docc Отговорено Януари 24, 2009 Отговорено Януари 24, 2009 (Редактирано) Много малък пазар остава. Индустрията прави 80% от печалбите си от голямото количество продадени евтини инструменти отколкото от надценката на скъпите. Освен това напоследък китайските китари си влизат и в по-горни класове (не най-висок, но среден и висок има). Пък и няколко фирми от по-известните си имат custom shops в Китай. Е що така остава много малък пазар!? Тук могат, да се изредят 50-на компании - повечето мрачно-неизвестни за местния тълкувател на пазарни взаимоотношения, които произвеждат, предлагат и продават (т.е. - съществуват си пълноценно) продукти (китари) по-скъпи и от тъдява-известните. За тях 'що не е малък пазарът (че да ги затрие). За каква печалба говорим?! Че нали няма пари за високи заплати! (Те печалбите от бройки ли произлизха, или от стокооборот!? Т.е кога е по-вероятно, да се спечели повече - като се прададат 10бр. х 200лв., или 1 бр. х 5000лв.?) ... апропо - знам, че май се занимаваше с нещо "икономическо". Знам и какво точно имаш предвид(това си е и факт), само че то няма общо с контекста на разговора ми с "китайския посланик". Преминаването на Китайските китари в по-горен клас (на началното училище) лично мен не ме вълнува, а фирмите с къстъм-шопове в Китай - нито ги знам кои са, нито искам да ги знам! (Като се спомене "Chevrolet" аз се сещам за класически Американски и световен символ, а не за Корейска малолитражка). И накрая - не разубеждавам никого, да си пазарува Китайско. Само (ако може и ако присъства желание, разбира се), да се има предвид баснята за лисицата и лъвицата (за бройката и качеството на рожбите ставаше въпрос)! Редактирано Януари 24, 2009 от docc Цитирай
fLiSk Отговорено Януари 24, 2009 Отговорено Януари 24, 2009 Ясно ми е и на мен за какво говориш ти, тъй че да не влизаме в някакви излишни допълнителни дискусии от 3ти вид Цитирай
solo5 Отговорено Януари 24, 2009 Отговорено Януари 24, 2009 влизал съм в Кремона Казанлък през 1998 година по същия начин изглеждаха халетата само дето китарите им не бяха толкова красиви Цитирай
yotzzo Отговорено Януари 24, 2009 Отговорено Януари 24, 2009 Едно уточнение относно подзаглавието на тамата: ще се консултирам пак с китаиста @бутео, но доколкото си спомням правилната транскрипция е "Бай Хой", колкото и да ви развалям настроението... Цитирай
LOE Отговорено Януари 24, 2009 Отговорено Януари 24, 2009 Aз виждам нещата така... от на бай хуй китарите може да се улучи яка бройка... но... във видеото видях и разни чворове и други неприятни моменти по китарите. чепове има и по гибсъни за 5000 лева, не разбирам кво те тревожи а другите неприятни моменти? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 24, 2009 Отговорено Януари 24, 2009 Покажи ми Гибсън за 5000 с чвор. Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 25, 2009 Отговорено Януари 25, 2009 (Редактирано) И в Гибсън за 700 евро няма да видиш чвор,а перфектна изработка като материали-2 парчета махагон за гърба и толкова за топа на тялото,грифа е от едно парче,а звука няма за какво да се сравнява с ментетата- точното определение е Истински. Едит-китайските боклуци гонят вид (както и тези ,които ги купуват),а материалите са недобре изсушени и подбрани - от тук и гадното звучене,освен изработката. Редактирано Януари 25, 2009 от Hillbilly Цитирай
LOE Отговорено Януари 26, 2009 Отговорено Януари 26, 2009 виждал съм китара, която поне на топ-а и имаше 3-4 чвора един до друг, и даже финиша и беше прозрачен, така че да се виждат може би гледат на чворовете като на нещо като натурален ефект, които освен уникална визия гарантира и уникален и по-важното - неповторим звук не съм имал 10 гибсъна или нещо от сорта, казвам просто че съм виждал чепове на гибсън на клип от фабриката им Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Януари 30, 2009 Отговорено Януари 30, 2009 Аз невидях нищо нередно хората си работеха съвсем нормално,а и фабриката си изглеждаше така както всички останали. Незнам дали правите разлика между китайска китара и китара изработена в Китай 4е има голяма разлика.Така е всъшност със всички инструменти ако са изработват по лиценз ще важът критериите за качество на фирмата производител а не на някой китаец,а ако е китайска китара нищо чудно да ти я направят и от картон. Пък и май е по добре да се китайци отколкото мексиканци и негри в САЩ ! Цитирай
Demiurg Отговорено Февруари 2, 2009 Отговорено Февруари 2, 2009 Родният дом на моето LTD басче. Само за протокола да отбележа - LTD-тата се правят във Виетнам. И аз исках такъв, ама завода е спрял да работи за неопределено време. Цитирай
AXE Отговорено Февруари 2, 2009 Отговорено Февруари 2, 2009 LTD-тата явно се правят къде ли не - на едното ми пише Корея, на другото - Индонезия Аз и от двете съм много доволен Цитирай
BlindVictim Отговорено Февруари 2, 2009 Отговорено Февруари 2, 2009 Родният дом на моето LTD басче. Само за протокола да отбележа - LTD-тата се правят във Виетнам. И аз исках такъв, ама завода е спрял да работи за неопределено време. На мойто пише Китай, щото е от най-евтините. В тази фабрика на клипчето също мернах няколко LTD-та. Цитирай
rockfire Отговорено Февруари 9, 2009 Отговорено Февруари 9, 2009 Пичове - за тези цени - това качество! Наскоро купих от Щатите Ибанец правен в Китай-свири си като змей! По скоро всеки иска да пише на неговата китара :Made in USA" ,"Made in Japon"- и за това се плаща по висока цена ! А технологията за производство е една и съща в цял свят но електрониката къде е правена и какви адаптери се слагат - това са различни въпроси! Аз имам 2 Ямахи правени в Тайван и съм имал Ибанец правен в Япония-намат разлика в качеството! Но според мен ниската ценa не се дължи само на цената на труда- може и дървото да не е толкова скъпо или изсушено достатъчно! Наскоро свирих на един Стаг - елетроакустичен- перфектен звук и удобен! За сравнение една маркова китара правена в Щатите би струвала 8-10 пъти по скъпо! Цитирай
kolio_k Отговорено Февруари 9, 2009 Отговорено Февруари 9, 2009 ....и разбира ще звучи 1,5 до 2 пъти по добре, което е страшно много, ако разбира се тона е важен в случая. Но както ти каза най горе, з тези цени-това качество Иначе, имах за седмица в къщи един Taylor 814ce (не беше моя , прекалено ми е скъпа) имах възможност да я сравня подробно с моето Takamine SantaFe , което по принцип не е евтина китара и останах много разочарован, милата ми японка няма никакъв шанс , а разбира се, между Стаг и Тейлър (или някоя подобна), за сравнение въобще и дума не може да става, просто е все едно да говорим за Simsom и Harley Davidson При електрическите е същото, когато видя тайванска Ямаха, която да свири по добре от ( или толкова добре), примерно Гибсън ЛП, ще продам моя и ще си я купя, а с разликата в цената мога да си взема и някой Опел Корса на старо Между другото Ямаха имат страхотни модели (имам преки наблюдения върху SA 2200 ), но не са тайвански и не са никак евтини Цитирай
Recommended Posts