Jump to content
Българският форум за музиканти

kolyo b

Members
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    клавишни

kolyo b's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Съжалявам, ако съм засегнал някого и разбира се се извинявам, самоче има нещо, което може би не сте схванали, а то е, че аз вероятно съм на годините на родителите ви и не се срамувам да си призная, че съм пълен лаик в компютрите, но ми се налага да ги ползувам, най-малкото за да мога да се свързвам с вас и разбира се добронамерено да помагам когато мога. Най-искрено, дори не рабрах какво съм нарушил и за какво побързахте да ме "осъдите" без да ми дадете право на последна дума. Ако прецените провинението ми като много сериозно, моля изтрийте регистрацията ми в този форум, или ми обяснете на чист български език, (без модерната английска терминология) как да ползувам форума без да нарушавам правилата? Колкото до обръщението "момченце", то е съвсен приятелско и далеч не е израз на високомерие в каквото ме обвинявате, но щом не ви "звучи" добре - забравям го, макар да не смятам колегите си музиканти за разглезени госпожички, с които трябва да внимавам как говоря - поне до сега не познавах такива. И така, чакам присъда или помощ!
  2. Момченце, потенциометъра на "пич-бендера" на YAMAHA е специално направен за тази цел и не може да бъде заменен с обикновен. Предполагам се досещаш и за силно изразения комерсиален момент в този случай, така че търси си оригиналния потенциометър, или опитай да поправиш повредения. Успех!
  3. Здравей, мисля, че вярно си се ориентирал, но съвета ми е да следваш принципа за клавиатура - "хамър механика", ако разбира се искаш да учиш пиано. Всеки друг вариант би бил компромисен и няма да е полезен за целта, която преследваш. Търси си YAMAHA, дори да е по-старичка, но пък печелиш прекрасна клавиатура, което всъщност е по-същественото. Успех!
  4. Още веднъж сърдечно благодаря братле, точно такива са размерите и на моя дисплей. Остава да го поръчам. Ако мога и аз с нещо да ти бъда полезен - готово! Поздрави на всички рокаджии!
  5. Това за чука и клещите страшно ми допадна, но имах в предвид не да се разглобява, а да се премери сваления дисплей, ако разбира се не си преправял нещо при монтажа на новия. Някого с кредитна карта ще намеря, но това "е-рау" си признавам нищо не ми говори, а в каква валута се заплаща след като се изписва от Щатите?! Братле, извинявай, че те занимавам и ти задавам толкова въпроси, но нали вече обясних, че съм лаик в тази работа, пък и не само в тази...И пак благодаря за отговора.
  6. Много ви благодаря за помощта колеги, но аз едва сега се уверих, че не мога да си направя подсветка за дисплея на QY 300 и реших да си купя такъв, но искам още малко помощ. Моя дисплей е малко по-малък т.е. по-малка е металната рамка на светещия пакет, но си мисля, че платката отдолу е същата, но все пак искам да помоля някой да измери приблизително местата за захващането (болтчетата), за да съм сигурен, че ще се побере в панела. И другото - може ли да ме "светнете" как си поръчахте дисплеите от сайта, как ги платихте и как ги получихте тук защото на темата "пазаруване по интернет" съм много спънат и не мога да се оправя. А на следващия, който си купи такъв дисплей ще мога да помогна с двадест пиновия конектор и лентовия кабел. БЛАГОДАРЯ!
  7. Пич, много ми хареса разказа за Хамонда и за Леслито, какво представлява това последното и защо смяташ, че е за китара? Но повече от всичко ме интересува Корга СХ 3. Преди години имах такъв - страхотен е и сега съжалявам, че го подарих на мои колеги, като на няколко пъти бях на косъм да имам Хамонд, но до сега то не се случи. Сега свиря с една ЕЛКА Х 50, която е абсолютно копие на Корга, ТА КАКВО СТАНА С СХ 3-то И КОЛКО ЩЕ МУ ИСКАШ, АКО СЕ ПРОДАВА? Извинявай че се намесвам но и ХК-1 не е решение, защото той е дигитален и звучи почти като синти, а разликата е огромна от аналоговата серия Хамонди, а този звук, който ви впечатлява всъщност е звука на още по-предишната серия - "С" и "В" - истинския механичен звук на Хамонда, който не може да се наподоби ното с синтезатор, още по-малко с компютър.
  8. Най-сърдечно благодаря, мисля че някъде прочетох за брой точки на QS-a, но пък нищо не открихвам все още за QY300, така че продължавам да търся за да ги сравня. Още веднъж БЛАГОДАРЯ!
  9. Най-после успях, размерите на дисплея на секуенсера QY300 е 13 Х 4 см. Та въпросът ми беше дали е същия като на QS300, който за разлика от моя е осветен?
  10. А теб какво точно те накара да мислиш, че Евгени не е добър клавирист? Освен това - ти като решиш да си правиш банда какво правиш? Отиваш в Полски Тръмбеш да си търсиш музиканти, че да не ти се окажат познати ли? Естествено, че в една група свирят хора, които се знаят от преди това. Напълно съм съгласен! Не знам, аз очаквах в този форум да срещна повече хора, които да са над тези неща, които вълнуват обикновенния човечец. Това си го мислех, защото според мен музиката развива хората към нещо по-добро. Но явно съм се лъгал. Или повечето хора тук не са музиканти(поне в душите си), или теорията ми е погрешна. Постоянно се сипят плюнки по някой, мерят се п****, спори се за глупости и т.н. Постоянно чета изказвания - мразя чалгата, Азис не е певец, Металика за нищо не стават, Евгени Димитров е мижитурка, която си мисли, че скъпия клавир ще свири вместо него(Ми дайте да сложи един PSR E213, щото и без това само за пиано ще го ползва.). Не знам, наистина, понякога много се разочаровам от някои хора, които се имат за музиканти, а в същност проявяват музикална култура по-ниска от хора, които не знаят какво е До мажор, но за сметка на това имат уши и чуват това онова! Съжалявам за леко острия коментар, но просто не се стърпях. И аз не мога да се стърпя, защото не споделям последното мнение, или поне не изцяло. Мисля, че точно музикант трябва да има и да изразява мнението си, защото това е градивно, пък и показва отношение. Много хора, които не са на ясно си викат "щом като ги дават по телевизията са голяма работа" - всичи ли споделят това мнение ? Не, нали? Но трябва да се изрази и да не изглежда като оплювка, а то всъщност е възпитателно за тези, които не са толкова навътре в материята и сега се учат. Колкото до "Ку-Ку' бенд и Слави, наистина Слави е един фамилиарник и самохвалко, който на последък показва абсолютно неуважение към гостите си, показвайки им колко добре свири бенда му, ако изобщо може да се нарече "бенд" това множество от скъпо оборудвани инструменталисти-чалгаджии, които само парадират и се опитват да смаят някого с това, а не със умения. Може да ви звучи смешно, често в такива моменти се срамувам пред гостите в предаването от това че съм българин. Не можах дабре да изразя това, което мисля но сигурно от части стъе схванали за какво иде реч.
  11. Тук искам да се намеся, защото не се сдържам. Не превъзнасяйте чак толкова Маестрото, който си е един най-обикновен пианист, принудил се да свири чалга, но и нея не свири добре. Хамонда му далеч не е като на Джон B3 или C3, а е А100 и отстъпва значително на предишните два. Освен това, дано не прозвучи нескромно, но той не може изобщо да го използува, само го има - един прекрасен, скъп черешов екземпляр, на който ако седне истински "свирач", ще го разглоби.
  12. Благодаря за помощта, не мога веднага, защото не съм в къщи, но щом успея да го измеря, пиша. Благодаря!
  13. Момченца, много ме заинтригува темата за дисплеите, та искам да ви попитам: Мога ли да използувам такъв дисплей, който както разбрах е за SY77 и QS300, и е на добра цена, за QY300, което е секуенсер с модул и дисплея му е фабрично неосветен. Ще ви бъда много благодарен за съвета.
  14. Здравей момченце, виждам че си младок и нямаш опит, но пък хубавото е, че днес средствата за комуникация и информация са много повече от "някога", когато информацията се предаваше буквално от уста на уста. А по твоя въпрос ще ти подскажа, че по принцип в състояние да се амортизират са само механичните части на синтезатора - основно клавиатурата и особено потенциометъра за "намаляне", който някои използуват само за усилване. Звуците не се амортизират а просто с времето започват да не ти харесват, но като по-"врял" те съветвам да не бързаш непременно да сменяш "свирката", което си е само харчене на пари, а да си изградиш стил и едва след като си на ясно какво търсиш, със сигурност ще го намериш!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.