Jump to content
Българският форум за музиканти

Поредна издънка на озвучител


renegat

Recommended Posts

Мисля че Любо винаги е бил на супер голямо ниво. Не винаги опираме до него! но 3 или 4-ри пъти ние правил звук и бил супер добре даже на последния ни концерт с колегите ни IVORY TWILIGHT! За всички да стааа въпрос за Любо от Пловсив (Коматево). има и друго след кът не си доволен от даден човек просто не го търси!

Поздрави и без лоши чувства и мисли!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 55
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Аз също познавам Любо много добре и когато сме имали участие с него съм бил винаги доволен, дори на последния концерт на който свирехме заедно с Щурците в Чирпан останахме много приятно изненадани от работата която свърши , както и сами Щурците. Със Стойо Попов от РЕНЕГАТ сме приятели и се познаваме от 92г. Той разбира много от саунд и има студио където се изявява отлично. Явно концепцията на РЕНЕГАТ за звук е по различна-ние сме говорили за това много пъти, но лично на мен не ми допада идеята за свирене централно от процесор както свирят те в РЕНЕГАТ и използват комбосите за монитор. Според мен истината се знае от цял свят-ЛАМПИ и от там с микрофон в пулта. Не мога да кажа лоша дума нито за Любо нито за Стойо и РЕНЕГАТ-явно всичко е въпрос на вкус и виждане в което няма лошо. Според мен е добре да се споделят мнения без да се засягат лично хора които се занимават с любов-било то с озвучаване или със свирене- а аз знам че и Любо и Стойо го правят с любов и може би за това го приемат лично.

Редактирано от jororock
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи да си допълня мнението - като казах "бас - D.I. - 1.пулт 2.стейдж" имах предвид конкретно бас-китара, за китара това да се прави не съм виждал никъде.

Колкото до Любо, ако е този, който и аз познавам, а явно е той - това за мен е човек с отношение към музиката и озвучаването, случвало ми се е да работим заедно 3-4 пъти и винаги съм оставал доволен. Даже първия път, още не се познавахме, специално се върна от клуба до Коматево, за да ми донесе апаратура за бас...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също познавам Стойо от много години ( само дето не знаех че свири в тази група де, но аз съм си зле информиран ), той свири от преди мен и си спомнях че за първи път чух приличен саунд в живота си от него в една репетиционна в попското (тогава беше музикално) някъде към края на 80те. Той си разбира от саунда, имаше си студио и тн. Но от друга страна съм слушал и свирил на неща озвучени от Любо и винаги съм имал много приятни впечатления. Не мога да кажа как е било в конкретния случай, може да е имало някакви обективни фактори, за лошия саунд в края на краищата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Озвучителят е сложен да хване сигнала на сцената и да го усили към публиката! Човекът, който се грижи за това какъв да е звука на китарата, колко да е силна касата, кой как ще се чува в мониторите се нарича тонрежисьор(саундинженер).

...

 

Намерете ми термин на английски, който отговаря точно на думата "озвучител" и значението да се различава от това на "sound engineer". Аз такъв не успях да намеря...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жоро, прав си за това. Имаме различни очаквания и стандарти. Аз знам, че има групи с които той си върши добре работата. Ама с нас не става. Отношението му към музикантите е добро, наистина. Нека за сега приемем, че имаме различни маниери на работа :virtuoz: Просто смятам че съм длъжен заради моята група да уточня това.

За да съм честен, имали сме и едно добро участие с него!

Включваме се линейно, защото така ни харесва.

А фестивала си беше много ЯК. Благодарим отнова на организаторите.

Мисля, че няма какво повече да добавя.

Извинявам се на Любо за мнението ми, но то касае "повтарям"само нашата група.

Успех!

 

...Пуснете някакво видео или аудио, да се чуе, пък тогава да говорим. Така с голи думи нищо не се доказва...

 

Ще ти пуснем. Ама по- лесно ще ти е просто да напишеш РЕНЕГАТ във Vbox7 или в Data.bg. или в google. има към 60- тина песни и 20- тина клипа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....Призив към музикантите:

Озвучителят е сложен там за да изпълни вашите искания и да покаже вашето изкуство, за което му е платено! ...

 

Отзив на призива.

 

Изискванията, които трябва да изпълнява "озвучителят" (или както там би се наричало отговорното лице) в случаи, когато той съпровожда рентала (както в посочената ситуация) се формулират в т.н. 'райдър'. Този 'райдър' се разглежда, уточнява и приема (т.е. - договаря) от всички заинтересовани относно продукцията и за изпълнението му се договаря цена! Дори присъствието изобщо на такъв "озвучител" е въпрос на договорка!

Когато има договореност, има и основание за определяне на отговорности!

 

Никой на никого не е длъжен с нищо, освен с предваително уговореното!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като доста начинаещ китарист и с още по-малко сценичен опит човек ще запитам: не разбрах каква е разликата между озвучител и тонрежисьор. Ако вторият се занимава с качествата на саунда, то какво прави първият? Звучи нелепо да се хване човек само за да включва и изключва кабели от буксите. Не знам, но аз лично дотук това разбрах...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

уффф вечната дразга - музикант/озвучител ... яйцето или кокошката.

 

мене ако ме питате за всичко са виновни единствено и само музикантите - като видят че не могат да извадят звук както трябва е редно да откажат свирнята. Защо мисля така ли - еми в крайна сметка групата е тая която звучи насрано и публиката не я интересува кой е виновен за това, тя чува и преценява според това което чува.

 

Ония ден ни озвучаваше един DJ ... и си е$@ мамата ... добре че имахме 2ри шанс по-късно та се навряхме в затворено помещение и озвучихме само вокали и синта а другото изкарахме от усилвателите и разцепихме мрака (малко преувеличено, но в сравнение с 1вият сет звука беше на светлинни години) ... така е като попаднеш на човек които знае само пуска музика и мъкне колони.

 

Така че който иска да си прави експерименти и компромиси да действа! Аз лично от тук нататък ако не съм доволен от звука събирам си партакешите извинявам се че не мога да постигна задоволителен резултат и си заминавам ... надявам се не бит и ебан ... ехехехех.

В крайна сметка името на твоята група седи отпред а не на озвучителя - "еййй ония ли бе, ако занеш кви са нещасници, слушах ги еди къде си" ... ходи обяснявай че DJ те озвучавал а ти свириш и звучиш по-добре ... ама в къщи .... ехехехе ..

 

Теми от тоя сорт тука във форума според мен са излишни. Не носят на никой нищо - просто субективно мнение на някой към някой друг. Всичко е толкова индивидуално и ако ти като музикант ако не разбереш и се убедиш на чека, че наистина звучиш значи за нищо не ставаш.

 

... само моето мнение по въпроса

 

Поздрави

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като доста начинаещ китарист и с още по-малко сценичен опит човек ще запитам: не разбрах каква е разликата между озвучител и тонрежисьор. Ако вторият се занимава с качествата на саунда, то какво прави първият? Звучи нелепо да се хване човек само за да включва и изключва кабели от буксите. Не знам, но аз лично дотук това разбрах...

 

В България в общи линии разликата е колкото има разлика между авто монтьор и авто бояджия, и двамата ще се "цанят" за работата на другия, стига да има интерес към съответното занимание... В нормалния свят обаче - единият върти потенциометъра, защото това е неговата работа и го прави по начин установен от съответните стандарти, а другия вкарва и изкарва кабели в сътветствие със същите стандарти и въобще не му идва на акъла, че може и той да си позволи да врътне някое друго копче, защото знае, че другият го прави по-добре, защото това му е работата. По този начин системата работи и дава съответните резултати, а тук сме много умни и талантливи, разбираме от всичко и разбира се, това дава съответните резултати. :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ти пуснем. Ама по- лесно ще ти е просто да напишеш РЕНЕГАТ във Vbox7 или в Data.bg. или в google. има към 60- тина песни и 20- тина клипа.

 

Студийната Ви продукция я бива.

Гледал съм Ренегат веднъж на концерт в София.

Звукът беше доста посредствен, бих казал лош.

Имаше някъде написано във форума как не са харесали и звукът Ви на живо от свирене в Русе.

Разни приятели гледали Ви на различни прояви, също споделят, че на лайф не звучите като на студио.

Меко казано.

Къде е проблема - само у озвучител - тонрежисьора ли?

По скоро го обсъдете в групата си този въпрос.

Ако трябва си вземете човек, който да отговаря за това и да пътува с Вас.

 

Като гледах Саксън в Каварна - бях шашнат от уменията на тонрежисьора и го питах как така

вълшебства и наглася дилея (за солата на китаристите) и останалите работи в реално време.

Човека каза само - "о, лесна работа, от 15 години пътувам със Саксън".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с Тони. Саксън са супер пичове и правят много готини лайфове. Бях им на концерт тук в Бристъл и изкараха в пъти по-качествен саунд за двойно по-кратко време от Моторхед,които наредиха планини от колони и не знам си кво още.

 

Също така си мисля,че наистина всяка сериозна формация като вас трябва да има човек,който да отговаря за звука. Като знае какво свирите и как го свирите за минимално време ще постигне желания резултат и всички ще са доволни.

 

:) Първата длъжност,която дадохме на външно лице, в случая една мадама :hysterical: ,с бившата ми група беше озвучител. Много искаше да участва и така я присъединихме :) Не че разбираше от озвучаване,ама беше забaвно :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.