Jump to content
Българският форум за музиканти

Ibanez Js100 Sample


kolio_k

Recommended Posts

Бях казал , че ще пусна семпъл с тази мотичка и ето го

 

Ibanez JS100

 

Китарата е включена направо в кубетата (Engl, Mesa, съответно дясно и ляво), в саунда има само съвсем мъничко дилей на около 500 милисек, за леко омекотяване. Саунда е суров и не е препоръчителен за слушане на слушалки ( ще звучи в зле поради липса на обработка ).

Иначе китарата е бива като за класа си, строя държи (засега ;) , но тя е доста нова) , грифа е удобен, тип Фендер, не е плосък, адаптерите са Demarzio ( като я взех, само единият беше, вече са и двата ) и с драйв саунда хич не е зле, разбира се малко безлично звучи, но според мен това си е нормално за този тип конструкция, материал и тн..

 

Ще се радвам на мнения и коментари относно саунда :)

 

п.п.

 

Записа е правен с уебкамерата ми , а саунда е записан с два мика СМ57 на кубетата и карта Presonus Firebox, има шум и тн.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично на мен саунда ми допада :) Ама то в твойте ръце и скуаяра ще мяза на китара :thumbs_up:

 

офф: Според теб разумно ли е на китара от този ценови клас да се слагат скъпи адптери, визирам Димарзиото? Много се двуумя :headbang:

Редактирано от Zlatanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси :rolleyes:

 

Подмяната на адаптери с по добри е винаги гот ;) , но дали си струва е въпрос на лични виждания.

Аз взех китарата с един Димарцио на бриджа и поставих още един на нек позиция. В сравнения на стадартния за китарата има, но е наистина много малка ( малко по дефиниран звук ) от което съдя че оригиналния адаптер не е толкова зле, освен това си беше парафиниран и тн.

Така , че според мен , спокойно можеш да си караш и с оригиналните адаптери ( поне с нека де ), няма лошо :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

На мен ми харесва как звучи с този драйв, но мисля, че ще е добре да сложиш и чисти семпли.

Иначе намирам китарата за доста приятна за по-хайгенаджийски изпълнения.

Интересно ми е, като казваш че е безлична, как ти звучи в сравнение, например, с по-евтин нов Fender Strat.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В интерес на истината не сложих семпли на чисти, защото лично аз не бих използвал такава китара за свирене на чисто, не може да се мери със направените за това, точно това имам предвид под безлична, някак си вади приятен саунд, но един такъв много равен възпитан и не особено динамичен. Но аз си мисля, че в края на краищата на този тип китари това им е идеята и затова и звучат много добре с дадени видове драйв.

 

Иначе да се сравнява с американски Фендер Стратокастер, не би било много редно, защото все пак е с хъмбъкъри, но ако все пак го направим, Фендера ще е по добър ( поне от моя гледна точка, зависи кой какво търси , разбира се). Иначе при сравнение с Гибсън не би имала шанс, в контекст, различен от хай гейн.

 

Но на мен, китарата ми допада именно за това което си е направена, с нея се свири много убедително неща от типа на Гамбали примерно. Точно защото саунда ми допадна в този контекст, реших засега да я задържа и да я ъпгрейдвам. Адаптерите вече са добри, сега съм в процес на сдобиване с оригинален Флойд. Стария не разтройва, но предполагам, че от ножовете му може още много да се желае, както и от материала, от който е направен, а саунда, при тези китари много се влияе именно от това мисля.

 

Ако ти е интересно мога да закача сравнителни ссемпли на чисто между Фендер, Гибсън и тази :thumbs_up: , само че видео, за да избягна излишни обяснения и загадки коя -коя е ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Любопитно ми е дали си струва чак толкова пари .. в смисал 700 евро то чудя се дали да не се спра на нея в края на работния сезон (лятото :Д) гледам има яка С-ка 670 с махагон и клен за 600 евро (до тука питах и ми казаха 1300 лв могат да я доставят) Иначе си мисля да се сдобия с удобна китара а аз имам малко по малки ръце и си мисля че е то4но като за мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Не мисля. Според мен 100цата е яко над цената си и не си заслужава парите. 350-400 евро й е реалната цена. За 700 евро можеш 100% да си намериш нещо много по-добро, пък ти ще си допишеш JS на главата....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Всичко има значение, марката, дървото и т.н.... но освен Сеймор Дънканите друго не признавам, и това онова, плоско, сухо, безлично ще изчезне. Пиша го не случайно, видях китара за 500лв с три вида различни адаптери как си промени характера, звука, зъбите и т.н..... и зазвуча по-добре от Гибсънът ми. Звука от записът си е Ок, но звукът от китарата си е просто зле, независимо в какво го вкараш дори неизмисленото още :). относно до кольо_к ........ немам думи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.