0pti Публикувано Март 14, 2009 Публикувано Март 14, 2009 Здравейте, както се казва и самата тема по струните на китарата ми тече ток, съвсем слабо, даже през повечето време не се осеща, но проблема не е в това. Когато започна да свиря, при допир на струните се получава едно смущение в звука - леко пукане което е особено забележимо през чистия канал. Ако някой може да ми помогне да реша този проблем бих бил благодарен. Цитирай
bmo Отговорено Март 14, 2009 Отговорено Март 14, 2009 (Редактирано) дано, докато пиша, да си още жив, въпреки че има голяма вероятност и да съм закъснял с отговора. иди на някой майстор да ти прегледа чейна., ама от - до. Редактирано Март 14, 2009 от bmo Цитирай
a_panov Отговорено Март 14, 2009 Отговорено Март 14, 2009 дано, докато пиша, да си още жив, въпреки че има голяма вероятност и да съм закъснял с отговора. иди на някой майстор да ти прегледа чейна., ама от - до. Офазена ти е масата на апаратурата ти!!! За майстор си!!! Първо си провери контактите със фазомер!!! Трябва да ти светне фазомера само в едната от дупките а не и отстрани на ушичките на контакта. Може да ти е обърнат контакта и от там да идва целия проблем, а апаратурата да ти е наред. Цитирай
Valserp Отговорено Март 14, 2009 Отговорено Март 14, 2009 (Редактирано) 1-во - обувай чехли с дебела, гумена подметка, когато свириш. 2-ро - замери си контактите. Ако проблема е в контактите - можеш да се оправиш и без майстор - става дума за връзване на няколко жички. E... - НЕ забравяй да дръпнеш бушона преди това. Че ще светкаш дълго време Редактирано Март 14, 2009 от Valserp Цитирай
sasog Отговорено Март 14, 2009 Отговорено Март 14, 2009 И аз залагам на кофти контакт.Мен яко ме е друсал ток заради незаземен контакт ( е заземи се, но с мен ).Първо виж как са ти контактите, а ако не е от тях...майстор Тричко може всичко Цитирай
Slide Отговорено Март 14, 2009 Отговорено Март 14, 2009 (Редактирано) Слагам ръка на стрните при включена китара, с другата допирам фазомера до бравата на вратата - СВЕТИ!... Ама трябваше първо да ме тресне... - Кофти контакт, поне при мен. Редактирано Март 14, 2009 от Slide Цитирай
yotzzo Отговорено Март 14, 2009 Отговорено Март 14, 2009 (Редактирано) За да се реши проблема трябват елементарни знания по електротехника. Почти не познавам музикант, когото да не го е бил ток от китари и микрофони. Не внимаваме, затова така става. Преглеждайте си заземяването на контактите. И на участие - винаги с фазомер. Особено ако сте с лампова техника. Редактирано Март 14, 2009 от yotzzo Цитирай
Fender_str Отговорено Март 14, 2009 Отговорено Март 14, 2009 Направи това което колегите те съветват, а иначе може да посочих от къде си ако не можеш да се справиш сам може и някой да ти помогне лично Цитирай
Arteglam Отговорено Март 14, 2009 Отговорено Март 14, 2009 При мен също се получаваше нещо такова но забелязах ,че като смених контакта където си включвах кубето и спря Явно проблема е бил в контакта Аз отначало мислих ,че нещо кабелите или китарата ми са се скапали Цитирай
bobikosatkata Отговорено Март 15, 2009 Отговорено Март 15, 2009 ОК! Това с контакта го разбирам, но има ли вероятни други причини да те удря ток. Преди време имах проблем докато свирех на китара и пеех,от микрофона ме ловеше яко. Впоследствие без да правим нищо по контактите,проблемът изчезна. Може би нещо по апаратурите сме променили-не се знае при нас кой какво прави. Може пък и някоя добра фея да е минала да ни оправи контактите, докато ни няма-знам ли Ако е от контактите все пак, трябва да се обърне фазата. Правилно ли съм разбрал? Цитирай
vlex Отговорено Март 15, 2009 Отговорено Март 15, 2009 Офазяването на масата не е задължително да е в контакта - може нещо да не е направено като хората и по апаратурата. Мисля, че даже някой го беше споменал по-напред. Достаътчно е фазата да бъде заземена с една жичка някъде или в звездата или с някой грешен елемент, и където и да пипнеш по масата ще те лови Поздрави, Влад Цитирай
yotzzo Отговорено Март 15, 2009 Отговорено Март 15, 2009 ОК! Това с контакта го разбирам, но има ли вероятни други причини да те удря ток. Преди време имах проблем докато свирех на китара и пеех,от микрофона ме ловеше яко. Впоследствие без да правим нищо по контактите,проблемът изчезна. Може би нещо по апаратурите сме променили-не се знае при нас кой какво прави. Може пък и някоя добра фея да е минала да ни оправи контактите, докато ни няма-знам ли Ако е от контактите все пак, трябва да се обърне фазата. Правилно ли съм разбрал? Не е била добра фея, обърнали сте щепсела. Като те бие ток това е първото нещо, което трябва да направиш. И ползвайте фазомерииии! Ще се изтрепете! Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Март 15, 2009 Отговорено Март 15, 2009 ^ Ползвайте фазомери! Моят опит с незаземен контактза малко щеше да влезе в черната хроника на вестниците заради метален микрофон, незаземен контакт и подпиране на метална врата. Иначе някой по-горе пита за свирене на китара и пеене на микрофон- винаги свързвайте китарната апаратура и останалата (стъпала, пултове, колони, клавири, кубета и тн.) на един кръг!!! Цитирай
bobikosatkata Отговорено Март 15, 2009 Отговорено Март 15, 2009 ^^ Това с обръщането на конатаката го знам.И тогава, (преди да дойде феята ),го пробвахме ,но не помагаше. Аз затова съм в недоумение.А все пак съм завършил електро-техникум едно време. Не че после съм се занимавал по специалността,ама... Цитирай
Fender_str Отговорено Март 15, 2009 Отговорено Март 15, 2009 (Редактирано) Фазомера е тащак. За тва си има мултицети. Замери между маса и нула и фаза и маса какво напрежение има между нула и маса трябва да е 0 а с фазата мрежовото. Редактирано Март 15, 2009 от Fender_str Цитирай
Recommended Posts