Vynyl Sky Отговорено Май 16, 2009 Отговорено Май 16, 2009 (Редактирано) Амповете, които съм имал са били винаги по 150-200 вата, по-малко не ми вършат работа, така че ако бях на твое място, бих търсил модел на Лайн 6 в този диапазон. Под 150 вата звука определено не е хубав. Ампът трябва да се отпуши на около 6-7 часа и тогава вече с едни 100-ина реални вата говорим за минимума, при който звука е на ниво. Съседите не ме интерсуват никак даже. Успех! Редактирано Май 16, 2009 от Vynyl Sky Цитирай
kolio_k Отговорено Май 16, 2009 Отговорено Май 16, 2009 ...Под 150 вата звука определено не е хубав. Ампът трябва да се отпуши на около 6-7 часа и тогава вече с едни 100-ина реални вата говорим за минимума, при който звука е на ниво... И с това мнение изкара огромната част от ламповите ампове ( които обикновенно са най много 100 вата) от играта. . Ако не съм разбрал и си правиш майтап, сори, хвана ме Цитирай
ke3jackson Отговорено Май 16, 2009 Отговорено Май 16, 2009 Леле 100W+ , ако се ползва у дома незнам как се седи в 1 стая с това дори и усилено на 2 (аре от мен да мине 20% от скалата му) Ако има още живи съседи наоколо не правят ли проблеми с властите и т.н.? Или може би имаш звукоизолирана стая - Хоум студио?? (И пак не го усещам здравословно седенето/чуването на толкова мощност в каквато и де е стая - освен ако не е някоя солидна зала тази стая... с такива мощности не са ли достатъчно за озвучаване на прилично голям концерт дори само от дадения усилвател без допълнителни микрофони/кабинети?) П.П. Тва може и да е майтап де, ама нещо в момента чувството ми за хумор се е отнесло нанякъде А и не стана ли напоследък тука доста , мисля че вече се отговори на човека повече от прилично на запитването му... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 16, 2009 Отговорено Май 16, 2009 Еми АМР с тия 100 вата ще е не много по-силно от моя 30 ватов. Трудно свиря дори на 20% мощност, да не говорим, че пък моето Пийви иска да се изпружат хубаво лампите, за да звукне. Въпрос на схема обаче. Някои Меса АМР-ове звучат повече от чудесно на стайни нива!!! Разберете, че в тази област нещата са много цветни и доста далеко от черно-бели! Съществуват и разни общоприети "митове и легенди", които се преповтарят без да има особено голяма доза истина в тях. Мнението, че трябва да се набримчва на МАХ, за да звучи добре не е гарантирано вярно. Мнението, че 100 вата са ужасно много и затова трябва да си вземем 30 вата също не е вярно, защото разликата е дефакто само около +50%. Поради тези и други причини АМР не се избира по мощността, а по опции/възможности/екстри и т.н., а мощността е едва ли не на последно място. Има страшно много други неща, които трябва да се съобразят преди да се гледа колко вата е АМР-а. Тия неща са написани в не една статия в нета. Който иска нека потърси и се образова. Ако пак не вярва - нека тества. Aко пак не вярва - да вика Myth Busters! Цитирай
jordantcho Отговорено Май 18, 2009 Отговорено Май 18, 2009 Амповете, които съм имал са били винаги по 150-200 вата, по-малко не ми вършат работа, така че ако бях на твое място, бих търсил модел на Лайн 6 в този диапазон. Под 150 вата звука определено не е хубав. Ампът трябва да се отпуши на около 6-7 часа и тогава вече с едни 100-ина реални вата говорим за минимума, при който звука е на ниво. Съседите не ме интерсуват никак даже. Успех! а каква ти е колоната? Цитирай
stef_lp Отговорено Май 22, 2009 Отговорено Май 22, 2009 Хора защо се отклонявате така от темата.. вижте горе какво пише Line 6 Spider III , а не кое е по-силно лампа или транзистор.. гледам 4 страници и са кефя сега ще видя гледни точки а то флуд само.. Цитирай
kirilp Отговорено Май 30, 2009 Автор Отговорено Май 30, 2009 Вече и аз след като се сдобих с Line6 SpiderIII 30w мога да изкажа мнение по темата. Имам предвид истинската тема, а не ламповата и транзисторна мощ... Наистина се оказа, че кубето е половин процесор. Голяма част от нещата се програмират точно като процесор. Кефят ме и четирите канала. Чистият канал може би не звучи като на лампово комбо, но и не звучи никак зле. С подходящи настройки звучи много меко. А и като му се добави и хорус и реверб - ами става си доста гот. Крънч канала също става - като че ли има маалко повече бас, но е напълно използваем. Insane канала - е с него направо може да се докара много брутален звук. Почти не шуми, състейна е добър въпреки че използвам Ibanez rg370, която според много хора тук състейна и е в милисекунди даже. Като цяло кубето много ми харесва - има плътен звук заради 12" Celestion, доста силно е, голяма възможност за собствени настройки има и още доста неща. Сравнено с Marshall MG30DFX, MG50DFX, Fender fm25 DSP - ами бие ги отвсякъде. Маршалите имат хубави чисти канали, но мръсните им са пълна мазня. Не мога да си представя каква музика може да се свири с тях. Фендерът пък е пълен смях. Като се усили повече и говорителчето му почва да пляка все едно всеки момент ще изхвръкне. Кубето става за почитателите на по твърдия звук. Препоръчвам го. А и за тая цена не мисля, че има по-добра оферта... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 30, 2009 Отговорено Май 30, 2009 Почти не шуми, състейна е добър въпреки че използвам Ibanez rg370, която според много хора тук състейна и е в милисекунди даже. A той в килосекунди ли е? Цитирай
kirilp Отговорено Май 30, 2009 Автор Отговорено Май 30, 2009 ^ И като не е в килосекунди какво? Да си убия децата или да си счупя китарата предлагаш? Не виждам смисъл от спорове от сорта тия китари са хубави, пък другите са лоши. Говорим за доказани и световноизвестни марки които си имат своите фенове и съответно и антифенове! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 30, 2009 Отговорено Май 30, 2009 (Редактирано) Аз не забелязвам някой да спори.... Не засягам и темата с марките изобщо. Ако ти се чувстваш засегнат от фактът, че повечето метъл китари с флойд не са флагмани в надпреварата по състейн, това по скоро е проблем в теб, не в нас. Иначе и аз никак не бих отказал да имам примерно един Ibanez JS1000. Но не бъркай нещата - това,че една марка е доказана и световноизвестна, не означава, че всичките й китари имат всички предимства, които една китара може да има. Както при всичко в природата, там също става дума за намиране на компромиси. Редактирано Май 30, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
kirilp Отговорено Май 30, 2009 Автор Отговорено Май 30, 2009 Но не бъркай нещата - това,че една марка е доказана и световноизвестна, не означава, че всичките й китари имат всички предимства, които една китара може да има. Да, така е. Не означава обаче, че по-евтините модели не стават за нищо. Колкото парите толкова и качеството. Гореспоменатата не е от най-евтините => не е от най-лошите. Колкото мога да постигна с нея, толкова ще постигна и с доста по-скъпа. Целта оправдава средствата. Цитирай
dean_dime Отговорено Юни 2, 2009 Отговорено Юни 2, 2009 Много ми е интересно защо никой не даде мнение за качеството на кубето. Според мен е доста добро. До някой месец и аз мисля да си звемам същото. Но за ефектите в кубето не съм сигурен жъпреки че то е Line6. Но като амп е готин. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юни 2, 2009 Отговорено Юни 2, 2009 Aко пак не вярва - да вика Myth Busters! Кой ме търси, кой ме вика?! Довечера ще събера екипа. Цитирай
Trysth Отговорено Юни 2, 2009 Отговорено Юни 2, 2009 Да, качеството е добро и да, вградените ефекти не са нещо грандиозно (тук изключвам дистовете). Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 2, 2009 Отговорено Юни 2, 2009 Как да не сме казали? Процесор с РА и спийкър. Повече има ли нужда да плюем... Цитирай
Recommended Posts