berki Публикувано Май 2, 2009 Публикувано Май 2, 2009 Знам,че теми от рода на "помогнете ми да си избера първата китара" има много,но моят въпрос е по-различен.Тъй като скоро ще си взимам първата китара се колебая между няколко-Washburn WI-100(за която не намерих нищо в интернет,дори и на сайта на Washburn),Jackson JS-30 King V иевентуално Cort EVL-K4.Пробвал съм първите две,удобни са ми,като звук не мога да преценя много-много.Бюджетът ми е около 600лв.Коя ще ми препоръчате? Цитирай
Ex74 Отговорено Май 2, 2009 Отговорено Май 2, 2009 Тъй като съм притежател на същия Корт ти препоръчвам да го пробваш в някой магазин... Цитирай
horsefucker Отговорено Май 2, 2009 Отговорено Май 2, 2009 Препоръчвам ти Корта. За Washburn-a незнам но Jackson-а е от индийската серия JS и е снабден с пасивни адаптери Jackson CVR3. Освен това няма флойд а е стринг тру. Корта e от махагон и е с адаптери EMG-HZ, които са доста по-добри от Jackson-ските. Плюс това има флойд и е с доста приличен външен вид и разчупени инлей. За тия пари Корта според мен е най-добрия избор. Цитирай
TONY Отговорено Май 2, 2009 Отговорено Май 2, 2009 (Редактирано) защото съм имал такава. идеална е за парите си. удобна. звучи добре - адаптери Jackson CVR3 (предпочитам ги пред EMG-HZ) Освен това няма флойд, а е стринг тру - и това е голям плюс, осбено като става дума за китари до 600 лв. Доволен? Редактирано Май 2, 2009 от TONY Цитирай
zeratuL_x Отговорено Май 2, 2009 Отговорено Май 2, 2009 Лично за мен Cort-а е по-доброто решение.От Jackson-а нямам добри впечатления.Успех Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Май 2, 2009 Отговорено Май 2, 2009 Jackson-a. Аз също ще си взимам такъв най-вероятно. Цитирай
rockozaurus Отговорено Май 3, 2009 Отговорено Май 3, 2009 (Редактирано) Washburn-a Редактирано Май 3, 2009 от rockozaurus Цитирай
Valserp Отговорено Май 3, 2009 Отговорено Май 3, 2009 На бас, че сега избора ти стана 100 пъти по-лесен. Цитирай
Додо Отговорено Май 3, 2009 Отговорено Май 3, 2009 Добре си се ориентирал, че таквиз теми са много... Още по - правилно си се ориентирал, че въпросът ти е различен, ама пък... какво очакваше? Че някой ще пита точно за тези китари ли? Тия еднотипни теми си имат един отговор -> http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=32825 Твоята дилема НЕ прави изключение. Цитирай
sevenstring Отговорено Май 3, 2009 Отговорено Май 3, 2009 (Редактирано) При липсата на по-специфични ориентири за това какво ти е необходимо Корт изглежда най-доброто (функционално, удобно и качествено като материали и изработка) решение от трите. Естествено, това кабинетно предположение се верифицира с ходене, гледане, питане и пипане. От Джаксъна не виждам смисъл, освен ако нямаш особен афинитет към аеродинамични форми, а този модел на Уошбърн (пипал съм такъв, ако не се лъжа) по мое скромно мнение е китара по-скоро за вокали, отколкото за китаристи. Disclaimer: По подразбиране горното е мое субективно мнение. Съзнавам, че това, което е удобно и качествено за мен, е иначе за други. МОЛЯ, НЕ МИ ГО НАПОМНЯЙТЕ! Редактирано Май 3, 2009 от sevenstring Цитирай
NovemberEil Отговорено Май 3, 2009 Отговорено Май 3, 2009 Знам,че теми от рода на "помогнете ми да си избера първата китара" има много,но моят въпрос е по-различен.Тъй като скоро ще си взимам първата китара се колебая между няколко-Washburn WI-100(за която не намерих нищо в интернет,дори и на сайта на Washburn),Jackson JS-30 King V иевентуално Cort EVL-K4.Пробвал съм първите две,удобни са ми,като звук не мога да преценя много-много.Бюджетът ми е около 600лв.Коя ще ми препоръчате? Здравей! Момчетата по-горе са прави,всеки за себе си разбира се,но във линкнатия пост на Тони,ще се увериш във избора си всъшност.Идеята е такава че наистина за тия пари получаваш това което си платил.И аз бях пред твоята дилема за първа китара преди 2 седмици,пробвах точно тия модели,и трите дядо попе,най ми допадна Корт-а,наистина е качествен за парите си и е само 550 лв. в магазина на Ямаха в Дружба.ЕЕМДЖИ-та са това все пак,боди-то е лекичко,грифа мазен и относително тънък,точно мой вкус,ключовете му също ми допаднаха,но най-вече звученето му.Зависи какво искаш да свириш,аз съм по соло звученето,и за това реших да се спра на една друга китара,със 700 лв. отгоре но поне ми дава всичко което искам,макар че е Фендер,което не исках,то този Шоумастер е това което искам да звучи в ръцете ми.Ще събирам още 1-2 седмици пари и ще си го взема.За теб ти препоръчвам Корт-а.Успех! Цитирай
berki Отговорено Май 3, 2009 Автор Отговорено Май 3, 2009 Добре си се ориентирал, че таквиз теми са много... Още по - правилно си се ориентирал, че въпросът ти е различен, ама пък... какво очакваше? Че някой ще пита точно за тези китари ли? Тия еднотипни теми си имат един отговор -> http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=32825 Твоята дилема НЕ прави изключение. Не прави изключение,да,но съм си пуснал въпроса,за да разбера коя е по-малкото дръвце.Прочетох темата на Tony преди да пиша. @Valserp-Да,улесни го Сигурно ще се насоча към корта. Цитирай
billymilano Отговорено Май 3, 2009 Отговорено Май 3, 2009 (Редактирано) .... не знаеш елементарни неща, а вече съветваш? Евала, не си лош.... ПП естествено че, Джексън-а. Редактирано Май 3, 2009 от billymilano Цитирай
Recommended Posts