Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

ми -да това е хайуей1,който се доближава повече до 70-тарските стратове от ам.стандарт,но както писах,фендера трябва да се избира на ухо -звучат различно.

Отговорено (Редактирано)

Според теб в какво се изразява разликата между този Хайуей1 и Американ Стандарт...Тялото-дървото?

Звука? Качесто на изработка ...?

Редактирано от Black Bird
Отговорено

Аз да питам, кой Страт в момента нов до 1500 лв, може да му се свалят струните ниско, има си типичния страт саунд и грифа е по-съвременен.

Смятам да си купувам Фендер.

Питам най-сериозно, а за жалост не разбирам от Фендери.

Ако някой си купува Ибанез бих помогнал, но тук не знам нищо :thumbs_up:

Налбантов,в xxxx мисля, че го има модела, който си посочил, а като цяло има доста Фендери ,приблизително в твоя ценови спектър и под него.

А сега малко офтопик, да те зачешам аз! Не беше ли споменал преди време, че Фендер са само за пенсионери? :thumbs_up:

Отговорено (Редактирано)
Според теб в какво се изразява разликата между този Хайуей1 и Американ Стандарт...Тялото-дървото?

Звука? Качесто на изработка ...?

Всичко е индивидуално,ам. ст. е с широк и тънък гриф,моята пръчка от 75 г. е с бая дебел гриф,който е тесен на ширина - лично на мен ми е по-удобен.

6 -те винта на тремолото предават по-добре трептенията на струните към тялото ,отколкото 2-те точки на допир при ам.ст.,който е леко като флойд-роуз система и от тук се получава по изразителен и плътен звук.Това е за сметка на тремолото,ако се използва по често.Ам.ст. е изцяло издълбан под адаптерите,което позволява смяна със стандартни широки хъмбъкъри без да се копае тялото,но това вече не е Фендер..

А за материалите- правят се от елша или ясен,които звучат различно,елшата са малко по-тежки,моята е от лайт еш-брилянтен звук и доста лека.Но всичко е въпрос на вкус- затова пробвай най-добре.

Редактирано от Hillbilly
Отговорено
Аз да питам, кой Страт в момента нов до 1500 лв, може да му се свалят струните ниско, има си типичния страт саунд и грифа е по-съвременен.

Смятам да си купувам Фендер.

Питам най-сериозно, а за жалост не разбирам от Фендери.

Ако някой си купува Ибанез бих помогнал, но тук не знам нищо :)

Ето ти китара, на която можеш да й свалиш струните ниско. С 12" радиус е. :) Някои хора твърдят, че е по-добра от американските стратове. Мен лично Highway One не ме кефят особено - нито адаптерите им вадят типичния за тази китара звук, нито лакът на тупалката е готин.

Отговорено
Ясно, но китара без да я пипна не бих купил НИКОГА :)

Напълно подкрепям,но за съжаление в България местата са малко.

Както вече споделиха колегите,Р.Ф. и ако не ме лъже паметта в Динакорд имаше някакви бройки(говоря за София).

Към инфото на Hillbilly бих добавил,че има и разлика в лаковото покритие и вида лакове които са ползвани.

Според много хора това също е от значение и то не само за външният вид.

Съдейки обаче по изявите ти във форумът а и не само в него,то ти си човек,който има нужният опит и безпогрешно ще предцени качествата на единият или другият модел.В крайна сметка,човек намира това което търси.

Желая ти успех.

Отговорено (Редактирано)
Ясно, но китара без да я пипна не бих купил НИКОГА

Един човек да е на моето мнение! Много ясно, да не си купуваш хладилник...

Редактирано от marvin the martian
Отговорено

Здравей,

след ъпгрейда на цялата серия HW1 вече са доста прилични китари. Голямата разлика към AMSTD е нитролакировката на тялото, която между другото е доста тънка и гарантира "relic" вид след относително кратко време. Е, зависи как се държиш с китарата де.

Има още няколко детайла, по които се различават серийте. АМСТД имат стоманен тремблок и системата за настройване на ъгъла на грифа (micro tilt). Highway1 пък имат джъмбо фретове, което за човек свикнал на Ibanez-Състезателна Китара сигурно по ще му допада. В крайна сметка трябва да ги пробваш и да решиш, дали си класически или модерен страт-тип ;-.)

Поздрави

Алекс

Отговорено

^ А American Standard все едно нямат джъмбо прагове?

Обновените American Standard (от 2008) със сигурност са по-добри от Highway One серията. Просто те съчетават най-добрите елементи на старото и новото.

Отговорено

Току-що погледнах по няколко ЮК сайта за Фендъри и забелязах че тия Highway One вървят средно под 500 паунда, което е малко над 1000 лв. Възможно ли е в БГ да са с 1/3 по-скъпи?