Jump to content
Българският форум за музиканти

Давайте идеи


ConspX

Recommended Posts

Здравейте не съм влизал от доста време във форума, но реших да питам хората тук какво ще ми дадат като идея.Попаднах на малко пари и реших за сменя Guitar Rig-а със истинско кубе.Идеята ми е за нещо малко(от 15 до 30 вата solid-state) разгледах някои модели (Marshall, Orange, Crate, Line6) Та въпроса ми е някой може ли да ми препоръча нещо от този сорт(без значение от марка и цена) което е удобно за свирене на хард рок и метъл, също така и чистия му тон да е в стил джаз-блус.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

 

Защо именно солид стейт? Не обичаш ли лампов звук?

 

И без връзка с предния въпрос: какъв ти е бюджета? (Тавана)?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чувал съм за ламповите, че трябва да ги държиш усилени, за да извадиш най-добрия звук,нямам нищо против това, но идеята ми е кубето да го позлвам в домашни условия и нали разбираш, че като го надуя на 10, комшията ще дойде с полицията и ще ме изсели :):) :)

А иначе имам около 400 лева събрани и искам малко промяна.Guitar Rig е невероятна програма, но или аз не мога да си настроя или има 5 основни положения и просто промените около тях са малко.Гледах няколко видео демонстрации на маршал и ориндж и от това което чух звука и на двете е много по-многостранен от програмата.Искам да кажа също че съм тотално некомпетентен по отношение на кубета, защото честно казано единственото кубе на което съм свирил(за около 15 минути) е марка дзиндзунджан 10 ватово, с драйв канал, който не може да се разбере кога е включен и кога не.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Fender Superchamp XD.

Orange tiny terror.

И двата гада са 15 вата лампа,което се равнява на към 30 транзисторн.

 

 

Доста парички стават, съгласен съм че ламповите са по-добри(и следователно по-скъпи :) ), но тези варианти ми идват доста в повечко.Аз затова питах за солид-стейт варианти.Мисля че не съм дорасъл до там да си купувам лапмови кубета :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се подавай на предразсъдъци - ако не се чувстваш дорасъл за незнам си каква техника, няма и да дораснеш. За целта разгледай хубаво ламповите кубета дори и да са от 5w, както ти казаха по-горе те сами по себе си са много по-силни от транзисторните (е, дали е 2 пъти не съм сигурен, но определено са по-силни).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без да претендирам, че това задължително е по-добро от другите посочени неща по-горе, след като досега си работил със софтуерно базиран звук и ти харесва, може да е идея да опиташ Line 6 Spider III заради голямата палитра от звуци, които предалага. От екстремен метъл до блуз и джаз. Иначе друго кубе с всичките тия допълнителни ефекти би надвишило доста бюджета ти. Не съм запознат с цените и предлагането на 15 ватов Спайдър в БГ, но едвали ще струва повече от 200лв.

Редактирано от edgecrusher
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ае защо като стане въпрос за кубе никой не препоръчва Laney :) Моето кубе е такова и съм си доволен от него. И Е сравнително евтино.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Line 6 Spider III заради голямата палитра от звуци, които предалага. От екстремен метъл до блуз и джаз. Иначе друго кубе с всичките тия допълнителни ефекти би надвишило доста бюджета ти.

 

Peavey Vypyr :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каквото и да избереш - гледай да е с 12" говорител :) По-малките са доста орязани откъм бас.

Ако проблема ти обаче е разнообразието - не съм съгласен. Софтуерните симулатори могат да ти дадат невероятно по-голямо разнообразие от звуци. Щом е само за домашно свирене, аз бих се замислил за един аудио интерфейс с китарен вход (има някои сравнително евтинки). Стига да имаш добро озвучаване на компа де.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

СуперШампиона го пробвах. Много доволно потривах ръце след това, но държи една добра цена от над 500лв.

Marshall е класика в жанра, но само на мен ли ми се струва, че маловатовите им модели звучт сухо и с не особено динамичен драйв...?

 

Принципно, от едно кубе с драйв и най-много реверб, няма как да изкараш повече звуци от софт.симулациите. Има го и момента, че тръпката да свириш на кубе, а не HI-FI-то е по-различна. Има го и момента с динамиката, която симулациите понякога подминават.

 

Виж Fender 15g или Fender 15r. Двуканални, 15 ватови комбото. Ралзликата е там, че втория има реверб. Аз поне не мога да свиря без такъв и бих се спрял на втория вариант. Евтино и непретенциозно с класически Fender звук. Може би не особено динамичен драйв. Което мен поне ме дразни малко е, че както каза AXE, по-малките говорители (8'') са орязани от към баси и един такъв Fender усилвател, с класическия си чист тоне, поне за мен много "шляпа", когато свириш на първите струни. <- Много хора с Laney, Spider, Peavey сега ще сипят заради тоя Fender... :cheers2:

 

Поздрави и успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що не питаш някой от форума да ти направи амп?

Аз имам правен и съм много доволен от него.

 

п.п. лампов имам предвид

Редактирано от antonium
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има един интересен вариант на Roland - CUBE-30X. Има ефекти, симулации и тунер, така че би трябвало да ти свърши добра работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига сте го вкарвали във филм с лампов амп.

За тези пари търси марково кубе, независимо дали транзистор, хибрид или моделинг, че ако изпадне и лампа.

Важното е да е с 10, още по-добре с 12 инчов говорител.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.