Baby Thomas Публикувано Октомври 5, 2005 Публикувано Октомври 5, 2005 (Редактирано) Планирам да си купя all-tube combo Peavey Classic 30. Ползвам само дилей и ревърб, като последното го има и самия АМР (не знам колко читав, ама няма да е гаден). Та за дилея... Имам нелош цифров процесор Беринджър , но си мислех да хакна някой аналогов дилей, както прави батко ми Стив Морз. Ходих на еБей, гледах, ама то май само педалчета има, които се включват между китарата и комбото. Или не...казва ли ти някой. Затова реших да питам. Има ли някакви аналогови дилеи, които се слагат в FX Send/Return дупките. Тъй като съм чел*, че не е добре да се слагат ефекти (особено модулиращи, а цифрови пък хептен) преди преампа, ми се вижда малко странна идеята да се ползва дилей педалче на Boss или Ibanez (примерно). От друга страна пък не съм си играл изобщо с подобни камиончета, пожарни и линейчици Та така... * Той оня пич пише да не се слагат дори и преди РА-то, а само в миксера, ама аз да не съм на концерт на стадиона И още - играл ли си е някой с тия джаджи Power attenuator и има ли реално файда от тях. По-точно струват ли си 250$ за THD Hot Plate... П.П. За който не знае - нямам група/участия/записи, нито мога да свиря, но се занимавам, защото съм фен. И хабя пари на вятъра за ужас на околните Редактирано Октомври 5, 2005 от Baby Thomas Цитирай
7thString Отговорено Октомври 5, 2005 Отговорено Октомври 5, 2005 (Редактирано) По принцип като цяло е грешно да слагаш какъвто и да е модулатор освен няколко изключения преди предусилвателя. Мое мнение, но мисля, че най-добре е да сложиш delay-я където е предназначено- в effect loop- след предусилвателя и дисторшъна. А от натурална гледна точка(както става в природата) ехото се появява като краен ефект, т.е. би-следвало да е преди крайното стъпало Обикновено там се слагат и камиончетата. Честно казано ми е много гадно като слушам китара с delay/reverb, сложен ПРЕДИ distortion-а А иначе от аналогово/цифрова гледна точка- в момента на пазара се предлагат СТРАХОТНИ цифрови echo/delay/reverb процесори, които превъзхождат аналоговите и цените им са много по-приемливи. Така че за ефекти и модулация бягай към единиците и нулите. За обработка на звука на китарата- дисторшън, wah, компресия, EQ и т.н.- аналогово Редактирано Октомври 5, 2005 от 7thString Цитирай
stratocaster Отговорено Октомври 6, 2005 Отговорено Октомври 6, 2005 еми то пиивито трябва да си има ефект лууп. и там ръгаш дилея не знам някой да ги слага рпеди преампа Цитирай
synchu Отговорено Октомври 6, 2005 Отговорено Октомври 6, 2005 еми то пиивито трябва да си има ефект лууп. и там ръгаш дилея не знам някой да ги слага рпеди преампа е има и такива, споко Ако имаш относително флат преамп (или преамп с характер на тона, който ти харесва ) и за драйв използваш педал може да го ръгнеш и отпред... Аз лично не съм съгласен с мнението отгоре относно аналоговите/цифровите дилеи. Особено с частта че цифровите са по-добри... Просто са различни. Аналоговите имат по-топъл макар и не толкова изчистен звук, по-слаби възможности относно продължителност на забавянията и т.н...но пак си имат своите приложения и много хора ги харесват значително повече, на мен също за чист звук ми харесва повече аналогов дилей...придава повече обем и характер на тона... Цитирай
TONY Отговорено Октомври 6, 2005 Отговорено Октомври 6, 2005 По принцип като цяло е грешно да слагаш какъвто и да е модулатор освен няколко изключения преди предусилвателя. Мое мнение, но мисля, че най-добре е да сложиш delay-я където е предназначено- в effect loop- след предусилвателя и дисторшъна. А от натурална гледна точка(както става в природата) ехото се появява като краен ефект, т.е. би-следвало да е преди крайното стъпало Обикновено там се слагат и камиончетата. Честно казано ми е много гадно като слушам китара с delay/reverb, сложен ПРЕДИ distortion-а А иначе от аналогово/цифрова гледна точка- в момента на пазара се предлагат СТРАХОТНИ цифрови echo/delay/reverb процесори, които превъзхождат аналоговите и цените им са много по-приемливи. Така че за ефекти и модулация бягай към единиците и нулите. За обработка на звука на китарата- дисторшън, wah, компресия, EQ и т.н.- аналогово естесвено дилея в лупа или ако с дистер падал - винаги след него А иначе от аналогово/цифрова гледна точка- в момента на пазара се предлагат СТРАХОТНИ цифрови echo/delay/reverb процесори, които превъзхождат аналоговите и цените им са много по-приемливи е с това не съм съгласен - става ми ясно че никога през живота си не си свирил с аналгов дилей Да има много добри цифрови - но няма тъкъв който да изкара топлината на аналоговия - аз имам зеления МХР - модел117 - стерео - и няма Роктрон,АЛесис,ЛЕКСИКОН И ТН цифрови дилеи които да изкарат тоя топъл звук --------------те са си готини сами по себе си не случайно такъв МХР в щатите върви 2ра ръка - 300 долара Цитирай
7thString Отговорено Октомври 6, 2005 Отговорено Октомври 6, 2005 ми ясно че никога през живота си не си свирил с аналгов дилейДа има много добри цифрови - но няма тъкъв който да изкара топлината на аналоговия - аз имам зеления МХР - модел117 - стерео - и няма Роктрон,АЛесис,ЛЕКСИКОН И ТН цифрови дилеи които да изкарат тоя топъл звук --------------те са си готини сами по себе си не случайно такъв МХР в щатите върви 2ра ръка - 300 долара Не се заяждам, ама като говоря за цифров дилей процесор, имам предвид 2000$ и нагоре Цитирай
stratocaster Отговорено Октомври 6, 2005 Отговорено Октомври 6, 2005 2000....къде отиде ти беееееееееее Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 6, 2005 Автор Отговорено Октомври 6, 2005 А аз говоря за Беринджър процесор от 50$ и евентуалната му смяна с аналогов на сходна цена. Или примерно 100$. Ако имам 2000$ ще су купя 2 китари и 3 АМР-а, бе хора. Да не мислите, че кладенеца в двора на дядо ми е нефтен Явно няма да се хабят нерви пари и време за смяна на ефекта. Ръчкам в FX Loop отвора стария тестван при тежки условия Беринджър и т'ва е. В крайна сметка той има копче Use/Not Use и лесно ще се забележи прецакването на звука. Инак за подобен род процесорчета много съм се наточил на TC Electronics M300 Цитирай
synchu Отговорено Октомври 6, 2005 Отговорено Октомври 6, 2005 (Редактирано) ми ясно че никога през живота си не си свирил с аналгов дилейДа има много добри цифрови - но няма тъкъв който да изкара топлината на аналоговия - аз имам зеления МХР - модел117 - стерео - и няма Роктрон,АЛесис,ЛЕКСИКОН И ТН цифрови дилеи които да изкарат тоя топъл звук --------------те са си готини сами по себе си не случайно такъв МХР в щатите върви 2ра ръка - 300 долара Не се заяждам, ама като говоря за цифров дилей процесор, имам предвид 2000$ и нагоре И аз не се заяждам ама ти имаш ли реална (т.е. на живо да си пробвал) представа как звучи такъв и с какво повече ти харесва от аналогов (МХР например)? Просто питам? Редактирано Октомври 6, 2005 от synchu Цитирай
7thString Отговорено Октомври 6, 2005 Отговорено Октомври 6, 2005 ми ясно че никога през живота си не си свирил с аналгов дилейДа има много добри цифрови - но няма тъкъв който да изкара топлината на аналоговия - аз имам зеления МХР - модел117 - стерео - и няма Роктрон,АЛесис,ЛЕКСИКОН И ТН цифрови дилеи които да изкарат тоя топъл звук --------------те са си готини сами по себе си не случайно такъв МХР в щатите върви 2ра ръка - 300 долара Не се заяждам, ама като говоря за цифров дилей процесор, имам предвид 2000$ и нагоре И аз не се заяждам ама ти имаш ли реална (т.е. на живо да си пробвал) представа как звучи такъв и с какво повече ти харесва от аналогов (МХР например)? Просто питам? Свирил съм, но нямам за съжаление... но мисля, че в ценовата област за която говори човека, цифровите машинки имат преднина- за 50$ няма кой-знае какви аналогови ефекти а ако има са много осакатени или от към качество, или от към възможности Цитирай
synchu Отговорено Октомври 7, 2005 Отговорено Октомври 7, 2005 .......Не се заяждам, ама като говоря за цифров дилей процесор, имам предвид 2000$ и нагоре И аз не се заяждам ама ти имаш ли реална (т.е. на живо да си пробвал) представа как звучи такъв и с какво повече ти харесва от аналогов (МХР например)? Просто питам? Свирил съм, но нямам за съжаление... но мисля, че в ценовата област за която говори човека, цифровите машинки имат преднина- за 50$ няма кой-знае какви аналогови ефекти а ако има са много осакатени или от към качество, или от към възможности a на какъв си свирил? Дай малко по-широко инфо де? Какъв е бил звука, какво ти е харесало в качеството...ей такива неща.... Това че нещо е над 2000$ не е гаранция за добър звук...вервай ми... За 50$ трудно ще се намери добър дилей на старо, но пък не пречи да се опита ....винаги има възможност за попадение. Цитирай
Jordan_J Отговорено Октомври 7, 2005 Отговорено Октомври 7, 2005 Пробвал съм БОСС ДД-5 преди ФЕНДЕР ХОТ РОД лампово кубе и даде КРАЙНО НЕЗАДОВОЛИТЕЛНИ резултати - разбирайте, не става. Нито пък преди РА-то на кубето. Не става и това е. Явно изхода му не съвпада с импеданса на инпута на кубето, нито пък с този на входа на РА-то. а 2000 долара за реверб или делей ... ... Само Стив Вай или CNN биха дали.... Цитирай
Recommended Posts