Jump to content
Българският форум за музиканти

Давайте идеи


ConspX

Recommended Posts

За метъл съм чувал че Brand X (http://www.brandxamps.com/)са доста добри и онзи ден гледах едно такова в РФ, отбий се и пробвай...а също и Roland, например това http://www.thomann.de/gb/roland_cube_20x.htm и тях ги има в РФ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.thomann.de/gb/peavey_vypyr_30.htm

 

точно в парите, които си приготвил, 30 W, 12", безброй ефекти + MIDI. Какво повече да иска човек. Проблем само е това, че май не се намира по родните магазини.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какъв съм добър днеска , ето Ви една супер демонстрация на Ва(м)пира

http://www.gearwire.com/peavey-vypyrguitarcombo-demo01.html

 

просто го гледах днес и реших, че е по темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е важно за какво ти трябва: с усилвател (какъвто и да е!) няма да можеш в къщи (апартамент, блок) хем да докараш кефещ звук, хем да не се чува при съседите (някои са по-толерантни, но им свириш на хората, дори на '2' да си го пуснал).

 

Ако ще продължаваш да свириш само в къщи, напразно ще инвестираш в усилвател (в евтин - още по-напразно, щото фатално се обезценява), ще му се радваш на вида, но не на звука и няма да му използваш възможностите. За такъв вариант (свирене само в къщи) подкрепям съвета да си вземеш интерфейс и да се научиш да си настройващ софтуерните симулатори - те могат много. С още някой лев (но сумарно по-малко от евтин усилвател) можеш да смениш пластмасовите перверзии ("колонки") на компютъра си с едни скромни мониторчета, за да чуеш звука (и/или качествени слушалки, та да надуваш без да те е страх от съседи).

 

Има смисъл да си вземаш усилвател само ако ще се събирате с приятели да свирите заедно. За извън къщи, обаче, подкрепям съвета да не падаш под 10 инча говорител и под 20 Вт лампа или минимум 30 Вт транзистор. За такъв вариант можеш и да до-събереш още някой лев за едно сериозно,марково универсално комбо. Ще ти служи дълги години и ще "расте" с напредването на твоите възможности като музикант.

 

На слука!

 

.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

колоните ги ги имам филипс 105 ватови от кореком(купени 1982) :) и усивател универсум.Да ви кажа честно като я надуя системата пука стъкла, проблема ми е че като свиря на по-тънките струни и на по високите прагчета (от 12-то нагоре) звука става доста насран(мога да запиша нещо да видите за какво говоря).Искам да си оправя саунда, защото много започва да ме дразни като се вслушвам в него.Това може и да е от адаптерите на китарата, не знам нямам си на представа.Може и лошото качество на звука да се дължи на дебелите струни които ползвам на мизерна китара (11-52)

Редактирано от ConspX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Бицев е прав и се е аргументирал много добре.

Попринцип съм против това да се внасят някакви коренни обрати във вече мнението на човек, като например: "харесал съм си китара А и китара Б, коя да си взема?" И отсреща получава отговор: "Защо не вземеш китара В, има тва, тва, тва, пък и е един си колко пари." Попринцип е нормално да се дава мнение и акъл, а и както бях казал, търсим рационалното решение... Но гледам се придържам към конретния въпрос... Обаче тука споделям мнението, че софтуерните симулации наистина могат много и то със задоволителни резултати, но за у вас си. Важна е обаче малко хардуерната част - саунд картата. Вземи един интерфейс, както те посъветваха и качествени колони, ако проблема е в тия, които ти имаш.

 

Аз например свиря през саундкартата ми, която е Realtek, който не е върха на сладоледа. Посредствена карта... И с едни слушалки CANYON (силно китайски), който даже имат вибрираща функция (при наличие на батерии) и ултра-бас-трепач (при наличие на същото), но пак звучи. Нужно е малко връткане по програмката и саунд картата/драйверите/еквилайзерите/настройките и можеш да извадиш много читав звук. (За справка - колегата Налбантов.)

 

Ако все пак иска усилвател, аз си заставам зад по-горното мнение за Fender. Наистина си е тръпка да свириш на усилвател, не на Hi-Fi-то. Моделиращите комбото също са вариант, както, като гледам, повече се предлагат.

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

Roland Micro Cube е с 5 инчов говорител... По всички професионални видео ревюта в Тубата е озвучено с микрофон...

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колоните ги ги имам филипс 105 ватови от кореком(купени 1982) :offtopic-001: и усивател универсум.Да ви кажа честно като я надуя системата пука стъкла, проблема ми е че като свиря на по-тънките струни и на по високите прагчета (от 12-то нагоре) звука става доста насран(мога да запиша нещо да видите за какво говоря).Искам да си оправя саунда, защото много започва да ме дразни като се вслушвам в него.Това може и да е от адаптерите на китарата, не знам нямам си на представа.Може и лошото качество на звука да се дължи на дебелите струни които ползвам на мизерна китара (11-52)

 

Дебелите струни само ще ти подобрят звука, не ги сменяй с по-тънки (щом пръстите ти са вече свикнали; на някои хора дето свирят на деветки като им дадеш твойта китара ще им потече кръв на втората минута :) ).

 

С тоя як сигнал, обаче, като нищо може да си повредил HiFi говорителите, които не са правени за китара (еле по-старите) - особено щом си ги пробвал (макар за кратко) до "чупене на стъкла"... Обезателно провери, с хубави музикални записи на разнообразна и динамична музика - дали колоните ти са в ред.

 

За опазване на колоните - и по-приемливо възпроизвеждане на китара през HiFi система - настройката на софтуера е особено важна. Дори след моделиращия симулатор, с някакъв EQ (честотен коректор) на саунд-картата (или отделен, ако тя си няма) трябва да изрежеш нежеланите честоти и да подчертаеш типичната за китарата ниска "среда". Можеш (ако имаш параметричен или графичен еквилайзер) да 'резнеш' остро всякакъв бас под 70-75 Hz (освен ако не спускаш настройката до ре, тогава малко по-ниско - но махането на суб-баса оправя звука).

 

Ще е добре ако предложиш пример (МР3, YouTube) какво харесваш като добър китарен звук - и да запишеш твоя да го чуем - в диапазона дето не го харесваш. Тогава ще знаем (може би) какъв е проблема и как би могъл да се оправи.

 

.

Редактирано от Бицев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това което си обяснил ме подсети да ти препоръчам Фендер FM65r.Защо 65-ватовото???Защото цената на 65-ватовото е с 40-50 лв по-голяма от тази на 25-ватовото, а предимствата са ДОООСТА (например 12" говорител, повече копчалък и ривърб).Клийн каналът му е убииствен и доказан с времето(KIRK HAMMET Е ПОЛЗВАЛ ФЕНДЕР ЗА КЛИЙН!!!!), звучи много добре и на овърдрайв.Това е от мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

ето ви демо записано от мен, чуйте как тоновете не звучат "заедно", а някак си поотделно, точно това исам да оправя

 

акорди:

http://www.fileden.com/files/2008/5/27/193.../demochords.mp3

 

начало на хармонизираното соло на мастър:

http://www.fileden.com/files/2008/5/27/193...ter%20proba.mp3

 

лека импорвизациика, тук става найстина дразнещо + Walk :)

http://www.fileden.com/files/2008/5/27/1932545/proba3.mp3

Редактирано от ConspX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.thomann.de/gb/peavey_vypyr_30.htm

 

точно в парите, които си приготвил, 30 W, 12", безброй ефекти + MIDI. Какво повече да иска човек. Проблем само е това, че май не се намира по родните магазини.

 

Аз имам такова кубе и съм страшно доволен :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз съм изключетелно доволен от моето беринджърче - GX112

gx112.jpg

процесора е доста кадърен, говорителя е 12-ка Jensen. изключително просто за настройка, какъвто звук не съм искал, такъв не съм му изкарвал

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.