Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)
Неотдавна пробвах Блекхарт. Ся ква му беше файдата да превключва на 5 или 3 вата не разбрах, ама както и да е...............

Явно като си го пробвал си бил глух :D

БХ5-112 работи в режим 3 вата RMS и 5 вата RMS и тази мощност е пре достатъчна, за да се оглушее в домашна обстановка. 20-50 вата транзисторен не може да му стъпи на пръста.

Всеки си харесва своето :-)

Редактирано от TeodosiuS
Отговорено (Редактирано)
20-50 вата транзисторен не може да му стъпи на пръста.

Макар като цяло да си прав, не си прав за всички случаи:D.

Повечето евтини трани модели наистина издишат, но има и транзисторни екземпляри, които реват ужасно силно, стига да имат добро крайно стъпало и достатъчно стабилно захранване, че да не "клякат".

Вчера слушах точно един такъв екземпляр. На открито. Бая силничък си беше :).

После се оказа, че аз съм му правил предусилвателя, а крайното стъпало е с някакъв TDA или STK чип. Захранването беше "железно" с огромни кондензатори и трансформатор със значителни размери.

Сравнявахме и с ламови усилватели с аналогична мощност. На открито треснята, която създаваха беше в общи линии еднаква. Трудно се стоеше на по-малко от няколко метра от кабинета.

Включвахме ги в един и същи кабинет.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено
Всички Vypyr си имат Line in. MIDI конекторът позволява да контролираш ампа с MIDI педалерия(напр. Sanpera)... Или поне аз винаги така съм мислил.

В БГ ги няма. Ако искаш да се закачиш за някоя от поръчките ми - ЛС.

Music Center Ikonomov внася PeaVey официално.

• 2 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

Възможно е да е така :) а къде на външни условия сте ги тествали ? Ако е някъде в района на София бих дошъл от интерес.

Редактирано от TeodosiuS
  • 2 weeks later...
Отговорено

реших да пиша в тая тема .. няа смисъл да отварям нова ..

та въпроса ми е .. тъй като и аз искам да си взимам усилвател .. се чудя къв да е сега ламповите доста парички струват а др хубав усилвател освен ламповеия май е line6? та за тва .. харесах си 1 услвател

http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=5491

та я ми кажете как ви се стува тоя услвател .. дали ше е добре с него или да изчакам още за лампов? :hysterical:

Отговорено

^Не си прав! Има и неща на свестни цени. Не говори наизуст.

Аз по-скоро хих посъветвал да се сравнява със цените на thomann, примерно(като не се забравят ддс-тата и пътните разходи), след което човек да си преценява.

• 1 year later...
Отговорено

Аз искам да попитам какви са отзивите ви за този Marshall http://www.thomann.de/gb/marshall_mg30fxnew.htm . :thx: Колебая се дали да си поръчам него или да търся друг амп ако този не си струва цената. Не мога да си позволя нещо по-скъпо от 400, 400 и нещо лв. :) Благодаря ви предварително! :thx:

ПП Реших да не пускам нова тема като повечето хора, надявам се да съм уцелила мястото. :oops:

Отговорено

Хубаво е да уточниш каква музика искаш да свириш с него и за какви цели ще го ползваш - вкъщи, на репетиции, за участия, за разнасяне ли ще е или ще стои на едно място и т.н.

Отговорено

Ако точно в този момент ти е необходим усилвател си вземи нещо, което те кефи и ти е по джоба! Ако имаш възможност да изчакаш и събереш сума, която да ти донесе сериозна машина - направи го! Не напразно има създадени толкова различни видове усилватели, в различен ценови клас. След толкова обяснения, не може да не си го разбрал. И за лампата - там е истината, кой каквото ще да си говори...

• 4 months later...
Отговорено

Да я поизтупаме от прахта малко тази тема, че и мен ме споходи същата дилема...

В момента имам един Fender Stage Master 160, трансисторен, 2х12 Celestion, и т.н. Скоро пробвах някакъв Line 6, не знам модел, има вградени кабинет симулатори и ефекти.1х12. В момента в който посвирих малко на него разбрах че трябва веднага да сменя този Фендер. Свиря предимно тежка музика (Slayer etc...) и звука от Фендера определено не ми допада.

Доколкото прочетох в тази тема имам няколко варианта за прилично кубе за метъл в ценовия клас 500-600 лв.

H&K attax 40 - не го намирам по сайтовете? Има H&K attax 100, което е по-скъпо...

Randall RG75 G2 - това не го намирам по сайтовете?

Marshall JTM 30 - това е сравнително евтино, но не ми харесва че е с 10 ичнов говорител (иска ми се поне 1х12).

Та...молбата ми е, може ли да е препоръчате нещо в този ценови диапазон (ако е за нещо много добро може и да се понапъна още малко.)

Четох мненията на Тони и прегледах обявите му...за съжаление нещата му са твърде класни (и съответно скъпи) за мен, но бих го помолил да сподели ако има нещо подобно за продан.

Благодаря предварително.

Отговорено (Редактирано)

В Гема Мюзик в Халите един път видях лампов 60W Fame халфстак за 600 лв

А Рандала е голяма оферта,главата е със сменяеми "модули". Аз бих махнал KH-3 модула от въпросната глава и бих го заменил с този на Джордж Линч(не знам име на модела) и така ще има Чист,Драйв и Соло канал ,а не Чист , Драйв и гаден Драйв :D

А между другото с индийски Джаксън и транзисторен Фендер FM100H(предварително нагласен от предишна проба на чистия канал, а аз исках да го пуснем на драйв) изкарах Kill Em All звук,който досега не мога да повторя :wallbash:

a този пич си си го кефи Line 6 Spider-a(взел си е 150 ватовия ,но преди пускаше клипове с 15 ватовия и пак си режеше глави :metalist:) Редактирано от Lord Shredulous