Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Привет на всички които разглеждат форума .. Та и аз днес реших че ще ми е полезно да се допитам до вашите мнения тук...

Така , наскоро си купих един смесителен пулт но не мога даси намеря свестни аудио кабели . Сещате се като онези които си свързваме китарите . По-точно трябва ми кръгъл аудио кабел по възможност на метър. На местата които проверих всичко беше плосък кабел или електрозахранващ кабел.. добре обаче не ми вършат работа . Та интересува ме къде мога да си намеря кабели на едро. Къде купувате вие, магазини, предпочитания... Все пак ще пусна като за начало 10 канала и ще ми трябва добро окабеляване.....

Другото нещо се оказаха жаковете..... Аааа ужас. Ще ми трябват и много жакове разбира се , но пак удрям на камък защото све попадам на едни и същи китайски боклуци ( сега китайците си произвеждат и много хубава стока но спецялно жаковете които си купих преди месец и които видях да се продават са отврат). Още на втората седмица започнаха отделните части да се въртят и да дават на късо ..... :evil: Ами не може така... Освен че е опасно за техниката най-малкото е и адски дразнещо.... Та пак към вас къде купувате, предпочитания ( обикновени позлатени) магазини ...

Третото нещо е захранващ адаптер за педалчетата . Търся си адаптер Harmond PS200R и такъв който да може да захранва 3 или повече ефекта. А може и някой да знае как да си направя сам свръзката ( на времето имах едно приятелче който беша направил нещо такова но как точно не си споням и не смея да го правя без да съм сигурен). Та ако имате лично мнение по въпроса и знаете нещо моля споделете тук ще съм много задължн.

И накрая ми трябва удължител за миди кабел. Дали сте виждали наскоро да ги продавт някъде....

Предварително блгодаря на всички които се включат във темата. Ще е хубаво да се превърне в нещо като информационно табло "КОЕ от КЪДЕ и ЗАЩО" ще полезно и времеспасяващо.

Отговорено

Първото място за което се сещам, където има доста кабели и жакове е Dynacord (магазина на 5те Кьошета)... Последния път като бях там имаше доста кабели (аз си купих Proel Noiseless)... Пробвай там!

Отговорено

Аз също си вземам от динакорда (само че във Варна :) ) "Proel noiseless instrument cable" . Италиански , с прозрачно силиконово покритие и като се усили гейна на китарата нема никакъв шум (то просто се подразбира от името :read: )

Отговорено

Аз също си вземам от динакорда (само че във Варна :) ) "Proel noiseless instrument cable" . Италиански , с прозрачно силиконово покритие и като се усили гейна на китарата нема никакъв шум (то просто се подразбира от името :read: )

Отговорено

абе аз в dynacord само не съм виждал готов кабел, все трябва да се запоява :D

иначе не е точно по темата ама от къде мога да си взема превключвател (5 way switch) за китарка с 3 сингъл адаптера? и мога ли да си намеря черен, защото смятам да си направя всичко по китарата черно ;)

Отговорено
Аз лично си правя кабелите и ефектите сам. :D

:cheers::P:P Браво !!! Не знаех ,че има хора в България , които от парче силикон и парче мед си правят кабелите ...

Отговорено
абе аз в dynacord само не съм виждал готов кабел, все трябва да се запоява :cheers:

иначе не е точно по темата ама от къде мога да си взема превключвател (5 way switch) за китарка с 3 сингъл адаптера? и мога ли да си намеря черен, защото смятам да си направя всичко по китарата черно :D

То суича само капачката може да му е черна май. Виж в xxxx там се търкаляха някакви суичове! :P

Отговорено

Виж , то в Фактора доколкото си спомням се навъртат там цели пакетчета от резервни части , я за фендер , я за ямаха , и съм сигурен , че имаха черен (ама май троен ... )

Отговорено

АХА АХА ! Благодаря ви момчета за отговорите!

Така . Аз го проверих динакорда и намерих един кабел дето ми хареса и го изкупих всичия така че ако някой е ходил след мен се извинявам. Чудно как до сега не съм обърнал внимание на кабелите в динакорд.... Както и да е . Въпроса с миди кабела също го реших.... Много ценен магазин се оказа и този на улица Пиратска много заредн и лелките дето продават са направо огин. обаче кабелите на проел са с 20 стотинки метъра по- скъпи от тези в динакорд. Затова пък жаковете са много по-евтини..

Остана да си намеря свестен ac/dc адаптер за педалчетата. значи аз и преди писах че търся Harmond PS200R . Старият ми беше такъв но един "доброжелателен" приятел ми го изгори (за съжаление ми го бяха донесли от щатите а в бг не го намирам нещо). Сега имам някъв 9v ама само шум прави. Та вие какви ползвате ? Ако може да дадете и място откъдето мога да се снабдя .... А и как да си навържа няколко ефекта в един адаптер?

Отговорено
Сега имам някъв 9v ама само шум прави. Та вие какви ползвате ? Ако може да дадете и място откъдето мога да се снабдя

Аз ползвам СТАБИЛИЗИРАН китайски от Конрад Електроникс (на "Хан Аспарух" и "Ботев") вече 2 години и съм доволен - няма шум, не е прекъсвал, ефектите работят ОК. На повечето места ще намериш подобни пак китайски, но по-скъпи (Германос напр.).