BassTraffic Отговорено Май 25, 2009 Отговорено Май 25, 2009 Дано да се разбира за какво става въпрос от снимките Формата на главата ще се промени, както и доста други малки детайли, но има време. Сега тялото е на дневен ред. pioneer 306c ... К. Димитров Цитирай
IgniteAll Отговорено Май 25, 2009 Отговорено Май 25, 2009 Коце, супер са и снимките и работата ти! Ей такива неща изпълват окото, а след това ухото на хората! Много ми е драго да преглеждам темата за тази китара, да знайш! Виктор Цитирай
synchu Отговорено Май 25, 2009 Отговорено Май 25, 2009 Отлични са просто. Страхотна работа Чакам с нетърпение развитието. Цитирай
Slide Отговорено Май 25, 2009 Отговорено Май 25, 2009 Много хубаво впечатление прави колко чисто и подредено е всичко, макар и то малкото, което се вижда на снимките. Надявам се не е само заради присъствието на фотоапарата. Цитирай
BassTraffic Отговорено Май 25, 2009 Отговорено Май 25, 2009 (Редактирано) Радвам се, че темата буди интерес и ви харесва начина, по който се развива! Благодаря ! За днес дозата от 3 снимки ще покаже малък напредък. Кленовата подложка е вече залепена и обработена с подходяща височина. Пробива се отвор за кабела на адаптера. След това се пристъпва към ориентация и фиксиране на струнника, наклон на грифа, и напасване на грифа към седлото. Понеже EAmechaniX пожела грифа да влезе още малко в тялото, ще се наложи още една корекция. След корекцията и след завършване на арч топ-а, наклона на равнината на тялото около грифа ще е в една равнина с фингърборда. Ще покажа снимки по-нататък, че ми е трудно да обясня какво точно имам предвид. Slide : За подредбата да - има такава, но за чистотата...няма как... К. Димитров Редактирано Май 25, 2009 от BassTraffic Цитирай
EAmechaniX Отговорено Май 25, 2009 Автор Отговорено Май 25, 2009 (Редактирано) Не разбрах, ще се сменя ли формата на главата ? На пук на всеобщото мнение, че малката глава скапвала тона и състейна, ще бъде сменена с такава. Майтапя се! Страшно ме дразни формата на главата и затова ще бъде трансформирана в малка, симпатична главица с по-различно подредени струни и ключове.Идеята ми тук е струните да бъдат абсолютно прави от край до край. Това ще предполага смяна на позициите на ключовете, като се приближат един към друг по надлъжната ос. Т.е. отворите за тях ще бъдат разпробити и приближени така, че да може струната да върви право без никакви чупки. Нещо такова, но формата на главата няма да е такава. Редактирано Май 25, 2009 от EAmechaniX Цитирай
BassTraffic Отговорено Май 25, 2009 Отговорено Май 25, 2009 Този пример нещо не ми допада. Давай 2-ри! К. Димитров Цитирай
BassTraffic Отговорено Май 25, 2009 Отговорено Май 25, 2009 (Редактирано) Сега си ясен...яворе! К. Димитров Редактирано Май 25, 2009 от BassTraffic Цитирай
noflip Отговорено Май 26, 2009 Отговорено Май 26, 2009 или така ? тази глава според мен изглежда с пъти по-добре от single side-a с който става популярен телекастера. ако си правя някога китара съм намислил главата да е копие на тази. Цитирай
ultramega Отговорено Май 26, 2009 Отговорено Май 26, 2009 ^ шегуваш се нали? Това бие на глава на гъдулка. Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Май 26, 2009 Отговорено Май 26, 2009 Всъщност бие на глава на отвертка Но всеки с предпочитанията си... Цитирай
EAmechaniX Отговорено Май 26, 2009 Автор Отговорено Май 26, 2009 Въображението не ви е чужда територия. Пак обяснявам!Формата на главата ще е друга а снимките подсказват само идеята за правотата на струните.(егати израза...к'ви ги пиша и аз) Цитирай
noflip Отговорено Май 26, 2009 Отговорено Май 26, 2009 (Редактирано) както спомена марински - всеки с вкуса си. за мен няма по-грозно нещо например от голямата стратокастерска глава. или пък малката телекастерска глава. или пък обърнатата глава на Jackson-ите, която направо ме отвращава (за което ако ме чуе един познат ще ми скочи на бой ). на мен просто ми харесва симетрията. това е. EDIT: съжалявам само, че не обърнах внимание, че главата в момента прилича вече на тази, която предложих. Редактирано Май 26, 2009 от noflip Цитирай
Recommended Posts