mengel Отговорено Юли 5, 2005 Отговорено Юли 5, 2005 (Редактирано) Преди година и половина хал хабер си нямах как стават обработките,(не че сега имам ) записите, работа с виртуални синтезатори и др. До този момент бях записвал и свирил само на живо с банда. Понеже имах идеи в главата си, а имах само 1 съмишленик и то вокал, пък и бях много насъскан, реших да си направя всичко сам. Отначало мислех да запиша барабаните на живо, като зацелта си имам всичко необходимо освен многоканална саунд-карта, за многопистова обработка на всеки тупан. И за да си улесня живота, се захванах с Reason. Много се изкефих на програмата и по цял ден цъках като луд докато вдяна конеца, за ужас на жената . За барабаните си направих комплект, които да ми пасва като концепция. За целта съм използвал 2 ReDrum машини. На едната съм наредил дървенията, а на другия железарията. Експортнах поотделно, каса, барабанче, фус, райд, томове и чинели и им правих смесване в Cool Edot Pro. E, сетне се преориентирах на Cubase SX. Баса и останалите инструменти (направени вече в Reason-a) също съм ги експортвал в отделни тракове и сетне импортвал в Cubase. При обработката на всеки отделен инструмент, а и при мастеринга, съм използвал най-много един DX плъгин Izotope Ozone. Много як и с много добри възможности. Ползвал съм много и от плъгините на Waves. На всяко от парчетата китарите са записани по различен начин. Досега обаче на съм постигнал звука който търся с малки изключения. В "A change of the ages" ритъм китарата е записана със Zoom 505 и Stratocaster made in Mexico, обаче после доста обработвана със Izotope Trash DX pluggin. В това парче постигнах звук на соло-китарата, който досега най ми харесва. Това стана с Vamp на Behringer. Така и не запомних настройките и после не можах да го докарам същото. Когато пробвах Guitar Rig се изкефих на възможностите и съм записвал и с него... Искам тук много да благодаря на Fortissimostudio и по специално на Пешо, при когото записахме вокалите и от когото съм научил повечето неща Айде наздраве Редактирано Юли 5, 2005 от mengel Цитирай
Achiles Отговорено Юли 24, 2005 Отговорено Юли 24, 2005 Ами значи аз да кажа за нас. Записвали сме на Magix Music Maker 2004 i 2005. За барабани, понеже в домашна обстановка не мога да ги записвам използвам едни семпли, които са за Cool Edit Pro. Понеже звуковата ми карта е вградена C - media, а колоните някакви евтини боклуци се налага доста допълнителна обработка и никога китара ми, нито вокала звучат така както звучат на живо Цитирай
NetMan Отговорено Юли 24, 2005 Отговорено Юли 24, 2005 И аз съм завладян от маията "записи" и си труша нервите с Cool edit Pro, но съм си новобранец още. Момчета, качвате ли някаде своите творения!! Изгарям от желание да чуя някой ваши записчета. Цитирай
Achiles Отговорено Юли 24, 2005 Отговорено Юли 24, 2005 ами пуснал съм тема "Мнение за демото на Soulriver". Tam може да чуеш как стават Цитирай
bombjack Отговорено Октомври 31, 2005 Отговорено Октомври 31, 2005 НЯМА значение кой кви програми ползува тва е като студио за милиони долари.....в което бачка някои дето е ровел по кофите или е продавал дини на пазара ..... важно е СМЕСВАНЕ и MASTERING !!!!! - и има ли почва у нас поздрави от ЖОРО . В BG за съжаление в повечето студия работят хора дето не са наясно с инструментознание и аранжименти - някои даже не са и музиканти .....за кви 5 кинта говорим изобщо ?))))) аз работя с WAVELAB, Soundforge, Cakewalk, Magix Music Studio и съм доволен..... Цитирай
adXok Отговорено Декември 8, 2005 Отговорено Декември 8, 2005 mengel ме изпревари... аз всъщност предимно и само с Reason и Wavelab работя... много рядко с Cubase или други подобни. Имам ги повечето, но засега като съм без инструменти Reason-а помага идеално, колкото да си съхранявам идейките някак си!? Цитирай
Steppenwolf Отговорено Декември 18, 2005 Отговорено Декември 18, 2005 НЯМА значение кой кви програми ползува тва е като студио за милиони долари.....в което бачка някои дето е ровел по кофите или е продавал дини на пазара ..... важно е СМЕСВАНЕ и MASTERING !!!!! - и има ли почва у нас поздрави от ЖОРО . В BG за съжаление в повечето студия работят хора дето не са наясно с инструментознание и аранжименти - някои даже не са и музиканти .....за кви 5 кинта говорим изобщо ?))))) аз работя с WAVELAB, Soundforge, Cakewalk, Magix Music Studio и съм доволен..... Музикант/композитор и тонрежисьор/озвучител са различни неща. В BG една от причините нещо да не е наред е, щото някои хора се опитват да играят няколко роли едновременно, вместо само една. EDIT: adXok, не се мяркаш напоследък и из ICQ-то те не виждам, дека си бе, човеко !? Цитирай
papo Отговорено Февруари 6, 2006 Отговорено Февруари 6, 2006 абсолютно си прав приятелю.нищо не става така.глупава държава. искаш да се занимаваш с музика а се налага да работиш като строител. :wall: това направо обезкуражава Цитирай
NIKOCHIM Отговорено Май 15, 2007 Отговорено Май 15, 2007 НЯМА значение кой кви програми ползува тва е като студио за милиони долари.....в което бачка някои дето е ровел по кофите или е продавал дини на пазара ..... важно е СМЕСВАНЕ и MASTERING !!!!! - и има ли почва у нас поздрави от ЖОРО . В BG за съжаление в повечето студия работят хора дето не са наясно с инструментознание и аранжименти - някои даже не са и музиканти .....за кви 5 кинта говорим изобщо ?))))) аз работя с WAVELAB, Soundforge, Cakewalk, Magix Music Studio и съм доволен..... Приятелю, смесването и мастеринга са ти последните стъпки. Ако не си си записал материала качествено тия горепосочените операции са безмислени. Само правиш мазало. Проблемът при нас, е че там където може да се запише качествен материал не могат да ги смесят така както искаш /а по големия проблем, е че повечето от нас не знаят как искат да звучат, или ако знаят не могат/. А колкото до записване в домашни условия там нещата са ясни. Записваш както можеш, после блъскаш яко плъгини и компресори и накрая си викаш "баси, пак звучи гадно" Еми така е, щот не става само с една китара и един компютър. Групите за запад дават десетки хиляди долари за запис и още толкова за хонорар на човека който ги записва. Звукозаписът си е наука и си требе бачкане. Успех. Между другото съвсем от нездраво любопитство питам за кво ти е SoundForge като имаш WaveLab? 1 Цитирай
synchu Отговорено Май 16, 2007 Отговорено Май 16, 2007 ^От 31 Oct 2005 (от когато е неговия постинг по темата) може доста неща да са се променили за bombjack, честно казано Цитирай
мегатон Отговорено Февруари 6, 2011 Отговорено Февруари 6, 2011 Ще обясниш ли, моля, как се прави това?(Извинявам се за тъпия въпрос, но наистина не знам, а и преди съм се чудел...) Имам превдид ID3 Tag Благодаря предварително Варианти много. Ето един: Ползваш WinAmp. Плейваш парчето, натискаш десен бутон на мишката, избираш "View File Info" от появилото се меню или просто натискаш Alt+3. Отваря ти се "... + ID3 Tag editor". Слагаш отметки на ID3v1 и/или на ID3v2 Tag и си пишеш именца, изпълнители и т.н. Има го и при Кубейс при експортването на файла Цитирай
мегатон Отговорено Март 28, 2011 Отговорено Март 28, 2011 Добро предложение,от голяма полза за всички.Поздравления!!! Цитирай
keri_gilbert1 Отговорено Юли 30, 2015 Отговорено Юли 30, 2015 Има някои много добри предложения! Цитирай
Recommended Posts