Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Просто питам.. правя някакво проучване. Това не значи, че още утре ще си купя външна звукова карта, но все пак ми е интересно какво мислят хората дето разбират от тези машинки

Ето за какво говоря:

http://www.focusrite.com/products/saffire/saffire/

http://www.digidesign.com/index.cfm?langid...amp;itemid=4962

И следва тъпия въпрос: Кое от двете е по-добро и защо :) И има ли то почва в България :girl_cray2:

Дето се вика ще прочета с кеф вашите мнения относно тези интерфейси.

Отговорено

Здравей . Мога да споделя опита си от Saffire Pro 10 I/O - Перфектен интерфейс и досега не се е издънил никаде. Товарил съм го здраво 10 канала 24 бита 96 kHz - държи се много добре.Приамповете са много чисти.

Модела Saffire e също много добър - но зависи за какво ти трябва. DSP процесора може да ти е от голяма полза, макар че самите плъгини малко са прехвалени . Ако мислиш че ще имаш по-голяма необходимост от повече входове за запис, разгледай Saffire LE .

Там има 6 входа , но за сметка на DSP процесора който липсва.

Отговорено

^ Благодаря ти за мнението

На мен ми трябва повече като външна звукова карта само с 1 вход. Добре ще е да има и микрофонен или високоомен за инструмент, но не държа толкова на тях. Като цяло търся качествена външна карта.

Отговорено

^ Не си ме разбрал правилно. Виж по-горното ми мнение.

Не търся карта с много копчета, вграден ревърб и тн "екстри". Търся качествена външна карта. Достатъчно е да има 1 вход. Било то микрофонен, линеен или инструментален. Естествено за препоръчване е поне микрофонен и линеен. Освен това държа и на малките размери.

И не на последно място темата е за мнения относно 2 модела, които смятам, че отговарят на моите изисквания. Имам що годе някаква представа за продуктите от този диапазон и не случайно съм се спрял точно на тези 2.

Отговорено

По-скоро ти не си прочел внимателно. Говоря за Конект 6. Той е точно с ЕДИН стереовход ИЛИ един микрофон + инструментален ИЛИ 2 инструментални моно входа. Поне за мен звучи в пъти по-добре от М-Аудио. С Фокусрайт не съм го сравнявал - никой от близкото ми обкръжение нямя такава.

Не напразно пиша "за парите си" и за РС. Ако си на Мак, то е ясно - Apogee Duet. Като в един-два форума срещнах мнения, че ТС-тата звучат по-читаво и от Апогей(овете)  :) , но аз не съм имал възможност да тествам.

Отговорено

Съгласен съм с колегата, че качеството на интерфейса на TC е добро, ако не се лъжа и в най-малките им модели се ползват същите преампи като в големите им батковци, а техните са добри. Аз все пак ще препоръчвам E-mu 0202usb или E-mu tracker pre usb, ако не държиш да е firewire.

За преампите и конверторите на Digidesign не се чуват добри неща, Focusrite вероятно ще е по-добър в това отношение. Това са само моите предположения, не съм пробвал лично въпросните интерфейси, но картата ми е със същите преампи като tracker pre и гарантирам, че са качествени.

Отговорено
Като в един-два форума срещнах мнения, че ТС-тата звучат по-читаво и от Апогей(овете) [/size] :) , но аз не съм имал възможност да тествам.

От Дует - възможно. Розета/АД16/ДА16 - много малко вероятно :)

Адаш - колко "качествена", бе човек?

За тези пари - горе долу една и съща работа са, така че гледай къде пише, че има по-малко проблеми с драйверите и това е :-) ТЦ е добра опция - о, йе.

Отговорено

Аз съм ЗА М-бокса - ако все пак се интересуваш от Протулс ЛЕ като софт.

относно Фокуса - не знам, дали си внушавам, ама като го разцъквах при мен, имах чуството че има някакво процесиране (екю и компресор) на входа. Звучеше прекрасно, ама не съвсем точно...

Това си е мое мнение, ...имам база за сравнение, и кристално точни монитори...(генелек)

• 2 weeks later...
Отговорено
Фокусрайта си има компресор, еквалайзер и лимитер на входа, но можеш да ги изключиш.

естествено, говоря за положение "изключено"...