ultramega Публикувано Февруари 14, 2009 Публикувано Февруари 14, 2009 (Редактирано) HardWire CM-2 Tube Owerdrive Тея дни го пробвах в един магазин и ми хареса какви възможности има. Принципно не ползвам настъпи-кутийки,а основно софтуерни симулации(по ред причини), но от известно време свиря с група и там те са неприложими. Не бях чувал нищо за марката. След като си го взех проверих из нета и се оказа се че е дъщерна фирма на Диджитек(които не харесвам особено ), но всичко от тази серия било мейд ин УСА. Като външен вид- дизайна откровено не ме кефи. Синята светлина, никак не ми се връзва със зеления цвят. Това разбира се са си мои професионални деформации, от вътрешната архитектура и изучаването на цветовите комбинации. Харесват ми потенциометрите, които не са с плавно движение а имат нещо което мога да нарека микро клик на всяко деление. Много приятно е усещането, да ги връткаш. Много лесно се сменя батерията също така. Като здравина мисля че е повече от здрав. Отделно са предвидили нещо като предпазител за потенциометрите. Нещото е от гума и когато си направиш настройките, буквално можеш да затвориш потенциометрите с него и така няма опасност от случайно разместване или ритник ... Като звук, просто за съжаления нямам голям опит и база за сравнение. Според мен , покрива голям периметър ... Според някои ревюта из нета има доволно повече драйв от ТС9 , но аз лично не знам. Ето тук : http://reviews.harmony-central.com/reviews...+Overdrive/10/1 един го оприличава на Fulltone OCD, като казва, че не е съвсем на това ниво, но все пак е на доста по ниска цена. Като възможности, мисля че е доста добре като за овърдрайв педал. Има си отделни корекции за ниски и високи. Отделно има два режима(мод)- Classic и Modified, като вторият е по-наситен на Гейн и подходящ за някакви солови бленди може би. Записах едно демонстративно видео, което се надявам да е поне малко интересно. Понеже нямам подходящ микрофон(а и ноу хау нямам)за запис от кубе, се наложи да свържа директно в звуковата карта със симулация на кабинет 4х12 от guitar Rig3 На видеото се виждат се виждат настройките, но ето малко разяснения: В началото няколко секунди клийн. Преди да светене синята светлина. После Gain на 0 - Солце в Classic мод; Gain на 0 - Солце в modified; Gain на 0 - Акорди(по скоро риф) в Classic ; Gain на 0 - Акорди в modified; Gain на около 45% - Солце в Classic ; Gain на 45% - Солце в modified; Gain на 45%- Акорди в Classic ; Gain на 45% - Акорди в modified; Gain на около 80% - Солце в Classic ; Gain на 80% - Солце в modified; Gain на 80%- Акорди в Classic ; Gain на 80% - Акорди в modified; Gain на 100% - Риф в modified; Тон корекциите не съм ги пипал. Стоят си все същите. Вижда се на видеото. А ето го и видеото Приятно гледане и надявам се да е полезно или поне интересно за някой. Това е първата ми тема в раздела , както и първото ми видео Свирнята е квото ми хрумна на момента и се повтаря постоянно... Редактирано Февруари 14, 2009 от ultramega Цитирай
ultramega Отговорено Февруари 14, 2009 Автор Отговорено Февруари 14, 2009 ^ на драго сърце, но при 5-6 опита за регистрация там, с к'ви ли не юзърнейм, ми изписва постояно това: Sorry, that username has already been taken. Цитирай
kolio_k Отговорено Февруари 14, 2009 Отговорено Февруари 14, 2009 Звучи много гот и да, определено има повече гейн от ТS9. Мисля, че е доста добър избор за любителите на този тип саунд Цитирай
TONY Отговорено Февруари 15, 2009 Отговорено Февруари 15, 2009 (Редактирано) един го оприличава на Fulltone OCD, като казва, че не е съвсем на това ниво, но все пак е на доста по ниска цена. този според мен греши и е супер далеч от истината. според мен е прав само за цената... има общо 4 видео демото от този китарист за ОСД, останалите лесно ще ги намерите Редактирано Февруари 15, 2009 от TONY Цитирай
ultramega Отговорено Февруари 15, 2009 Автор Отговорено Февруари 15, 2009 ^Не бях го гледал май. Ами може би, човека има предвид чисто функционално, че си приличат. Наличието на два мода HР и LP Освен това, аз намирам и сходство в звука, доколкото това е възможно от такива семпли. И нещо също много важно. Китарата от твоя линк е Лес пол, а моята е Фендер страт. Тези са двете крайности, дори да няма никакви ефекти. Цитирай
kolio_k Отговорено Февруари 15, 2009 Отговорено Февруари 15, 2009 ^Не бях го гледал май.Ами може би, човека има предвид чисто функционално, че си приличат. Наличието на два мода HР и LP Освен това, аз намирам и сходство в звука, доколкото това е възможно от такива семпли. И нещо също много важно. Китарата от твоя линк е Лес пол, а моята е Фендер страт. Тези са двете крайности, дори да няма никакви ефекти. А, наистина забравих да вметна. Това, че приличал на OCD, наистина е много далеч от истината. Твоето звучи като овърдрайв, докато Фултона е по скоро дисторшън, а с гейн докрай отива към Фъз. OCD е нещо подобно на Boss DS1 , но без неприятното бръждене и с много готини ниски и благи високи. И както си му е реда с неприятна цена Цитирай
ultramega Отговорено Февруари 15, 2009 Автор Отговорено Февруари 15, 2009 Не съм се докосвал до ОСD, нито до DS1(общо взето до почти не съм ползвал камиончета). Гледах само видеото от линка на ТОНИ и от там звука ми хареса Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Февруари 15, 2009 Отговорено Февруари 15, 2009 Китарата от твоя линк е Лес пол, а моята е Фендер страт. Тези са двете крайности, дори да няма никакви ефекти. Цитирай
Icarus Отговорено Февруари 15, 2009 Отговорено Февруари 15, 2009 Звучи готино, наистина В една-две лампи ще е доста приятно, много рок изглежда да има в това нещо. Цитирай
shtur4o Отговорено Февруари 16, 2009 Отговорено Февруари 16, 2009 Брей, то и това звучи много гот. Аз ( като мааалко по-хай гейн тип от ултрамега) наскоро си харесах и взех SC-2 Valve Distortion-a. Ето този: http://www.soundtech.co.uk/images/soundtec...dig_sc2_550.jpg Аз лично винаги пък съм харесвал Диджитек,а тази серия Hardwire е доста добра.....като за парите си де. Моят отива към дисторшън, като има опция и за по-лек крънч. Много съм доволен наистина, като това може да се дължи и на факта, че имах за 1 седмица Метъл Зоун-а на Бос преди това и беше фзззззззгадничко. Добре че не успях да си разваля слуха( то накъде повече де ) и го разкарах. Отиде малко офтопик, но се зарадвах, че и друг е харесал новите педалчета на Диджитек. Поздрави! Цитирай
ultramega Отговорено Февруари 16, 2009 Автор Отговорено Февруари 16, 2009 ^ хаха И аз си имах интерес към тоя дистър. Естсествено рекламния трик с думичката valve веднага ме грабна. Така и не го пробвах него , защото го нямаше в магазина. Явно ти си го грабнал Направи малко семпли да чуем Цитирай
shtur4o Отговорено Февруари 17, 2009 Отговорено Февруари 17, 2009 ^^^^Еееее.... виновен съм, взех го. Нали ме знаеш че хич ме няма по записи и софтуеър. Ако ще ти е интересно може да ти го донеса и да спретнем семпъл. Хем повод да се видим и да видя фендера ПП: Ужасссс...как се самопоканих Цитирай
ultramega Отговорено Февруари 22, 2009 Автор Отговорено Февруари 22, 2009 Днес със shtur4o направихме тестове и сравнения , между моя овърдрайв и неговия valve distortion. Доста сходен звук вадят . Като цяло май Valve distortion е по-многофункционален , покрива и крънч блендите на tube overdrive, като с овърдрайва е по-натурален звука, а на гейн дистъра го минава отвсякъде(така и трябва предполагам) . Така че за по голяма функционалност Valve shtur4o ако иска може да си каже мнението, не знам дали бях красноречив достатъчно за да тсане ясно. Цитирай
Recommended Posts