Jump to content
Българският форум за музиканти

Що е туй, дет се прай


Rammkopf

Recommended Posts

Много малък пазар остава. Индустрията прави 80% от печалбите си от голямото количество продадени евтини инструменти отколкото от надценката на скъпите.

 

Освен това напоследък китайските китари си влизат и в по-горни класове (не най-висок, но среден и висок има). Пък и няколко фирми от по-известните си имат custom shops в Китай.

 

Е що така остава много малък пазар!?

Тук могат, да се изредят 50-на компании - повечето мрачно-неизвестни за местния тълкувател на пазарни взаимоотношения, които произвеждат, предлагат и продават (т.е. - съществуват си пълноценно) продукти (китари) по-скъпи и от тъдява-известните. За тях 'що не е малък пазарът (че да ги затрие).

 

За каква печалба говорим?! Че нали няма пари за високи заплати! (Те печалбите от бройки ли произлизха, или от стокооборот!? Т.е кога е по-вероятно, да се спечели повече - като се прададат 10бр. х 200лв., или 1 бр. х 5000лв.?)

... апропо - знам, че май се занимаваше с нещо "икономическо". Знам и какво точно имаш предвид(това си е и факт), само че то няма общо с контекста на разговора ми с "китайския посланик".

 

Преминаването на Китайските китари в по-горен клас (на началното училище) лично мен не ме вълнува, а фирмите с къстъм-шопове в Китай - нито ги знам кои са, нито искам да ги знам! (Като се спомене "Chevrolet" аз се сещам за класически Американски и световен символ, а не за Корейска малолитражка).

 

И накрая - не разубеждавам никого, да си пазарува Китайско. Само (ако може и ако присъства желание, разбира се), да се има предвид баснята за лисицата и лъвицата (за бройката и качеството на рожбите ставаше въпрос)!

Редактирано от docc
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно ми е и на мен за какво говориш ти, тъй че да не влизаме в някакви излишни допълнителни дискусии от 3ти вид :wallbash:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

влизал съм в Кремона Казанлък през 1998 година

по същия начин изглеждаха халетата

само дето китарите им не бяха толкова красиви :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно уточнение относно подзаглавието на тамата: ще се консултирам пак с китаиста @бутео, но доколкото си спомням правилната транскрипция е "Бай Хой", колкото и да ви развалям настроението... :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aз виждам нещата така... от на бай хуй китарите може да се улучи яка бройка... но... във видеото видях и разни чворове и други неприятни моменти по китарите.

 

 

чепове има и по гибсъни за 5000 лева, не разбирам кво те тревожи

 

а другите неприятни моменти?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) И в Гибсън за 700 евро няма да видиш чвор,а перфектна изработка като материали-2 парчета махагон за гърба и толкова за топа на тялото,грифа е от едно парче,а звука няма за какво да се сравнява с ментетата- точното определение е Истински.

Едит-китайските боклуци гонят вид (както и тези ,които ги купуват),а материалите са недобре изсушени и подбрани - от тук и гадното звучене,освен изработката.

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

виждал съм китара, която поне на топ-а и имаше 3-4 чвора един до друг, и даже финиша и беше прозрачен, така че да се виждат

 

може би гледат на чворовете като на нещо като натурален ефект, които освен уникална визия гарантира и уникален и по-важното - неповторим звук :)

 

не съм имал 10 гибсъна или нещо от сорта, казвам просто че съм виждал чепове на гибсън на клип от фабриката им :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз невидях нищо нередно хората си работеха съвсем нормално,а и фабриката си изглеждаше така както всички останали.

 

Незнам дали правите разлика между китайска китара и китара изработена в Китай 4е има голяма разлика.Така е всъшност със всички инструменти ако са изработват по лиценз ще важът критериите за качество на фирмата производител а не на някой китаец,а ако е китайска китара нищо чудно да ти я направят и от картон. :bravo:

 

Пък и май е по добре да се китайци отколкото мексиканци и негри в САЩ ! :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Родният дом на моето LTD басче. :thumbup:

 

 

Само за протокола да отбележа - LTD-тата се правят във Виетнам. И аз исках такъв, ама завода е спрял да работи за неопределено време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

LTD-тата явно се правят къде ли не - на едното ми пише Корея, на другото - Индонезия :)

Аз и от двете съм много доволен :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Родният дом на моето LTD басче. :girl_witch:

 

 

Само за протокола да отбележа - LTD-тата се правят във Виетнам. И аз исках такъв, ама завода е спрял да работи за неопределено време.

 

На мойто пише Китай, щото е от най-евтините. :)

В тази фабрика на клипчето също мернах няколко LTD-та.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове - за тези цени - това качество!

Наскоро купих от Щатите Ибанец правен в Китай-свири си като змей!

По скоро всеки иска да пише на неговата китара :Made in USA" ,"Made in Japon"-

и за това се плаща по висока цена !

А технологията за производство е една и съща в цял свят но електрониката къде е правена и какви адаптери се слагат - това са различни въпроси!

Аз имам 2 Ямахи правени в Тайван и съм имал Ибанец правен в Япония-намат разлика в качеството!

Но според мен ниската ценa не се дължи само на цената на труда- може и дървото да не е толкова скъпо или изсушено достатъчно!

Наскоро свирих на един Стаг - елетроакустичен- перфектен звук и удобен!

За сравнение една маркова китара правена в Щатите би струвала 8-10 пъти по скъпо!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....и разбира ще звучи 1,5 до 2 пъти по добре, което е страшно много, ако разбира се тона е важен в случая.

Но както ти каза най горе, з тези цени-това качество

 

Иначе, имах за седмица в къщи един Taylor 814ce (не беше моя ;) , прекалено ми е скъпа) имах възможност да я сравня подробно с моето Takamine SantaFe , което по принцип не е евтина китара и останах много разочарован, милата ми японка няма никакъв шанс ;)

, а разбира се, между Стаг и Тейлър (или някоя подобна), за сравнение въобще и дума не може да става, просто е все едно да говорим за Simsom и Harley Davidson :)

 

При електрическите е същото, когато видя тайванска Ямаха, която да свири по добре от ( или толкова добре), примерно Гибсън ЛП, ще продам моя и ще си я купя, а с разликата в цената мога да си взема и някой Опел Корса на старо :D

 

Между другото Ямаха имат страхотни модели (имам преки наблюдения върху SA 2200 ), но не са тайвански и не са никак евтини ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.