NashaRussia Публикувано Април 3, 2009 Публикувано Април 3, 2009 Всем Привет! Имам един банален въпрос! В гравата ми се варти една мелодия тананикам я с на на на и от тук на къде? Цитирай
yotzzo Отговорено Април 3, 2009 Отговорено Април 3, 2009 Ако свирите на някой хармоничен инструмент се опитайте да й направите хармония. Повтаряйте я много пъти докато я поизчистите, запишете я, а след това мислете за някакво развитие. Задавате общ въпрос, съответно и отговора е малко общ... Цитирай
NashaRussia Отговорено Април 4, 2009 Автор Отговорено Април 4, 2009 Ако свирите на някой хармоничен инструмент се опитайте да й направите хармония. Повтаряйте я много пъти докато я поизчистите, запишете я, а след това мислете за някакво развитие. Задавате общ въпрос, съответно и отговора е малко общ... ами аз я исвирих на флейта записах я ама от тук на къде? как да я обогатя Цитирай
kolio_k Отговорено Април 4, 2009 Отговорено Април 4, 2009 Една композиция се състои от мелодия, хармония и ритъм. Ако става въпрос за песен трябва да се добави и текст. След като мелодията е вече налична, следващия логичен ход е да се измисли хармония, както и да се реши какъв да бъде Groove-а (ритъма), след това и да се направи нещо като най общ аранжимент (схема, кое следва кое, кой свири какво в евентуалната формация, която ще я изпълнява и тн.) За по подробни обяснения е нужно да се знаят стиловите предпочитания и възможностите на композиращия, както и на какви инструменти свири (засега знаем за флейта, но ще е нужен и клавир или китара, заради хармоничната част) Постни записа, може би някой може да ти даде някакви предложения, що се отнася до хармония и ритъм Цитирай
Steppenwolf Отговорено Април 4, 2009 Отговорено Април 4, 2009 Флейтата не е хармоничен инструмент. Композира се различно, като се познават и оформят основните елементи на музиката - хармония, мелодия и ритъм. После идват форма, тембър, динамика и т.н. Обикновено се пише по текст. Някои може да започнат с мелодия или даже с хармония. Твърд отговор на въпроса ти няма. После се аранжира. В помощ има цели учебници по различните дисциплини... Цитирай
NashaRussia Отговорено Април 4, 2009 Автор Отговорено Април 4, 2009 Флейтата не е хармоничен инструмент.Композира се различно, като се познават и оформят основните елементи на музиката - хармония, мелодия и ритъм. После идват форма, тембър, динамика и т.н. Обикновено се пише по текст. Някои може да започнат с мелодия или даже с хармония. Твърд отговор на въпроса ти няма. После се аранжира. В помощ има цели учебници по различните дисциплини... аз направих друго записах се с на на на сканирах го да излязат нотите и после с програмата Sibelius 5 наместих нотите и то се получи вие правили ли сте този номер? Цитирай
Mike_MnD Отговорено Април 8, 2009 Отговорено Април 8, 2009 (Редактирано) записах се с на на на сканирах го да излязат нотите Нищо не разбирам от горното изречение. Как си се записал/а и си го сканирал ? Иначе темата е интересна, и не бих могъл да допълня се нещо отговорите по-горе.http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=55851&st=0&gopid=424533 Редактирано Април 9, 2009 от Stone Запознайте се отблизо с правилото за ЦИТИРАНЕ. Цитирай
NashaRussia Отговорено Април 9, 2009 Автор Отговорено Април 9, 2009 Записах с една проста программа n-Track Studio таканикъйки мелодията която ми се въртеше в главата след това запазил съм файла като wav след това сложих песента в программа Melodyne и там излязли нотите след това Sibelius 5 отварям нотен лист и гледам нотите от MELDYNE И СЛАГАХ НОТИТЕ В Sibelius 5 и така се получи Цитирай
rockfire Отговорено Май 12, 2009 Отговорено Май 12, 2009 Ебаси екшъна как не се сетих по рано Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Май 20, 2009 Отговорено Май 20, 2009 ^ Е, че то това си е стандартна порцедура, когато ти трябват ноти ли от по-рано midi на дадена мелодия На когото, както са му нужни де. Аз тананикам, хващам кухарката и с микрофончето за скайп в Reaper записвам тра-ла-ла, дрън-дрън, мрън-мрън, и сменям акорди, че то с хармонизациите особено има десетки варианти. И така докато ти прозвучи най-добре. Хич не мисля кво свиря... после идва умуването, вече като е записана идеята. И там вече... ако не съм казвал акордите на глас в записа и става една... сам да си уча песните Но горе-долу се получават нещата. Измислял съм и по текстове на един приятел, по мелодия или пък само по придрънквания. Само по ритъм май не съм измислял... Цитирай
Recommended Posts