Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Благодаря ти,още утре тичам да ги опип/опитам :thx::coolp:

А какво мислиш за този модел на Cort,пробвал ли си го или пък нещо на Ibanez,имаш ли виждания там?

• Отговори 387
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Видях,че евтините ПРС-ки се споменаха в темата. Предстои ми да работя доста и смятам да заделя нещо за по-сериозна китара. Някой има ли опит със SE серията да ме разубеди да дам 700 паунда такава китара :coolp:

Отговорено
Видях,че евтините ПРС-ки се споменаха в темата. Предстои ми да работя доста и смятам да заделя нещо за по-сериозна китара. Някой има ли опит със SE серията да ме разубеди да дам 700 паунда такава китара ;)

Не знам къде ги намираш по 700 паунда, но серията SE вървят между 300 и 500 и за такива пари са отлични. Разликата от 100-тина паунда между някои модели е само за един пласт кленов фурнир (с видим фладер), докато по-евтините са само с боя/лак. И в двата случая тялото е махагон и плоско (няма го релефа на скъпите модели). Правени са в Корея (което в моя речник е плюс) и са доста добра изработка.

В пъба дето ходех на джемове един младеж имаше такава - модела 'Сантана'. Не е като китарите на Карлос, разбира се, но беше с отлично качество и много 'истински' звук - мушната направо в един лампов Маршал без нищо помежду им. Казваше, че я е взел за 400 (в което му дали като 'отстъпка' куп дреболии - калъф, кабели, колан, тюнер, поне за £50 работи). Това беше преди 2 -3 години, сега сигурно и по-евтино могат да се намерят. В тоя ценови клас (подчертавам!) сигурно е от най-добрите.

- - - -

Каквато и китара да си избереш, понеже си в UK - винаги питай в магазините за кредит/ продажба на изплащане. Има някаква държавна схема за насърчаване на изкуствата и в частност на младите музиканти: магазини, които работят с тази схема отпускат (мисля до £1500) безлихвен(!) заем, гарантиран от държавата - за инструмент. Изплащаш на месечни вноски, а се радваш на китарата от ден първи :thumbs_up:

На слука!

Отговорено

Първо моя грешка :godbless: Гледах тази китара и си закръглих до 700 ,за да остане и за некоя друга джиджавка,педалче да се разбира ;)

И второ-Благодаря за съвета,ще го имам в предвид :thumbs_up:

Най-вероятно ще отнеса една такава,защото ми е страст :thumbs_up:

Отговорено (Редактирано)

Същата китара тука е 400 лири (€460) - не купувай от Германия, тука инструментите винаги са били (и ще бъдат) по-евтини.

http://www.dolphinmusic.co.uk/product/3834...-sunburst-.html

(И Долфин не е най-икономичния доставчик, ако се разходиш из магазините, може да попаднеш и на по-добри оферти. Он-лайн също, но аз не бих купил китара без да съм я пипал. Най-добре се разходи някоя събота до Лондон.).

Редактирано от Бицев
Отговорено
ще дойде ред и на кубето,с овердрайф и дисторжън,но първо искам да си взема наистина китара която да не ми прави хардуер дефекти
;) Някой ще открие ли нещо правилно в горецитираното?
Отговорено

Леле как съм се заблудил ( ударение на У-то) :thumbs_up: До Лондон все се каня да ида,може би лятото,че наще не живеят чак толкова далеч от там. Първо 100% ще мина през Брайтън да погледна.

След изпитите ще ъпна темата с малко инфо,че открих един закътан магазин тук (Бристол) с една неизвестна за мен марка,но й забравих името ;)

Отговорено
ще дойде ред и на кубето,с овердрайф и дисторжън,но първо искам да си взема наистина китара която да не ми прави хардуер дефекти
;) Някой ще открие ли нещо правилно в горецитираното?

Хилл,аз си казах че съм много зле,давай,светни ме кое е неправилното в това горе,жаден съм за знания,та ще ми направиш услуга :thumbs_up:

Отговорено (Редактирано)

^Има усилватели тип Комбо с овърдрайВ и дисторШън (от английското "изкривяване"),а една китара се гледа първо като материал и изработка - дали не е от шперплат,да не е усукан грифа и мн. други,"хардуеъра" е последна грижа - всичко се подменя.

къф сам добричък даге :hysterical:

Редактирано от Hillbilly
Отговорено

Ставаш,мерси :hysterical:

Отивам да пробвам Blade във Фактор,ако не ми допаднат,взимам Cort или Ibanez и ще си остана с него докато с времето през което стана доста добър разбера какво ще търся във звученето най-вече.Кажете ми Ibanez сериите SA и S,какво звучене имат,за кой стил най-вече се използват,питам защото аз не мога да определя това а е важно за мен да знам какво ще мога занапред да изцедя от китарата.Тези 2-3 модела примерно http://www.ibanez.co.jp/world/country/frame_bulgaria.html , http://www.ibanez.co.jp/world/country/frame_bulgaria.html , http://www.ibanez.co.jp/world/country/frame_bulgaria.html .... този последния гледам че е с флайт,може би ще го пропусна,не е заради цената.

Отговорено
Леле как съм се заблудил ( ударение на У-то) :slap: До Лондон все се каня да ида,може би лятото,че наще не живеят чак толкова далеч от там. Първо 100% ще мина през Брайтън да погледна.

След изпитите ще ъпна темата с малко инфо,че открих един закътан магазин тук (Бристол) с една неизвестна за мен марка,но й забравих името :hysterical:

Това може и да го знаеш или пък може да ти е от полза да научиш сега. Докато бях в Бристъл, случайно се натъкнах на малко магазинче за китари на Alma Vale Road,BS8 2HS. Google Maps