Stareca Отговорено Октомври 17, 2012 Share Отговорено Октомври 17, 2012 (Редактирано) Я да се включа и аз! Притежвам китара Raven RP450 - semi hollow body, според мен отлична реплика на PRS. Май, тази марка не е позната в БГ. Доколкото разбрах, е американска семейна фирма, а инструментите се произвеждат в Корея. Ще бъда благодарен, ако някой сподели мнение. На мен ми струва около 700 ! Редактирано Октомври 17, 2012 от Stareca Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emosms Отговорено Октомври 17, 2012 Share Отговорено Октомври 17, 2012 AXL i Johnson старото производство произвеждат доста добри стратове. Възможно е да има нужда от смяна на hardware, има всякакви варианти, бог знае какво ли не са слагали, но дървото и лака са много добри. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Октомври 17, 2012 Share Отговорено Октомври 17, 2012 Добри и евтини китари е интересна тема, но също така би било полезно да споделите наблюденията си относно лоши и скъпи китари. Не е като да няма. Не знам дали говориш за китари около 1000лв или за скъпите серии на марки, като Гибсън, Фендер, Ибанес, ЕСП и тн. По темата - имам един Squier, купен през 2006 или (2005, не съм много сигурен) за 260лв нов. Няма сериен номер и не може да се провери от къде е. (Има само един стикер/лепенка на грифа, точно където е сглобката с тялото, на който има само цифри). Уж е от Индонезия. Солидно и тежко дърво - прилична китара за парите си. По въпроса по-горе - имам и Ибанес RG420FB от 2009, Индонезия, от фабрика на Корт е. Има забележки - на едно-две места има капки от лепило. (Явно като са слагали инлеите). Не пречи при свирене, ама... За 6-7 месеца прагчетата вече са видимо деформирани. Като се има в предвид, че свиря по 7-8 часа седмично, а когато взех китарата беше направо нова. Още с оригиналните струни. В този ред на мисли - притскащите пластини на нъта вече са с канали от струните, което говори или за пренатягане, или кофти сплав. Селектора за адаптрите шуми. Нищо страскащо, иначе си е много добра китара. Няма дерящи позиции, хубав байндинг, тоновете отшумяват равномерно и плавно, което говори за добро изпълнение на грифа. Просто, когато една китара е струвала 1200лв. нова, човек не очаква, че ще намери лепило по грифа или ще му шуми ключето... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Октомври 18, 2012 Share Отговорено Октомври 18, 2012 А трябва, защото е съвсем типично в този ценови диапазон. Хвърли едно око на Гибсън (особено по евтините) по отблизо и ще видиш какви ли не нещица . За една китара (според мен) е далеч по важно как свири, от това как изглежда. А китарите за около 1000 лева се водят евтини (не по нашия стандарт за съжаление) и от тях много не може да се очаква 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Deep Purple Отговорено Октомври 24, 2012 Share Отговорено Октомври 24, 2012 Може ли да препоръчате няколко мелодии, които да зауча вкъщи и да просвирвам при избора на китара? Кои размери са базисни, за да мога дистанционно да преценя габаритите на китарата, понеже харесах една китара ("Принц" С - 725 ) в друг град, та поне размера да не сбъркам (ще се тества преди да се закупи)? За по-леко натискане трябва и струните да са ниско разположени. Това, което предлагате - с по-тънки струни и по-нисък строй е добра алтернатива, за начало, само се опасявам да не свикна с различното разположение на тоновете?! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 25, 2012 Share Отговорено Октомври 25, 2012 (Редактирано) Каквото обичаш да свириш.. няма шаблонни мелодии, подходящи за пробване на китара. Ако говориш за акустична китара, там има 3/4 и половинки размери, които са по-дребни китарки. Потърси 'guitar scale length millimeters' и можеш да намериш дължината на скалата(дължината на струната от едното магаре до другото) на различни китари. При електическите китари например, най-често се срещат 648мм(Fender, повечето суперстратове), 628mm(Gibson), 635mm(PRS) - това е при 'голяма' китара, При 3/4 или половинка, съответно мензурата е по-къса. Ето малко четиво: http://en.wikipedia...._instruments%29 Редактирано Октомври 25, 2012 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Deep Purple Отговорено Октомври 28, 2012 Share Отговорено Октомври 28, 2012 Разгледах в един магазин китарите. След няколко сравнения излиза, че е мензура 580мм - 3/4, и сега си търся 4/4) Понеже ръцете са ми не много големи, по-скоро средно към малки, искам китара с по-тесен гриф, на старата ми китара, класическа (3/4) ширината на прага (при нъта) е 46мм, а на нормалните е 54мм, на уестърн китарите мисля, че е към 50мм, имаше един модел на Фендер - класическа с тесен гриф, но беше 190лв с калъф и засега не мога да се класирам там... Според вас по-тесния гриф има ли недостатъци при свиренето, мисля си че е за предпочитане пред широк и неудобен за мен гриф. Това ме навежда на мисълта, че класическа с тесен гриф втора ръка трудно ще намеря и май ще се спра на уестърна... Какво мислите за STAGG sw201bk ПП: Все още не съм решил дилемата класическа vs western. Искам да добавя и модела на Фендер-а: http://www.thomann.d...cational_44.htm Ако ще е този модел, ще го взема от Томана... значи той е с 44.5мм ширина на нъта по каталог (за разлика от нормалните (класически) с 51-52мм, а уестърните са с 43мм) Какво ви е мнението за Фендер-а, както и за останалите? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Harvester Of Sorrow Отговорено Ноември 3, 2012 Share Отговорено Ноември 3, 2012 Пичове, не съм се обаждал тук от много време, но мисля че темата е подходяща да задам един въпрос - някой от вас имал ли е вземане-даване с Lag Imperator I100 модела? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Deep Purple Отговорено Ноември 3, 2012 Share Отговорено Ноември 3, 2012 (Редактирано) За последната китара Fender ESC105 - прочетох коментарите- мернах само 1-2 отрицателни - за отклонения в лаг-а? Явно е до късмет? Все пак какво означава това, защото на нея съм се спрял, пробвах на нормална класическа (с 52мм нът) но ми е неудобно, а тази е с 44.5мм (146лв с калъф) - Индонезия. Попаднах и на Кремона от 1994 (не е ползвана) 4.7см нът - за 50лв, но не е в града. http://www.thomann.d...cational_44.htm Редактирано Ноември 3, 2012 от Deep Purple Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dino77 Отговорено Ноември 5, 2012 Share Отговорено Ноември 5, 2012 Като се абстрахирам от всички миродавни мнения ,от всичко прочетено и изписано мога да кажа само че, добрата китара е тази която те изкефи когато я пипнеш а не когато видиш цената,цвета и марката.(това е моето убеждение) Преди време реших да си взема една евтина кухарка за обща употреба така да се каже(дасе дрънка,да се блъска по купони без да се жали ) Отскочих до един голям магазин (имена няма да споменавам) и почнах да разглеждам всичко до 300лв и за моя най голяма изненада,най доброто което пипнах беше на абсолютно неизвестното за мен име El Beso за 120лв имам един много добър Фендер за около 500лв (поне така смятах ) ......е това Ел Бесо по нищо не му отстъпва Невероятно но факт! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Harvester Of Sorrow Отговорено Ноември 5, 2012 Share Отговорено Ноември 5, 2012 По същия начин аз се насочих към китара, която не очаквах да ми допадне. След няколко дни като ми я докарат ще споделя снимки във фукнята Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dino77 Отговорено Ноември 6, 2012 Share Отговорено Ноември 6, 2012 Успех и да се похвалиш с придобивката Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Harvester Of Sorrow Отговорено Ноември 6, 2012 Share Отговорено Ноември 6, 2012 Благодаря, имай малко търпение и ще се похваля Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mainata Отговорено Ноември 10, 2012 Share Отговорено Ноември 10, 2012 Не споменаваш сумата, но все пак иди с някой който разбира от китари ! 230 лева Взе ли? Имам 3 ямахи - F335, JR1 и Pacifica. От позицията на домашен аматьор съм много доволен и от трите. Разликата между моята и F310 е, че моята е ламинирана отгоре. Прието е, че това е "по-лошият" вариант, но някак си не ми пречи. Според мен е доста по-трудно да попаднеш на кофти копие при ямаха, отколкото при други марки в ценовия диапазон. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Harvester Of Sorrow Отговорено Ноември 10, 2012 Share Отговорено Ноември 10, 2012 Мога да ви препоръчам серията SGR на Шектър. Поне за мен това е най-добрата китара в този ценови клас. Заслужава си парите и дори на мен ми хареса повече от Omen серията. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts