Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Ами, днес нямах много време и не съм искал да ги разсвирвам през апаратура, само хванах една-две "на сухо" ... но да, дават и да се пипа, не само да се гледа:hooray:. Не че не се чете едно леко безпокойство в погледа на продавача, като я гепиш:girl_witch:, но това си нормално за такива скъпотии.

Редактирано от sevenstring
  • Отговори 67
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Днес не бачкат, мамка му! Само ми потекоха лиги от очите, пред витрината. LP Goldtop-a е ... абе нямам думи. :hooray: И Епи-то е красавица! Една цена барем няма ли да сподели някой, да се настроим психически?

Отговорено (Редактирано)
Днес не бачкат, мамка му! Само ми потекоха лиги от очите, пред витрината. LP Goldtop-a е ... абе нямам думи. :hooray: И Епи-то е красавица! Една цена барем няма ли да сподели някой, да се настроим психически?

Еми предполагам от 1100 за най-евтината faded версия на LP-то, до към 3500лв. за Standard/Studio. Разните му ре-ишута може и над 4500лв да са.

ЕДИТ: Предполагам де, но се съмнявам да има някаква съществена разлика от цените, които виждате из нета.

ПП: То тая faded версия я имаше и във ВисиАртс, ама не мисля, че се произвежда вече.

Редактирано от Slide
Отговорено (Редактирано)

Смятах да се въздържа от преразказване на цените им, но като се замисля, не виждам нещо некоректно в това ... та, записал съм си следното:

- Studio-то, която е стандартна, а не от евтините faded mahogany (или както там бяха) = 2490 лв.;

- Gary Moore BFG = 2590 лв.;

- Standard Pro, която е по-висок модел от чистия Standard (такъв в момента нямат) = 4390 лв.;

- останалите LP-та, изброени в по-горния ми пост, са по-скъпи от предходната:hooray:;

- Epiphone LP Ultra (по спомен) = 1090 лв.

Предварително се извинявам на "Фактор", ако съм записал или запомнл нещо погрешно. За гарантирано достоверни цени посетете магазина или се обадете по телефона там (има го в сайта им)!

П.С. Моля, ако модераторите преценят, че по някаква причина разкриването на цени тук е неудачно, да изтрият поста!

Редактирано от sevenstring
Отговорено (Редактирано)

Няма ЛП фейдед,има СГ -към 1500лв е,(колкото и в Мюзикстор),но можеш да си го пробваш,ЛП са къстъм,стандард,студио-от 2000 нагоре,но според мен си струват,повечето хора дават тройни цифри за коли примерно,а пищят че оригиналните инструменти са скъпи - ми няма безплатен обяд... :hooray:

едит-Гибсън вдигнаха цените,моето Студио беше 675 евро като го взех миналата година от Мюзикстор,сега е 849..

Редактирано от Hillbilly
Отговорено
Няма ЛП фейдед,има СГ -към 1500лв е,(колкото и в Мюзикстор),но можеш да си го пробваш,ЛП са къстъм,стандард,студио-от 2000 нагоре,но според мен си струват,повечето хора дават тройни цифри за коли примерно,а пищят че оригиналните инструменти са скъпи - ми няма безплатен обяд... :girl_witch:

едит-Гибсън вдигнаха цените,моето Студио беше 675 евро като го взех миналата година от Мюзикстор,сега е 849..

:hooray: Вярно е - гледах наскоро един Gibson Les Paul произведен 1959г. Бяха го само пребоядисвали. Всичко останало си му беше оригинално. Я ми намерете трошка от 1959г., на която да не е сменяна нито една част... Освен това трошките поевтиняват с времето за разлика от инструментите. :girl_witch:

Отговорено

Ба те и колите на по 50 години не са без пари, въпроса е да не са Жигула, Москвич, Запорожец... Виж, пръвите Волги нещо скъпо вървят...

Ако е като нашата Вектра, след 50 години ще е на кутийки за кока-кола... :thumbup:

Отговорено (Редактирано)
^ :thumbup: на Пейдж трошката колко ли е поевтиняла?Това не е кола,винтидж инструментите поскъпват с времето.

Нещо не зацепвам какво се опитваш да кажеш.

Моята мисъл беше следната:

1. Ти твърдиш, че "...повечето хора дават тройни цифри за коли примерно,а пищят че оригиналните инструменти са скъпи...".

2. Аз се съгласявам, казвайки, че една китара след 50 години може да си е в перфектно състояние /за стоковите части си говорим/ и да струва буквално в пъти повече от първоначалната цена, за разлика от която и да е било кола.

* Под трошка се има в предвид автомобил

Редактирано от horsefucker
Отговорено

Да де,за едно и също си говорим..но все пак малко хора биха си взели китара за тия пари,а използваната европейска трошка е Задължителна..(за да си гъзар в задръстването)

Отговорено

Е нормално, но няма как да сравняваш автомобил и китара. Не трябва да си учил статистика и иконометрия, за да получиш предсатва колко, от хората, които карат автомобили свирят на китара.

Отделно, че сме на принципа: "Дай да купя една кола, че ще имам по-голяма полза от нея, отколкото китара за 4 бона".

Въпрос на приоритети. Аз съм на мнение, че ако искаш дадено нещо много, рано или късно ще си го позволиш.

Отговорено
Въпрос на приоритети. Аз съм на мнение, че ако искаш дадено нещо много, рано или късно ще си го позволиш.
Ехее,това се едно аз го написах.. :thumbup:;)
Отговорено

Изключително се радвам за този факт :thumbup: Крайно време беше ;) Този (той си знае), който не ми е казал, че му се караме брутално :wub:

Гибсън Лес Пол Стандарт/Къстъм/Класик имат незаменим и несравним тон. А струват толкова, колкото струват и от цените, които са написани тук мисля че са съвсем нормални. Гибсъните са скъпи китари, вкл. и за стандарта малко по на запад от нас (въпреки, че мразя такива сравнения).

Че тестваме Еплоери ми се струва.

Този въпроса за "пипането" ме уби :) То "пипането" продава. Мноо ясно, че ше "дават". То какво има за "даване" ....