Jump to content
Българският форум за музиканти

Подсветка на дисплей.


Recommended Posts

Някой да знае магазин, където се продава подсветката за дисплей? Представлява една плака с 2 стърчащи от нея пластинки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 56
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Препоръчвам ти първо да питаш търсачката на http://constructor.bg/shop/ преди нас ;) Много по-вероятно е да откриеш по-бързо това, което търсиш.

Може да ти стане смешно, че пише "Млад Конструктор", но ми вършат работа в голяма част от случаите, дори да нямат нещо в наличност (разбираш колко специфични елементи се използват понякога в аудио техниката предполагам) знаят откъде мога да го поръчам и го правя през тях. Имай едно наум преди да махнеш с ръка пренебрежително (ако смяташ да го правиш, де).

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напротив! Защо да махам пренебрежително с ръка. Търсих в Гуугъл в български сайтове, но не открих нищо и затова питам тук. Благодаря за информацията! Доста трудно се намират елементи от стари машини. Сега ще хвърля едно око.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един агент с няколко синта си напазарува от нета, обаче от еБей ли, от някой сайт ли... Някакъв негов овек му ги купи и изпрати, сложна координация беше... :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, то в България нищо няма. Аз всички чаркове ги намерих в Yamaha USA, ама не доставят извън щатите. Та и аз така дисплея си го намерих, даже е със синя светлина и с доставката ми излиза 61 лв, а в Динакорд ми искаха 300 и нещо Евро. Мисля, че и потенциометър си намерих. Ще я приведа в ред тая Yamaha аз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купих си чисто нов дисплей за Yamaha SY77/99, който става и за рак версията TG77. Излезе ми 62 лв с доставката от USA. Oт Динакорд ми искаха над 300 евро. Ето откъде да го купиш: http://www.zinguy.com/lcdpage.htm За целта трябва да имаш регистрирана кредитна карта в PayPal. На човека са му останали няколко бройки. Разликата е в това, че този дисплей свети в много приятно синьо, като се разкача старото захранване на стария дисплей, което премахва доста от шумовете и вече имаш един много тих и добре изглеждащ Yamaha SY/TG. А ето и ръководство как става работата с подмяната: http://www.xfactory-librarians.co.uk/Downl...lay_Upgrade.pdf

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами...след доста чудене ще опитам на QS300, до колкото успях да намеря инфо самите дисплеи на SY77 и QS300 са еднакви, надявам се, че ще стане... Ако не, ще поръчам само подсветка и ще сложа стария дисплей. Добре че си ти да ме светнеш, още веднъж благодаря! :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А откъде ще поръчаш подсветка? Аз намерих в един немски сайт, писах мейл, но така и не ми отговориха. Цената там е 25 евро. За доставка ще искат още няколко евро и ето ти го новия дисплей.

 

Сега го питах и ми каза, че за около седмица пристигат. Казвай за подсветката. :-)

 

Мод Едит: Пет поредни мнения ти редактирам и пиша защо, ти продължаваш да цитираш предния. Правилният бутон е "Нов отговор"!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз намерих още няколко сайта. Всъщност получих и един мейл от една фирма в щатите. Казват да проверя дали при абсолютно тъмна стая дисплеят свети поне малко. Ако не свети или има проблем с инвертора, или подсветката е тотално умряла. При мен не свети изобщо. Понеже знам къде се намира тоя инвертор ще отворя синта и ще видя дали подава 5v ток. Ако ли не направо махам кабела от него и монтирам новия дисплей. И без това тоя инвертор вкарва шумове.

Редактирано от yamahadrums
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

човече, едитни си мнението, не цитирай щото модератора ще те банне, не видя ли по-нагоре какво ти е написал :)

 

иначе да....и аз мисля да го махна за да не вкарва шумове :) ще видим като почна с модването какво ще излезе

Редактирано от mike_portnoy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.