Mecho Публикувано Октомври 8, 2005 Публикувано Октомври 8, 2005 Привет, обмислям в дългосрочен план да заменя Powersound-ите на моята приятелка Ибанез...да речем с PAF Pro-та или Evolution-и. Въпросът ми е: как става замяната...разпояваш-запояваш.......или....мериш с мултицети, сменяш кондензатори, резистори......цялата електроника ли се сменя... :think: А другия въпрос е каква комбинация от адаптори препоръчвате за RG-то. Като звук харесвам Вай, Стив Морз, Налбантов :hello: , Петручи, МакАлпин. Цитирай
Black Bird Отговорено Октомври 8, 2005 Отговорено Октомври 8, 2005 ех.....щом си се "подмазал" няма проблем Нищо сложно! Сам смених и на двете ми РГ-та адаптерите С "Ево" и с "Паф-Про" Просто има едно пдф фаилче в димарзио ком. Обяснено е много точно с схема http://dimarzio.com/media/diagrams/Humbuck..._1118787059.pdf http://dimarzio.com/media/diagrams/4Conductor.pdf Димарзиотата са с 4 жички и една маса,две от които се запояват заедно. Старите фабрични бяха с 2 и маса. Успех! Цитирай
maringtr Отговорено Октомври 8, 2005 Отговорено Октомври 8, 2005 А дали няма някакъв сайт, където мога да прочета повече за разликата между различните видове хъмбъкъри? Другия ми китарист свири мноо яко, но китарата му има много кофти адаптери и ни се иска да му ги сменим Ама не знам какво би било най-подходящо... Цитирай
Mecho Отговорено Октомври 8, 2005 Автор Отговорено Октомври 8, 2005 Налбантов, много ти благодаря ...ще попрочета, ще се образовам и ако не схвана пак ще питам. А за подмазването...да кефи ме тона ти ...моя още го мъча :guitar: Поздрави, Мечо :hello: Цитирай
fracture Отговорено Октомври 8, 2005 Отговорено Октомври 8, 2005 Офффф, блазе ви. Аз трябва да подменям и единия потенциометър, щото ми пратили уж какъвто трябва, ама остта му 6mm, а ми трябва 4mm и по закона на Мърфи - няма по магазините, освен това ще трябва да се поставят и допънителни жици. Басси - а аз си мислех че само махам едните адаптери и поставям другите ... Цитирай
AXE Отговорено Октомври 8, 2005 Отговорено Октомври 8, 2005 @dark - гледаш китаристите, чийто тон харесваш, с кви адаптери свирят и плагиатстваш най-безсрамно После като запишеш 1-2 мултиплатинени албума и посъбереш парички, ще имаш шанс да си купуваш сякви адаптери и да си ги тестваш, но засега това е най-сигурния вариант @fracture - па разшири я малко тая дупка бе :green: По-кофти щеше да бъде да имаш 4мм потенциометър за 6мм дупка Цитирай
fracture Отговорено Октомври 8, 2005 Отговорено Октомври 8, 2005 (Редактирано) ...@fracture - па разшири я малко тая дупка бе :green: По-кофти щеше да бъде да имаш 4мм потенциометър за 6мм дупка е да де, то и такава идея ми идваше едно време, но реших първо да пробвам да разреша проблема без хирургическа намеса, ама ако мърфологията продължи да е валидна относно потенциометъронамирането, ще се прибегне до силови методи, които обикновено включват и магически думи (разбирай нецензурни фрази, отнасящи се да същества от женски пол, които са предшественици на обекта). Редактирано Октомври 8, 2005 от fracture Цитирай
fracture Отговорено Октомври 22, 2005 Отговорено Октомври 22, 2005 Аре пак на посъживим старата тема. Та пристъпих към смяна на адаптерите, ама се лутам от простотия на простотия. Трябва да се разпоят жиците и да се запоят други - лесно !?! Да, ама не. Не може да се разтопи спойката Ще кажете да срежа жиците - това вече е лесно, но нали после пък, ще трябва да се запоява ... Ако може, дайте съвет какъв поялник да ползвам, моя е 40W с тънка човчица. Цитирай
AXE Отговорено Октомври 22, 2005 Отговорено Октомври 22, 2005 Сигурно е запоявано с киселина - дърпай здраво докато се скъса Цитирай
fracture Отговорено Октомври 22, 2005 Отговорено Октомври 22, 2005 (Редактирано) то хубаво, ама имам чувството че тия жици са си излети с китарата, нещат да поддават, тогава по закона на Мърфи: ако нещо заклини - земи по-голям чук. Басси, а нали после трябва и да се запоява, няма начин, трябва да може да се разтапя проклетото нещо, други вариант ... да си купя нови потенциометри и да подменям из основи . Редактирано Октомври 22, 2005 от fracture Цитирай
Jordan_J Отговорено Октомври 22, 2005 Отговорено Октомври 22, 2005 Привет,обмислям в дългосрочен план да заменя Powersound-ите на моята приятелка Ибанез...да речем с PAF Pro-та или Evolution-и. Въпросът ми е: как става замяната...разпояваш-запояваш.......или....мериш с мултицети, сменяш кондензатори, резистори......цялата електроника ли се сменя... :think: А другия въпрос е каква комбинация от адаптори препоръчвате за RG-то. Като звук харесвам Вай, Стив Морз, Налбантов :hello: , Петручи, МакАлпин. Вси4ки ДиМарцио даптери идват със схема за вързване на разли4ен тип китари (която е в кутийката). На мен ми се е налагала смяна на Фаст Трак 2, ПафПро, Фред и ХС-3. В сайта на димарзио и ибанез има достатъ4но много и професионално направени схеми за разли4ни модели китари, така 4е ги изтегли, напе4атай и следвай като сменя6 (не се сменя цялата електроника, но вси4ко трябва да е както на схемата - връзки, капацитет на кондензаторите и т.н. - те по принцип са стандартни ама гледай там да не стане разминаване). Аз скоро сменях цялата електроника на Ибанез РС-1010-СЛ (Стив Лукатърски модел). Та с него бе6е малко по-специфи4но, но 6те се справи6 лесно. Ина4е потенциометри и аксесоари е най-добре да се купуват директно от ДиМарцио. Аз така правя - накупих си куп резервни потенциометри от 250 и 500 Конм и смених където бяха за смяна. Поне знам, 4е са оригинални и надеждни. Ама докато ги изпи6а голяма мъка бе6е ... Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Октомври 23, 2005 Отговорено Октомври 23, 2005 @Fracture, какво ще кажеш за малко по голям поялник а? Защото тоя, който описваш е напълно възможно да не може да отдели толкова топлина, че да загре до нужната температура такова голямо количество припой. С тоя поялник само интегрални схемки, приятел Предлагам ти да пробваш с нещо като 100W. Аз в моя бас имам една такава огромна спойка на масата на жака, ама на моя поялник едва ли ще се опре (справка: индукционен, правен от мен, 100W със сериозни съмнения за повече ) Цитирай
fracture Отговорено Октомври 23, 2005 Отговорено Октомври 23, 2005 Ами ще карам постепенно - днес, вечерта се въоръжих с един 60W поялник, според твърдението на собственика му - справял се е отлично при подобна операция, но ще установявам истината утре, доста тъмно е за хирургическа намеса. Ако пак не поддаде - токава ще търся 100W поялник или по-голям чук. Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Октомври 23, 2005 Отговорено Октомври 23, 2005 Offtopic/Word to the wise/Disclaimer: Ти внимавай с тоя поялник, щото с него съм изгарял не 1 потенциометър. Ляга дебело в края на крайщата. Да се работи с максимална ефективност, елегантност и ракетна бързина. /Off. Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 24, 2005 Отговорено Октомври 24, 2005 да fracture. внимавай с тези мощни поялници, че жиците ще ти се разтопат да не говорим за потенциометрите.. По-внимателската е карай... Цитирай
Recommended Posts