Jump to content
Българският форум за музиканти

Focusrite Saffire или M-box Mini


Nikifena

Recommended Posts

Просто питам.. правя някакво проучване. Това не значи, че още утре ще си купя външна звукова карта, но все пак ми е интересно какво мислят хората дето разбират от тези машинки

Ето за какво говоря:

http://www.focusrite.com/products/saffire/saffire/

http://www.digidesign.com/index.cfm?langid...amp;itemid=4962

 

 

И следва тъпия въпрос: Кое от двете е по-добро и защо :) И има ли то почва в България :girl_cray2:

 

Дето се вика ще прочета с кеф вашите мнения относно тези интерфейси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей . Мога да споделя опита си от Saffire Pro 10 I/O - Перфектен интерфейс и досега не се е издънил никаде. Товарил съм го здраво 10 канала 24 бита 96 kHz - държи се много добре.Приамповете са много чисти.

Модела Saffire e също много добър - но зависи за какво ти трябва. DSP процесора може да ти е от голяма полза, макар че самите плъгини малко са прехвалени . Ако мислиш че ще имаш по-голяма необходимост от повече входове за запис, разгледай Saffire LE .

Там има 6 входа , но за сметка на DSP процесора който липсва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Благодаря ти за мнението

На мен ми трябва повече като външна звукова карта само с 1 вход. Добре ще е да има и микрофонен или високоомен за инструмент, но не държа толкова на тях. Като цяло търся качествена външна карта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Не си ме разбрал правилно. Виж по-горното ми мнение.

Не търся карта с много копчета, вграден ревърб и тн "екстри". Търся качествена външна карта. Достатъчно е да има 1 вход. Било то микрофонен, линеен или инструментален. Естествено за препоръчване е поне микрофонен и линеен. Освен това държа и на малките размери.

И не на последно място темата е за мнения относно 2 модела, които смятам, че отговарят на моите изисквания. Имам що годе някаква представа за продуктите от този диапазон и не случайно съм се спрял точно на тези 2.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-скоро ти не си прочел внимателно. Говоря за Конект 6. Той е точно с ЕДИН стереовход ИЛИ един микрофон + инструментален ИЛИ 2 инструментални моно входа. Поне за мен звучи в пъти по-добре от М-Аудио. С Фокусрайт не съм го сравнявал - никой от близкото ми обкръжение нямя такава.

 

Не напразно пиша "за парите си" и за РС. Ако си на Мак, то е ясно - Apogee Duet. Като в един-два форума срещнах мнения, че ТС-тата звучат по-читаво и от Апогей(овете)  :) , но аз не съм имал възможност да тествам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с колегата, че качеството на интерфейса на TC е добро, ако не се лъжа и в най-малките им модели се ползват същите преампи като в големите им батковци, а техните са добри. Аз все пак ще препоръчвам E-mu 0202usb или E-mu tracker pre usb, ако не държиш да е firewire.

 

За преампите и конверторите на Digidesign не се чуват добри неща, Focusrite вероятно ще е по-добър в това отношение. Това са само моите предположения, не съм пробвал лично въпросните интерфейси, но картата ми е със същите преампи като tracker pre и гарантирам, че са качествени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като в един-два форума срещнах мнения, че ТС-тата звучат по-читаво и от Апогей(овете) [/size] :) , но аз не съм имал възможност да тествам.

От Дует - възможно. Розета/АД16/ДА16 - много малко вероятно :)

 

Адаш - колко "качествена", бе човек?

За тези пари - горе долу една и съща работа са, така че гледай къде пише, че има по-малко проблеми с драйверите и това е :-) ТЦ е добра опция - о, йе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм ЗА М-бокса - ако все пак се интересуваш от Протулс ЛЕ като софт.

относно Фокуса - не знам, дали си внушавам, ама като го разцъквах при мен, имах чуството че има някакво процесиране (екю и компресор) на входа. Звучеше прекрасно, ама не съвсем точно...

Това си е мое мнение, ...имам база за сравнение, и кристално точни монитори...(генелек)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
Фокусрайта си има компресор, еквалайзер и лимитер на входа, но можеш да ги изключиш.

естествено, говоря за положение "изключено"...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.