание на бързите пасажи които свиря и страшно често ги повтарям неволно, навремето имах много ликове, но с течение на времето ги изпозабравих и зарязах, останали са ми 10тина, използвам ги просто за изразно средство, един вид пълнежи. Мисля, обикновенно свиря просто скали, с някой тон в повече или по малко. И в интерес на истината, мисля, че най често се изтървам и свиря много повече бързи фрази отколкото парчетата искат. Положителното е, че с времето като чели улягам полека :greenangel: .

 

Иначе, що се отнася до саунда, общо взето винаги свиря с нещо подобно, разбира се в подобен контекст. Прави се с Fulldrive Mosfet 2, Boss CE 3, MXR Carbon copy Analog delay и Boss Reverb RV 5

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уууф...

То е тооолкова сладко налудничаво!

 

Искам диск от това нещо, просто си представям как ще ме размаже един по-качествен запис!

Кольо, плс, вземи погледни конструктивно и "търговски" на българското положение. :D

 

(Абе, я ни покани да отскочим до Берн най-добре, ский ква агитка сме се заформили тука... :ph34r: )

 

Страхотно е! И цигулките, нали знаеш, ми кинат сърцето... (Мислех, че си се прежалил най-после, ама нейсе...)

:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотно е! Жалко, че не е записано по-добре: и композицията, и ансамбъла (и китарата, разбира се) са си топ клас. Дали това е единственият запис от концерта? Ако не е правен нарочен звукозапис, може да е заснето някакво видео с по-добра звукова писта от тази?.. (Не че този запис е технически лош, просто е от неподходящо място в залата - невъзможно за коригиране).

 

Малко ми напомня на един не толкова известен млад китарист, Мат Дейвис, който също работи със струнен квартет; причува ми се и нещо от Пат Мартино. Разбира се, още в зората на фюжъна, оркестърът Махавишну на Джон Мк Лафлин имаха (в по-късните си версии) щрайх група... Разгеле като споменах Махавишну - техни кавъри (значително творчески преобразени) прави един нашумял ансамбъл, The Radio String Quartet - Кольо, сигурно си го слушал. Минават за едно от големите явления в модерния джаз, макар да са без китара и ритъм секция. От Австрия се водят (макар да имат една азиатка и един балкански юго-пич, но това си е Австроунгария). Не знам да ли ми се струва, но немски-говорещите народи имат като че ли особен афинитет към джаз с класически струнни ансамбли: в Авсстия, Германия и Швейцария като че ли такива формации са повече от всякъде другаде?...

 

Без да съм ни най-малко германец, лично много харесвам такава музика (сигурно щото съм цигулар - бил някога ;) )

 

Браво за твойто участие - и на автора и колектива; и пускай ако се намери по-добър запис!

 

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.