f1_sound Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 Преди време бях писал тази тема за коефицентите на звукопоглъщане! http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=24679 Незнам защо но си мисля че е важно да се сложи като "главна" тема но никой модератор тогава не сметна за необходимо, макар, че през 5-6 теми има въпроси за обработка на помещения За да получите максимално добра изолация, едно от най важните неща е да се използват разнородни материяли тоест с различна структура и по възможност "естествени" /пр. дърво/ отколкото дунапрен например Една дървена скара прави "чудеса" с борбата с ниските чистоти. /Определено по добре се справя от дунапренените бас трапове по мое мнение и опит/ Ако се чудите как ще обясня друк път, че сега имам работа Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 19, 2008 Отговорено Август 19, 2008 Е те ТУКА така продават някакви хитри материали за целта пак... На ТОВА място пък има интересна статийка за DIY стаичка третирана акустично и звукоизолирана. Цитирай
f1_sound Отговорено Август 19, 2008 Отговорено Август 19, 2008 Е те ТУКА така продават някакви хитри материали за целта пак... Ако искаш да шумоизолираш, тези пирамидки няма да ти свършат кой знае каква работа /да не кажа почти никаква/ Виш за акустична обработка, биха могли да влезнат в употреба Цитирай
MGrec Отговорено Август 8, 2009 Отговорено Август 8, 2009 ами ако сложа и рикофон няма ли да е идеално изолирано студиото??? Цитирай
Flex Отговорено Януари 21, 2010 Отговорено Януари 21, 2010 Народе, нещо много затънала тая темичка, та да я подритна с един силно вълнуващ ме въпрос: Ако преди да фалира строителя ми случайно ми завърши апартамента, ще ми трябва стая, която да направя на киносалон и за слушане на музика, но да не преча на съседите. За сега всичко е на тухла (където има), но (тази петилетка) ще почнат и да мажат. Въпроса ми е, да говоря ли със строителя да ми оставят едната стая неизмазана, за да си спестя по 2см от всяка стена, или замазката си е достатъчно важна, че да остане? Ако реша да не се слага, кабелите ще са в контакт с ватата директно, има ли някаква опасност от това? Цитирай
synchu Отговорено Януари 21, 2010 Отговорено Януари 21, 2010 Този форум: http://www.johnlsayers.com/phpBB2/index.php дава много отговори Цитирай
обичам бира Отговорено Декември 7, 2011 Отговорено Декември 7, 2011 (Редактирано) Здравейте Изчетох постовете и разбрах следното: минералната вата е голям човек кори от яйца-не важи /има ли поне малък ефект от тях било то за шумоизолация или за убиване на отразения от стените звук?/ донапрен-помага за шумоизолация,но малко /демек съседите пак няма да са доволни,а за подобряване на звука вътре в стаята има ли смисъл?/ стиропор-има звуко и топлоизолиращи качества,но като е на панели или как там се води действа по обратния на желания начин/тук да попитам ако се изрони да не е във вид на плоскости ще има ли благополучен ефект по отношение на звукоизолация???/ Интересувам се от гледна точка на хора,които искат да се събират и да дрънчат от време на време,не сме се запътили да правим студио или качествена репетиционна,но все пак ни се иска да подобрим нещата от това да свириш в гола стая,с минимум ресурси разбира се хаха И накратко освен ватата останалите изброени варианти не са ефективни и има ли смисъл и ефект да се комбинират някои от нещата???Благодаря за отговорите предварително Редактирано Декември 7, 2011 от обичам бира Цитирай
jabs Отговорено Декември 9, 2011 Отговорено Декември 9, 2011 Не си прочел достатъчно Изясни си разликата между изолация и поглъщане на звука. И за двете стиропор и всякакви полистироли не вършат работа. За първото ти трябва маса или система на принцип маса-пружина-маса (гипскартон-вата-стена). Изобщо, отдели един ден за четене, само в този форум има поне пет подобни теми и много информация. 2 Цитирай
Funky Couture Отговорено Декември 16, 2011 Отговорено Декември 16, 2011 Ето едно видео за всички интересуващи се по темата http://www.youtube.com/watch?v=Bf5syq09qa0&feature=related Цитирай
Recommended Posts