Jump to content
Българският форум за музиканти

Flex

новаци
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Flex

  1. Мерси за предложенията, но както писах в началото, бюджета е до къмто 130... а тези 240, че и 171 излизат малко отгоре... отделно 171 пише, че са студийни, с други думи ще вадят много близък до истинския звук, но за сметка на това неприятен за потребител, свикнал с леко напудрено звучене и дигнати баси? В смисъл и сега имам уж студийни - К77, дето... AKG K81 бива разглеждано, ценово е идеал, ужасно много коментари колко неудобни били и как боляла главата, осебено ако си с очила (като моя милост), та чета все още. Въпреки тормоза на работа, успях да се поразгледам и някакси SH HD 205 и 212 Pro ми привлякоха... ъъ... ухото, а и добри що-годе коментари мернах за тях. Нещо, с което да ме откажете от едно 212? Направих си един експеримент, обаче - махнах драйверите на риълтек за аудиото, инсталирах asio4all и foobar2000 с asio плъгина. Разликата в звука беше потресаваща - текущите ми слушалки - К77 изведнъж започнаха да възпроизвеждат бас и то дори на прилично ниво, а звука стана един чист... единствения проблем е, че с уиндоуските драйвери изхода е към 2 пъти по-слабичък и трябва да го надуя до макс за да чувам що-годе. Но още съм в шок от качеството на звука. Ще ми донесат утре и USB DAC за проба.
  2. Тези HD575 изглеждат сладки, ама са отворени... принципно е много тихо в стаята и не трябва да се чува навън... как са с шумоизолацията?
  3. Здравейте народе. На работа слушам по 5-6 часа дневно музика и все не случвам на слушалки - издирвам затворени такива, които да обгръщат напълно ухото, да са удобни за дълго ползване, да не пускат навън звук, че колегите се дразнят и да имат приличен звук (и бас). Причината да пиша тука е, че хвърлих много пари в слушалки, а все удрям на дърво. Последните ми плачевни опити да си докарам някакъв приличен звук (доколкото може да се опише така звука, излизащ през вграденото риълтек аудио) и да са ми удобни за слушане по цял ден: - Speedlink Medusa 5.1 - много приличен звук, големи и удобни, обаче... отворени, аз чувам всичко дето се говори, колегите ме чуват също, неизолирани, знаех кога ще му позвъни на някой телефона на етажа, и толкова тежки, че като си завъртя рязко главата минавах четвърт оборот още от инерцията. А, да, периода им на полуразпад се оказа сравнително кратък и след няколко падания (премазвайки някой пръст)... rest in pieces - Zalman 5.1 - ниски изобщо няма, високите ми дълбаеха в мозъка, за филми що-годе ставаха, ама не и за музика - Creative HQ-1700 - приятен звук, добри баси, затворени, ама страшно стегнати и стоят върху ухото... което стана двуизмерно като резултат - AKG K77 - маса удобни, леки, затворени, но звука е много суров, липсата на бас прави рок/метъл да звучи като кънтри Е, предавам се, дайте едно рамо за да мога веднъж за винаги да си взема читави слушалки. Бюджета не е много, до къмто 100-130, но имайки в предвид, че не търся нищо студийно (след опита с акг-то по-скоро бягам от студийните), би трябвало да може да се намери приемлив вариант
  4. Народе, нещо много затънала тая темичка, та да я подритна с един силно вълнуващ ме въпрос: Ако преди да фалира строителя ми случайно ми завърши апартамента, ще ми трябва стая, която да направя на киносалон и за слушане на музика, но да не преча на съседите. За сега всичко е на тухла (където има), но (тази петилетка) ще почнат и да мажат. Въпроса ми е, да говоря ли със строителя да ми оставят едната стая неизмазана, за да си спестя по 2см от всяка стена, или замазката си е достатъчно важна, че да остане? Ако реша да не се слага, кабелите ще са в контакт с ватата директно, има ли някаква опасност от това?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.