gos Публикувано Февруари 27, 2009 Публикувано Февруари 27, 2009 Здравейте,бих искал да си купя някакви по звънливи и меки струни за уестърн китара.Ако някой знае определена марка нека сподели,цената не е от значение,но да ги има в България.Благодаря ви,предварително!!! Цитирай
SomeoneElse Отговорено Февруари 27, 2009 Отговорено Февруари 27, 2009 (Редактирано) Здравей! Мисля, че не ти казвам нищо ново, но по принцип на уестърн китара се свири с по-дебели струни, като поради тази причина повечето уестърн китари са по-тъврди за свирене от електрическите (и не само ). Дори 10ките за акустична китара са по-дебели и твърди от същия размер за електрическа, като цяло А иначе за да бъдат звънливи самите струни (като оставим настрана качеството на самата китара), трябва да бъдат нови. Което ме навежда на мисълта, че трябва да си вземеш някакви, които дълго време запазват тона на "нови" струни. Поръчай си Elixir от Baby Thomas, поне ти е сравнително близо - в Русе Редактирано Февруари 27, 2009 от SomeoneElse Цитирай
jorko123 Отговорено Февруари 27, 2009 Отговорено Февруари 27, 2009 аз по едно време ползвах GHS. Мнооооооого меки и хубав звук имаха ама ся не мога да се сетя точния модел и прочие. Десятки бяха Цитирай
BlueZone Отговорено Февруари 27, 2009 Отговорено Февруари 27, 2009 Гласувам с 10 000 ръце за Elixir. В студиото на няколко китари и мандолини сме сложили такива струни и разликата с другите струни е направо покъртителна... Цитирай
checho Отговорено Февруари 28, 2009 Отговорено Февруари 28, 2009 абсолютно подкрепям за струни еликсир от знаете-кого доста дълго време си запазват добрия звук, а и щом парите нямат значение - това е твоят избор Цитирай
Fender_str Отговорено Февруари 28, 2009 Отговорено Февруари 28, 2009 Във фактор/jbl до годзила можеш да намериш хубави струни в xxxx също има голям избор Цитирай
gos Отговорено Февруари 28, 2009 Автор Отговорено Февруари 28, 2009 Благодаря ви,аз също използувам Еликсир за ел.китара,но нямам опит с тях за уестърн мислех,че има и други добри варианти.но явно.... Цитирай
RockoBG Отговорено Февруари 28, 2009 Отговорено Февруари 28, 2009 (Редактирано) Здравейте,бих искал да си купя някакви по звънливи и меки струни за уестърн китара.Ако някой знае определена марка нека сподели,цената не е от значение,но да ги има в България.Благодаря ви,предварително!!! Единствените струни за кухарка за мен. 3-та неоплетена, идеална цена, дълготрайни (е не колкото еликсирите - но пък и от тях не съм турбо впечатлен). Идеални за уестърн тайп кухарка, на тройно по-ниска цена и ги има в магазина. Редактирано Февруари 28, 2009 от RockoBG Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 28, 2009 Отговорено Февруари 28, 2009 Не,че нещо ,ма я кажете кой от големите/известните китаристи свири с Elixir ? За Ърнибол и Дийнмаркли знаеме.. Просто се дразня на рекламите. Цитирай
npace Отговорено Февруари 28, 2009 Отговорено Февруари 28, 2009 Те не свирят с ърни бол защото са кой знае колко по-добри, а защото им дават солидни хонорарчета за реклама според мен Цитирай
SomeoneElse Отговорено Февруари 28, 2009 Отговорено Февруари 28, 2009 Не,че нещо ,ма я кажете кой от големите/известните китаристи свири с Elixir ? Веднага се сещам за Stratovarius и Johnny Hiland Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 28, 2009 Отговорено Февруари 28, 2009 Те не свирят с ърни бол защото са кой знае колко по-добри, а защото им дават солидни хонорарчета за реклама според мен Или може би не разсъждават че е Далавера да свириш с едни струни 3 месеца.. Веднага се сещам за Stratovarius и Johnny Hiland Веднага се сещам за : http://www.ernieball.com/artist_listing Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 28, 2009 Отговорено Февруари 28, 2009 (Редактирано) Според мен трябва човек да пробва повече струни. Аз препоръчвам фосфор-бронз пред бронз от гледна точка на това че са осезаемо по-издържливи. Иначе останалото е до човек. Примерно Ърни Бол са хубави струни, които за съжаление аз правя на баница за няколко часа, Дадарио и Фендер също. Други хора нямат проблем с тези струни. Всеки човек е различен, поти се различно обилно и т.н. и различни струни работят за него. За домашната ми китара си взимам струни Cobra фосфор-бронз от JAM(Капъша) и при мен са ОК. Редактирано Февруари 28, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
sasog Отговорено Февруари 28, 2009 Отговорено Февруари 28, 2009 Те не свирят с ърни бол защото са кой знае колко по-добри, а защото им дават солидни хонорарчета за реклама според мен Или може би не разсъждават че е Далавера да свириш с едни струни 3 месеца.. Веднага се сещам за Stratovarius и Johnny Hiland Веднага се сещам за : http://www.ernieball.com/artist_listing Аха да кажа, че на гърба на всяко пакетче струни Ърни Бол пише една камара имена, които ги използват. Цитирай
synchu Отговорено Февруари 28, 2009 Отговорено Февруари 28, 2009 ...Или може би не разсъждават че е Далавера да свириш с едни струни 3 месеца.. ... Умно, колега - чак мъдро Всички струни са добри, стига да се сменят редовно. В звукът има разлика. Еликсир са ОК, ако ти харесва прекалено ярък звук. Моите фаворити са Томастик Инфелд. Цитирай
Recommended Posts