Jump to content
Българският форум за музиканти

За Stagg Black Metal чинели...


Recommended Posts

Наскоро си взех грозен 14" краш от тази серия - удивително силен и хубав звук (а си мислех че на Стагг само сплашовете и китайците стават!!) Сега се изкушавам да купя и 18" краш, който да ползвам и като супер-сух райд. Проблема е че в магазина на Динакорд тук нямат такъв в наличност (имаха само 14" и 16" ако не греша) и съответно не мога да пробвам 18" модел (да не говорим за избор на качествен екземпляр!). Интересува ме, дали някой има такъв, или други чинели от тази серия, да сподели как са като здравина; също 18"-ката може ли да се ползва за краш-райд? Иначе този който взех изглежда много здрав и е доста тежък за размера си...

 

Ето го грозника който търся:

14263.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не съм свирил на такъв, но все пак мога да те посъветвам : Не поръчвай без да пробваш !

 

Скоро ходих в един муз магазин да пробвам Истанбули - всичко е въпрос на късмет :greenball: Един и същ размер от една и съща серия звучат коренно различно :/ При допира ми със Стаг съм останал с подобно впечатление. Иначе от тая серия съм чувал един 24' (май?!) райд - убийствен !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стаг няма да ти ходи на якия Зилджан,така да знаеш :bravo: Това в кръга на майтапа разбира се.

Лошото в случая с пробването е,че Стаг май вече нямат официален софийски дистрибутор,освен Цецо естествено :) ,така че за едната проба човек трябва да се разхожда до Благоевград ,стига там да има това което търси.Поне като си говорихме с Влади се оказа , че Динакорд вече не са вносител на тази марка,същото ми казаха и в Камертон и имаха доста поостаряла информация относно артикулите.Странно :thumbs_up: Явно не издържат на конкурентните цени и по-добро качество на Мапексите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той Аведиса не ми ходи и на евтините Пейстове, ама няма как. По-нататък може би ще окомплектовам нещо по-прилично! Засега обаче много ми допада звука на двата BM-а които чух...

 

Както и да е, не е спешно - имам на какво да свиря!! :greenangel: Ако не докарат други ВМ тук, следващия месец ще се разходя до София да разгледам Истанбулите в Камертон. Предполагам и те имат драй серия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах 17" краш от тая серия - беше удивително безличен.

 

 

Ее, много негативно :greenangel: Да ти кажа, на фона на Пеист 101 и другите Стаггове които пробвах, ВМ-а е доста приличен!

 

Какви са впечатленията ти за здравината му - дълго ли го ползва, и образуваха ли се някакви пунатини?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човеко, зарежи ги тия Стагове - приятелски съвет. Това са пари на вятъра според мен, а ти едва ли имаш излишни пари за експерименти. Посъбери някой лев и си купи Истанбул най-добре. А на фона на пейст 101 и гаражната ми врата звучи по-добре:P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стаг няма да ти ходи на якия Зилджан,така да знаеш :cheers2: Това в кръга на майтапа разбира се.

Лошото в случая с пробването е,че Стаг май вече нямат официален софийски дистрибутор,освен Цецо естествено :slap: ,.

първо стагг въобще не са толко лоши 4инели каквото е всеобщото мнение.имал съм 8 4инела и ми се е 4упил само един краш и то съвсем малко за около една година тежък бой.но може и да съм имал късмет просто.. де да знам.... ами краси на ул. върбица офисчето. той не е ли на стагг представител??мисълта ми е че ако го пробваш блак метъла и те кефи си го зимай без да се чудиш колко е здрав.но го пробвай задължително!аре поздрави! :P:crying::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и кво прайм сега ... явно авторът си ги е харесал тия стагове , ми нека си ги взима .. ние кво сега .. акъл ли да му наливаме... ама стаговете били такива , ама били иначе... то си е субективно мнение за чинелите , всеки според вкуса си ..имам познат за който пайст 302 е най прекрасната серия , ходи му разправяй ,че е пълен ташак, той това си знае , това си бае ... и със стаговете ... за мен са пълен ташак ... можеби без един-два модела .. там по високите рок серии.. те стават ДА ...

ама да си взимаш стаг , при положение ,че на подобни пари има истанбул в БГ ... айде извинявай ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако бях решил окончателно да вземам Стагг, щях да съм взел досега - нямаше да питам никого за удобрение :punk_guitar: Двата дето взех миналата седмица бяха малко спонтанна покупка, след като се оказа че не могат да ми доставят Пейстовете които исках. Не твърдя че ВМ са толкова добри - аз и не разбирам достатъчно, че да давам подобни оценки - уча се да свиря едва от няколко месеца. Просто много ми харесва идеята за 2-3 супер-сухи чинела в комплекта, а двата ВМ-а които рпобвах бяха точно такива. За другите стаггове - ами Myra и Furia (които бяха на цената на BM) не ми харесаха особено, за SH да не говорим!

 

Така или иначе няма да купувам стагг без да го пробвам, но и разходка до София за един чинел реално са 50лв отгоре на цената му... може би ще изчакам малко и ще се разходя за повечко на брой, ако тук не докарат нещо интересно :)

 

Оценявам мненията на всички и благодаря за съветите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За чинелите Стаг мога да кажа само едно - боклуци! Може да са ок за парите си, но са доста некачествени и се чупят бързо. Предпочитам да си взема не дотам добре звучащ чинел на марка за чинели и да знам, че няма нищо да му се случи. Имал съм 3 чинела Стаг и 3-те ги унищожих, издържат средно 10-12 месеца, а последната китайка Стаг още на второто свирене имаше пукнатина. Горещо НЕ ги препоръчвам. :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....абе да ти кажа,спукан Зилджан съм получавал при поръчка,така че никой не е застрахован без значение от марката и колко скъп е чинела :o

 

Чинелите може да се спукат при доставката, също и при рязка смяна на температурата. Обикновено изложени на студ се пукат доста по-лесно. Но Стаг, имал съм 3 чинела Стаг 3-те са минало! Всеки барабанист, който познавам и който притежава или е притежавал Стаг, може да каже що за боклуци са. Само за протоколът, единственият чинел, който не е Стаг и съм пукал е един краш Пейст, който е на НАД 30 години и който доволно замених с почти същият.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали това казвам-никой не е застрахован,без значение каква е марката,колко скъп/качествен е чинела,дали е станало при свирене или транспортиране!Чинелите се пукат и точка по въпроса!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.