visorski Публикувано Януари 28, 2009 Публикувано Януари 28, 2009 Здравейте пиша тая тема защото ми е интересно предполагам и на вас повечето потребители на форума , нека всеки който има желание да сподели на какъв гард свири (десен или ляв) , интересът ми е по-голям защото аз свиря на ляво, знам че има и други от форума които пердашат на ляво от това което съм чел и имали ли сте проблеми с озвучители за това. Аз лично веднъж имах като озвучителя ми заяви че трябва да свиря на дясно , защото се получавали дупки(защото го мързеше да обръща микрофони) и се получи много тъпо.Не бих се изненадал ако има и такива които могат на ляво и дясно . Благодаря предварително на всички : Цитирай
soulfly Отговорено Януари 29, 2009 Отговорено Януари 29, 2009 Аз също съм левичар и свиря лява постановка. Проблеми по разни общи участия съм нямал, защото преупреждавам предварително и винаги сме първи или последни заради мен . Ако някой озвучител ти каже нещо го накарай да свири с обърнат гард дали на китара , дали на барабани се тая...да го видим какво ще измъдри. Иначе имах малко зор за ляв кардан, но всичко се намира. Цитирай
boreto Отговорено Януари 29, 2009 Отговорено Януари 29, 2009 Абе то верно, че барабаните се удрят, но това "гард" вече направо си звучи като за яки тупалки Примерно не е ли подходящо темата да се нарича "Кой от вас има лява постановка" или нещо от сорта. Защото при 90% "дясни" барабанисти из форума някъде се губи смисъла на така общо формулираната тема. Respect към търсенето на себеподобни Иначе група съветски учени е установила, че левичарите са по-музикални от десничарите 1 Цитирай
vihro Отговорено Януари 29, 2009 Отговорено Януари 29, 2009 Това сигурно, са същата група учени "установили" ,че ниските хора имат по-добро чувство за ритъм Сега само се питам колко да ми е максималната височина и колко трябва да съм.....ляв,че да си подобря свиренето 1 Цитирай
marangata Отговорено Януари 29, 2009 Отговорено Януари 29, 2009 И аз съм левичар! В подкрепа на колегата Често има проблем по концерти ама се свиква Цитирай
drumvarna Отговорено Януари 30, 2009 Отговорено Януари 30, 2009 то е щото си левичар при мен смешното беше когато веднъж ударих едно парче с Обратен ефект , преди много време!! добре че съм свирил с кардан , си имах педал отдясно , затворих фуса и само така свирих , за мой късмет тоно тогава свирех като луд с 2 фуса и не ми беше проблем че фуса е от ляво , ама си е доста комична ситуация!! на такива ОЗВУЧИТЕЛИ им теглиш една майна и си преместваш всичко както ти е удобно!! за да нямате проблеми почвайте да свирите така!! няма си никакви проблеми човека http://www.youtube.com/watch?v=x2e52J5aazQ Цитирай
soulfly Отговорено Януари 30, 2009 Отговорено Януари 30, 2009 Само като гледам как сменя постановките и откачам. Нечовешка коориднация е подобна смяна. Цитирай
strais Отговорено Февруари 3, 2009 Отговорено Февруари 3, 2009 ХА, че интересна тема!! А аз към кои спадам, защото се родих левичар (абс всичко правя с лявата ръка!), но свиря.. с дясна постановка Имам предвид, че НИКОГА не съм се и опитвал да свиря с лява! хаха Но ако искате вярвайте, съм си чист левичар (левак е кофти дума и ме обижда хахаах :Р ) но с "десния" сет имам чувството, че няма да се оправя с "левия" ^^ Откакто се захванах с барабаните, координацията на дясната ми ръка се вдигна изключително много.. даже писането ми по дъска на стена се подобри на 200% Явно в мотивацията ми да изравня силите на ръцете ми.. се получава! Явно защото ключа от палатката е просто това, че аз съм левичар по принуда още от бебе.. но това е др история, но явно това е причината.. Все пак барабаните ми помогнаха да развия бързината и координацията (дори и писането си хих) на дясната ми "куца медуца" (както обичам да я наричам хях) Незнам дали има и други "себеподобни" тук, но ще ми е интересно Вашето мнение Успехи! Цитирай
visorski Отговорено Февруари 3, 2009 Автор Отговорено Февруари 3, 2009 Е явно не сме малко които свирим на "ляво" . Радвам се че има и други , аз когато почнах да свиря преди четири години ми беше много трудно на дясно , а и пиша с лява ръка и така съм си и до днес. От известните барабанисти така знам за Ian Paice (Deep Purple) ; Scott Columbus (Manowar) ; Ian Haugland (Europe) че са левичари и свирят на ляво , ако знаете някои други известни барабанисти казвайте Това за озвучителите явно си е известен проблем , но така с една "майна" се решават работите Цитирай
Mogila Отговорено Февруари 3, 2009 Отговорено Февруари 3, 2009 Аз пък свиря на фуз и раид с лява ръка,а барабан4е с дясна.Сета ми е нормално подреден само раида ми е от ляво.По принцип не съм леви4ар,просто като запо4вах да свиря не съм гледал 4е хората си кръстосват ръцетеА и какъв смисъл има от това?Мога да свиря и по "нормалния " на4ин,но според мен е много по естественно да удрям фуз с лява,а барабан4е с дясна. 1 Цитирай
roamingfire Отговорено Март 14, 2011 Отговорено Март 14, 2011 И аз съм левичар. Даже при мен е интересно, защото на уроците свиря с дясна постановка, а на моите барабани с лява До сега на сцена не съм бил, обаче все пак си има трудности..., изисква доста усилия, когато се науча да правя нещо с лява постановка, после да го уча и с дясна за да го покажа на господина. Цитирай
niacin Отговорено Март 14, 2011 Отговорено Март 14, 2011 Аз пък съм объркан десничар. Започнах самоук като малък инстиктивно да водя с лява ръка и преходи надясно. После като тръгнах на учител ме "коригираха". Tогава не знаех, че има хора като Cobham, White и Phillips. Като научих за тях си водех с лява ръка дълго време, но в крайна сметка установих, че с дясната съм по-прецизен и като цяло по-ефективен откъм постройка на сета и пространство. Сега свиря основно с водеща дясна, но отвреме навреме си добавям ляв райд или в едно и също парче на фуса водя с лява, а на райда с дясна. Цитирай
a1RwalK Отговорено Март 14, 2011 Отговорено Март 14, 2011 Аз лично свиря с дясна поствановка (closed), един приятел свири дясно оупън, един познат пък свири ляво оупън. Пробвал съм всякакви вариации, но най-удобен ми е с дясна водеща ръка Цитирай
lileu Отговорено Март 16, 2011 Отговорено Март 16, 2011 Понякога традиционният захват се усеща като "гард" И китаристите, и цигуларите знаят този "гард". И духовите.... напр тромбон. Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Март 18, 2011 Отговорено Март 18, 2011 На подобен озвучител - освен, че не му е работа да менажира кой кога почва да свири и т.н. - можеш да го пратиш да каже на китариста да не си насторйва китарата, че губи време и стават дупки. После да мърда плъзгачите с крака. Понякога трябва да си остояваш позицията. 1 Цитирай
Recommended Posts