Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Драйв канала на Attax 40 е много, ама много далече от Slayer, но кубето е с хубав чист канал и 12 инчов говорител, така че ако боднеш някой дист, резултатите са доста добри за тежки неща. Обаче не се произвежда отдавна и може да се намери само втора ръка. За другите усилватели нямам мнение.

Отговорено

Искам да попитам с какво китарните усилватели са по-различни от обикновените усилватели за мощност и защо ламповите китарни усилватели са за предпочитане? Благодаря.

Отговорено (Редактирано)

Един от начините да си избере човек усилвател, е като си вземе китарата и парите с които разполага и да отиде в музикалните магазини и да пробва как ще звучи неговата китара през дадения усилвател, и тогава да реши кой усилвател му харесва най много.Защото той лично ще свири на него,и отпада опасността да бъде подведен от чуждото мнение.В мамента се предлагат доста усилватели, и има избор,но този избор е добре сам човек да си го направи, с неговите уши и очи. :music336:

Редактирано от iliev.p
Отговорено

Искам да попитам с какво китарните усилватели са по-различни от обикновените усилватели за мощност и защо ламповите китарни усилватели са за предпочитане? Благодаря.

Динамика - лампата ти изкарва каквото свириш,по-силно,по-слабо -чува се тона на инструмента,транзистора маже и става за метъл основно.

• 1 month later...
Отговорено

Здравейте имам въпрос за едно кубе и дали някой е свирил с него става дума за Cort MX30R то е в ниския ценови клас и не знам дали звучи добре. Попринцип си търся кубе със говорител поне 10 или 12 (30-40) вата но за 200 лева не мога да намеря такива някой случайно да знае такива?

Отговорено

Еми то го е казал народа - ти се мъчиш с трици маймуни да ловиш. То и да намериш, за тази цена надали ще е нещо добро, по добре се ориентирай за втора ръка, тогава вече за 200 лева може да се вземе нещо по-свястно.

Отговорено

Е, беше ми много интересно какво ще си купи човекът и прочетох всичко дотук. Особено интересен е моментът , в койте е споменат lc15 ..., ноооо

Solid state amp , транзисторчета е резултатът в края на краищата. :-/

Не мога да разбера как така хората - явно никога няма да проумеят, че качество и количество са две различни неща - Добрият звук не се измерва във ватове.