TONY Отговорено Ноември 9, 2005 Отговорено Ноември 9, 2005 точно така - не беше ли на Морли този суич? Цитирай
Jordan_J Отговорено Ноември 9, 2005 Автор Отговорено Ноември 9, 2005 точно така - не беше ли на Морли този суич? Точно за него става дума, Тони Цитирай
goal Отговорено Ноември 12, 2005 Отговорено Ноември 12, 2005 (Редактирано) аз преди няколко седмици си взех дигитален ревърб и след доста експерименти стигнах до единственото решение, което не ти прецаква звука - дискретни източници. ето моя сетап: китара->амп->ревъб(100% wet)->амп или по-добрия вариант: ............................/>амп китара->Y-кутия ............................\>ревърб(100% wet)->амп Редактирано Ноември 12, 2005 от goal Цитирай
goal Отговорено Ноември 12, 2005 Отговорено Ноември 12, 2005 ... ама вие всичко това гледам сте го описали Цитирай
goal Отговорено Ноември 12, 2005 Отговорено Ноември 12, 2005 а ето как го прави чичо ви Metheny... Metheny uses a complex rig to amplify his Ibanez. First, the guitar signal goes to a direct box, which splits the signal and sends one line to the house PA. (or recording console) and the other line to a DigiTech GSP 2101 preamp. The right channel output of the 2101 is split via a direct box, with one of the signals routed to a Crest power amp and an old Acoustic 134 4x10 combo loaded with JBLs-the amp electronics aren't engaged, as the combo is used solely as a speaker cabinet-and the other signal going to an (Prime Time II delay (set to a 13-millisecond delay with sine-wave modulation). This signal terminates at a Crest power amp feeding a 15" JBL speaker in a Theil cabinet one side of the stage. The 2101's left side is sent to a Prime Time II (set to a 26-millisecond delay with sine-wave modulation), as well, and then to another Crest power amp feeding a 15" JBL in a Theil cab placed on the opposite side of the stage. Цитирай
Jordan_J Отговорено Декември 31, 2005 Автор Отговорено Декември 31, 2005 Аз реших проблема с Amp Selector-а на VoodooLab. Соленичък излиза, но пък върши много различни и полезни задачи. Даже се оказа че е програмируем, което бе6е повече отколкото очаквах... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 31, 2005 Отговорено Декември 31, 2005 Да пусна още едно постче по тази изключително интересна за мен тема. След като се сдобих с нелош изцяло лампов усилвател Peavey Classic 30 BT се оказа, че нещо не ми допада да използвам цифровия си рак процесор Беринджър 1000Р. Преди доста ми "отваряше" звука, но с тия лампи май само оплесква нещата. Евентуално може да иска някакви по-различни настройки, ама де да знам. Струва ми се, че омазва звука, дори само дилей да вкарам от него... Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Декември 31, 2005 Отговорено Декември 31, 2005 От мой личен опит ето до какви решения стигнах. Първо, T C electronics G-system-a се оказа далеч не толкова "прозрачно" звучащ колкото го описват,демек като го пробвах имаше разлика поне за мене когато звука минаваше през него.Тъй че за сега ситуацията е следната, когато записвам давам съвсем малко реверб от амп-а,който е качествен Хамънд реверб с дълги пружини,просто за да не е тотално сух звука.В тази ситуация всички други ефекти ги прилагам от компютъра върху вече записания сигнал,къде по-лесно е и не трябва да се притеснявам за загуба или "убиване" на тон от FX Loop-a.На живо,когато ми трябва малко "по-мокър" саунд,единствения ефект,който за мен звучи "прозрачно" без да "яде" от тона е T-Rex Replica Delay Pedal,страхотен дилей педал със true bypass(прочетете за него като кликнете на хиперлинка на името). Владо Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 31, 2005 Отговорено Декември 31, 2005 Като видях колко пари е ми се изпари желанието за всичко. По-малко дадох за ламповия си АМР, няма как за един педал да дам повече... Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Декември 31, 2005 Отговорено Декември 31, 2005 Като видях колко пари е ми се изпари желанието за всичко. По-малко дадох за ламповия си АМР, няма как за един педал да дам повече... Прав си доста скъп е,но си заслужава(естествено ако имаш парите) и ако провериш пазара и цените на добри педали ще видиш че е горе-долу нормална.Колкото до амп-а,то има и по-евтини,но не там е идеята. Владо Цитирай
Judas Priest Отговорено Септември 8, 2013 Отговорено Септември 8, 2013 Ами , от темата разбирам ,че от Digitech GNX1 нищо не може да се извади като качество ,което да не скапва звука,така ли е? Цитирай
TONY Отговорено Септември 8, 2013 Отговорено Септември 8, 2013 Така е. Евтиното си е евтино и винаги ще скапва звука. 1 Цитирай
Kalmar Отговорено Септември 9, 2013 Отговорено Септември 9, 2013 Aз ползвам усилвател със сериен и паралелен сенд/ритърн и ако ползвам ефекти, то те са през паралелния, като имам пот с който миксвам "оцветения" звук със сухия. А ефектите са обикновено дилей и буустър (за сола), понякога и ефекти от сорта на хорус. Цитирай
Recommended Posts