yamahadrums Публикувано Юни 3, 2009 Публикувано Юни 3, 2009 Някой да знае магазин, където се продава подсветката за дисплей? Представлява една плака с 2 стърчащи от нея пластинки. Цитирай
fusion Отговорено Юни 3, 2009 Отговорено Юни 3, 2009 Препоръчвам ти първо да питаш търсачката на http://constructor.bg/shop/ преди нас Много по-вероятно е да откриеш по-бързо това, което търсиш. Може да ти стане смешно, че пише "Млад Конструктор", но ми вършат работа в голяма част от случаите, дори да нямат нещо в наличност (разбираш колко специфични елементи се използват понякога в аудио техниката предполагам) знаят откъде мога да го поръчам и го правя през тях. Имай едно наум преди да махнеш с ръка пренебрежително (ако смяташ да го правиш, де). Поздрави! Цитирай
yamahadrums Отговорено Юни 3, 2009 Автор Отговорено Юни 3, 2009 Напротив! Защо да махам пренебрежително с ръка. Търсих в Гуугъл в български сайтове, но не открих нищо и затова питам тук. Благодаря за информацията! Доста трудно се намират елементи от стари машини. Сега ще хвърля едно око. Цитирай
yamahadrums Отговорено Юни 3, 2009 Автор Отговорено Юни 3, 2009 Няма такова нещо там. Пратих запитване. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 3, 2009 Отговорено Юни 3, 2009 Един агент с няколко синта си напазарува от нета, обаче от еБей ли, от някой сайт ли... Някакъв негов овек му ги купи и изпрати, сложна координация беше... Цитирай
yamahadrums Отговорено Юни 3, 2009 Автор Отговорено Юни 3, 2009 Да, то в България нищо няма. Аз всички чаркове ги намерих в Yamaha USA, ама не доставят извън щатите. Та и аз така дисплея си го намерих, даже е със синя светлина и с доставката ми излиза 61 лв, а в Динакорд ми искаха 300 и нещо Евро. Мисля, че и потенциометър си намерих. Ще я приведа в ред тая Yamaha аз. Цитирай
mike_portnoy Отговорено Юни 8, 2009 Отговорено Юни 8, 2009 Човече, ако намериш подсветка, моля сподели в темата, защото и аз търся... Цитирай
yamahadrums Отговорено Юни 8, 2009 Автор Отговорено Юни 8, 2009 Купих си чисто нов дисплей за Yamaha SY77/99, който става и за рак версията TG77. Излезе ми 62 лв с доставката от USA. Oт Динакорд ми искаха над 300 евро. Ето откъде да го купиш: http://www.zinguy.com/lcdpage.htm За целта трябва да имаш регистрирана кредитна карта в PayPal. На човека са му останали няколко бройки. Разликата е в това, че този дисплей свети в много приятно синьо, като се разкача старото захранване на стария дисплей, което премахва доста от шумовете и вече имаш един много тих и добре изглеждащ Yamaha SY/TG. А ето и ръководство как става работата с подмяната: http://www.xfactory-librarians.co.uk/Downl...lay_Upgrade.pdf Цитирай
mike_portnoy Отговорено Юни 10, 2009 Отговорено Юни 10, 2009 Благодаря за инфото Току що поръчах, твоя дисплей за колко време пристигна? Цитирай
yamahadrums Отговорено Юни 10, 2009 Автор Отговорено Юни 10, 2009 Поръчах го в петък, но още не е пристигнал. На какъв синтезатор ще го монтираш? Цитирай
mike_portnoy Отговорено Юни 10, 2009 Отговорено Юни 10, 2009 Ами...след доста чудене ще опитам на QS300, до колкото успях да намеря инфо самите дисплеи на SY77 и QS300 са еднакви, надявам се, че ще стане... Ако не, ще поръчам само подсветка и ще сложа стария дисплей. Добре че си ти да ме светнеш, още веднъж благодаря! Цитирай
yamahadrums Отговорено Юни 10, 2009 Автор Отговорено Юни 10, 2009 А откъде ще поръчаш подсветка? Аз намерих в един немски сайт, писах мейл, но така и не ми отговориха. Цената там е 25 евро. За доставка ще искат още няколко евро и ето ти го новия дисплей. Сега го питах и ми каза, че за около седмица пристигат. Казвай за подсветката. :-) Мод Едит: Пет поредни мнения ти редактирам и пиша защо, ти продължаваш да цитираш предния. Правилният бутон е "Нов отговор"! Цитирай
mike_portnoy Отговорено Юни 11, 2009 Отговорено Юни 11, 2009 Точно от същия немски сайт мислех да поръчам, но това е в случай че не мога да направя синия дисплей Цитирай
yamahadrums Отговорено Юни 11, 2009 Автор Отговорено Юни 11, 2009 (Редактирано) Аз намерих още няколко сайта. Всъщност получих и един мейл от една фирма в щатите. Казват да проверя дали при абсолютно тъмна стая дисплеят свети поне малко. Ако не свети или има проблем с инвертора, или подсветката е тотално умряла. При мен не свети изобщо. Понеже знам къде се намира тоя инвертор ще отворя синта и ще видя дали подава 5v ток. Ако ли не направо махам кабела от него и монтирам новия дисплей. И без това тоя инвертор вкарва шумове. Редактирано Юни 11, 2009 от yamahadrums Цитирай
mike_portnoy Отговорено Юни 11, 2009 Отговорено Юни 11, 2009 (Редактирано) човече, едитни си мнението, не цитирай щото модератора ще те банне, не видя ли по-нагоре какво ти е написал иначе да....и аз мисля да го махна за да не вкарва шумове ще видим като почна с модването какво ще излезе Редактирано Юни 11, 2009 от mike_portnoy Цитирай
Recommended Posts