Jump to content
Българският форум за музиканти

Гард :)


Recommended Posts

Здравейте пиша тая тема защото ми е интересно предполагам и на вас повечето потребители на форума , нека всеки който има желание да сподели на какъв гард свири (десен или ляв) , интересът ми е по-голям защото аз свиря на ляво, знам че има и други от форума които пердашат на ляво от това което съм чел и имали ли сте проблеми с озвучители за това. Аз лично веднъж имах като озвучителя ми заяви че трябва да свиря на дясно , защото се получавали дупки(защото го мързеше да обръща микрофони) и се получи много тъпо.Не бих се изненадал ако има и такива които могат на ляво и дясно :) . Благодаря предварително на всички ::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също съм левичар и свиря лява постановка. Проблеми по разни общи участия съм нямал, защото преупреждавам предварително и винаги сме първи или последни заради мен :D. Ако някой озвучител ти каже нещо го накарай да свири с обърнат гард дали на китара , дали на барабани се тая...да го видим какво ще измъдри. Иначе имах малко зор за ляв кардан, но всичко се намира.

:music336:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе то верно, че барабаните се удрят, но това "гард" вече направо си звучи като за яки тупалки:thumbs_up:

 

Примерно не е ли подходящо темата да се нарича "Кой от вас има лява постановка" или нещо от сорта. Защото при 90% "дясни" барабанисти из форума някъде се губи смисъла на така общо формулираната тема. Respect към търсенето на себеподобни:)

 

Иначе група съветски учени е установила, че левичарите са по-музикални от десничарите:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това сигурно, са същата група учени "установили" ,че ниските хора имат по-добро чувство за ритъм :thumbs_up:Сега само се питам колко да ми е максималната височина и колко трябва да съм.....ляв:),че да си подобря свиренето:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

то е щото си левичар :greenball:

при мен смешното беше когато веднъж ударих едно парче с Обратен ефект , преди много време!!

добре че съм свирил с кардан , си имах педал отдясно , затворих фуса и само така свирих , за мой късмет тоно тогава свирех като луд с 2 фуса и не ми беше проблем че фуса е от ляво , ама си е доста комична ситуация!!

на такива ОЗВУЧИТЕЛИ им теглиш една майна и си преместваш всичко както ти е удобно!!

за да нямате проблеми почвайте да свирите така!! няма си никакви проблеми човека ;)

http://www.youtube.com/watch?v=x2e52J5aazQ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ХА, че интересна тема!! :)

 

А аз към кои спадам, защото се родих левичар (абс всичко правя с лявата ръка!), но свиря.. с дясна постановка :) Имам предвид, че НИКОГА не съм се и опитвал да свиря с лява! хаха Но ако искате вярвайте, съм си чист левичар (левак е кофти дума и ме обижда хахаах :Р ) но с "десния" сет имам чувството, че няма да се оправя с "левия" ^^

Откакто се захванах с барабаните, координацията на дясната ми ръка се вдигна изключително много.. даже писането ми по дъска на стена се подобри на 200% :) Явно в мотивацията ми да изравня силите на ръцете ми.. се получава! Явно защото ключа от палатката е просто това, че аз съм левичар по принуда още от бебе.. но това е др история, но явно това е причината.. Все пак барабаните ми помогнаха да развия бързината и координацията (дори и писането си хих) на дясната ми "куца медуца" (както обичам да я наричам хях) :thumbup:

 

Незнам дали има и други "себеподобни" тук, но ще ми е интересно Вашето мнение :) Успехи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е явно не сме малко които свирим на "ляво" . Радвам се че има и други , аз когато почнах да свиря преди четири години ми беше много трудно на дясно , а и пиша с лява ръка и така съм си и до днес. От известните барабанисти така знам за Ian Paice (Deep Purple) ; Scott Columbus (Manowar) ; Ian Haugland (Europe) че са левичари и свирят на ляво , ако знаете някои други известни барабанисти казвайте :) Това за озвучителите явно си е известен проблем , но така с една "майна" се решават работите :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък свиря на фуз и раид с лява ръка,а барабан4е с дясна.Сета ми е нормално подреден само раида ми е от ляво.По принцип не съм леви4ар,просто като запо4вах да свиря не съм гледал 4е хората си кръстосват ръцете:)А и какъв смисъл има от това?:)Мога да свиря и по "нормалния " на4ин,но според мен е много по естественно да удрям фуз с лява,а барабан4е с дясна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

И аз съм левичар. Даже при мен е интересно, защото на уроците свиря с дясна постановка, а на моите барабани с лява :D До сега на сцена не съм бил, обаче все пак си има трудности..., изисква доста усилия, когато се науча да правя нещо с лява постановка, после да го уча и с дясна за да го покажа на господина. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък съм объркан десничар. Започнах самоук като малък инстиктивно да водя с лява ръка и преходи надясно. После като тръгнах на учител ме "коригираха". Tогава не знаех, че има хора като Cobham, White и Phillips. Като научих за тях си водех с лява ръка дълго време, но в крайна сметка установих, че с дясната съм по-прецизен и като цяло по-ефективен откъм постройка на сета и пространство. Сега свиря основно с водеща дясна, но отвреме навреме си добавям ляв райд или в едно и също парче на фуса водя с лява, а на райда с дясна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично свиря с дясна поствановка (closed), един приятел свири дясно оупън, един познат пък свири ляво оупън. Пробвал съм всякакви вариации, но най-удобен ми е с дясна водеща ръка :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понякога традиционният захват се усеща като "гард" :virtuoz: И китаристите, и цигуларите знаят този "гард". И духовите.... напр тромбон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На подобен озвучител - освен, че не му е работа да менажира кой кога почва да свири и т.н. - можеш да го пратиш да каже на китариста да не си насторйва китарата, че губи време и стават дупки. После да мърда плъзгачите с крака. Понякога трябва да си остояваш позицията. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.