Baby Thomas Публикувано Октомври 22, 2005 Публикувано Октомври 22, 2005 http://www.buzzfeiten.com/ Случайно попаднах на тоя сайт, но пише доста интересни неща. Има изказвания на Вай, Сатч и други звезди по темата, а особено интересни неща има в раздела ревюта. Някой да каже нещо по въпроса, ако е по-запознат? Цитирай
TONY Отговорено Октомври 22, 2005 Отговорено Октомври 22, 2005 зная за системата от няколко години - но поне не познавам човек с такава китара лично и не съм пробвал показателно е че и Франк Гамбали - заряза Ибанец - и сега Ямаха му правят модел пригоден за тази ситема Цитирай
synchu Отговорено Октомври 22, 2005 Отговорено Октомври 22, 2005 На Ямаха и по специално на този сигничър модел системата му е съвсем друга, нарича се Фретуейв и освен целта няма много общо по начин на реализация с тази Бъз Фейтън. На Бъз Фейтън от друга страна системата е много ефективна за интонацията и наистина веднъж като пипнеш такава китара осъзнаваш, че Ре мажор донякъде се различава от досегашното ти виждане (слушане) за него "Проблема" (в кавички) е че ако си в банда с други китаристи, ако другите китари не са със същата система, звучи доста не в час или направо неприятно.... Цитирай
npace Отговорено Октомври 22, 2005 Отговорено Октомври 22, 2005 има ли някой в България който да е от тази компания или да може да я свърши работата? Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Октомври 22, 2005 Отговорено Октомври 22, 2005 Мойта основна китара Suhr Classic S Custom сега е с Buzz Feiten системата и преди съм имал други китари от различни марки пак с тази система.Мисля,че определено интонацията е по-добра,особено на 2-ра и 3-та струна.Не съм забелязал да има някакъв проблем когато се заедно свирят китара с нормално интониране и с Файтен системата.Никога не съм пробвал Фретуейв-а като на Гамбале Ямахата,но принципа е същия с различно изпълнение. Владо Цитирай
Black Bird Отговорено Октомври 22, 2005 Отговорено Октомври 22, 2005 може ли някой да обясни по подробно? Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Октомври 22, 2005 Отговорено Октомври 22, 2005 може ли някой да обясни по подробно? Мале ма съм мързел,ама успях да копна тоя линк.Прчети статийте тука: Buzz Feiten Articles Владо Цитирай
synchu Отговорено Октомври 22, 2005 Отговорено Октомври 22, 2005 @Владо принципа е почти същия, но не съвсем, защото Фретуейва на Ямаха компенсира хармоничните разминавания в интонацията на първите няколко прагчета (бтв. тази ямаха е страхотен инструмент по н-на брой причини, само дето тва с кривото второ прагче сигурно никога няма да мога да му свикна просто кофти ми седи някак), докато при Бъз Фейтън доколкото знам компенсацията е от нъта. Пробвай например изсвири акорд ре мажор 2 позиция, и някой не с такава китара да направи същото едновременно или да речем арпеж по ре мажор - некак странно звучат. Все таки де...на мен така ми звучи. Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Октомври 22, 2005 Отговорено Октомври 22, 2005 @Владо принципа е почти същия, но не съвсем, защото Фретуейва на Ямаха компенсира хармоничните разминавания в интонацията на първите няколко прагчета (бтв. тази ямаха е страхотен инструмент по н-на брой причини, само дето тва с кривото второ прагче сигурно никога няма да мога да му свикна просто кофти ми седи някак), докато при Бъз Фейтън доколкото знам компенсацията е от нъта. Пробвай например изсвири акорд ре мажор 2 позиция, и някой не с такава китара да направи същото едновременно или да речем арпеж по ре мажор - некак странно звучат. Все таки де...на мен така ми звучи. Прав си,забелязва с разликата при двете китари с Feiten и без Feiten,но не мога да кава че е потресаващо различно.Още повече ако човек има качествено изработен инструмент,дори и без системата интонацията ще е доста добра,затова и тя не е навлезла толкова масово-разликата е много сублимна понякога,когато сравняваш инструменти от висок клас. Владо Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 22, 2005 Отговорено Октомври 22, 2005 Ей това е супер яко! Някъде из форума има стара тема за тази система. Отдавна я търсех както и линка към сайта. Евала, че сега някой пак възкресява дискусията. Много съм зарибен на тема точно звучащи тонове, а всички знаем, че при китарата тоновете винаги дават отклонение по различните позиции, и че дори на професионалните китари акордите понадразват с уеееко фалшивеене. Не знам дали тази система наистина работи, но ако е това, което се описва, ще кърти фаянс отвсейде! Цитирай
Jordan_J Отговорено Октомври 22, 2005 Отговорено Октомври 22, 2005 Доколокото ми е известно, фретуейва коригира интонацията само на 2-ра струна. Или гре6а? А другата система гледам, 4е са накривили и 3-та и 4-та струна на праг 0. Не съм свирил с такава китара и ми е интересно. Сатриани казва, 4е най-голям ефект имало за 12 струнна китара Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 22, 2005 Отговорено Октомври 22, 2005 Аз за Buzz думам, Фретуейв е по-радикално решение, ама и то кефи Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 23, 2005 Автор Отговорено Октомври 23, 2005 ...Евала, че сега някой пак възкресява дискусията... Не някой, ами АЗ!!! Майтапа настрана, доста се чудих дали истинска китара има нужда от подобна манипулация или е наложителна само за 300$-ови летви като моята... Цитирай
Recommended Posts