Димитър Коджейков Публикувано Януари 21, 2009 Публикувано Януари 21, 2009 Възможно ли е да се влкючи китара през дисторжън към усилвател и тонколони и ако е възможно (мисля ,че е възможно ) как е звука и няма ли някакви проблеми ? Благодаря предварително ! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 21, 2009 Отговорено Януари 21, 2009 (Редактирано) Ако имаш предвид хай-фи усилвател и хай-фи колони - проблемът е страшен. Трябва ти специализиран китарен усилвател(guitar amplifier или съкратено guitar amp, казано по нашенски жаргон "кубе"). Този усилвател е главно 2 вида: -"комбо"("кубе") - самия усилвател е в една кутия с говорителите -отделно усилвател(глава) и кабинет - колона с 1 или повече специализирани китарни говорители. Моля те, разрови се назад в темите в раздел китара, както и прочети пиннатите горе теми. Просто това са банални неща, които ги пише на много места. Дисторшъна е само ефектче пред усилвателя. Обикновено китарния усилвател е нещото, което прави по-голямата част от звука на китарата. Дистера само изкривява звука по даден начин, но включен в хай-фи система, той ще звучи като осичка - тънко, неприятно, остро, нединамично. Ако нямаш намерение да купуваш китаен усилвател, то тогава ти трябва примерно по-скъп процесор, който в себе си има възможност за симулиране на китарен усилвател/кабинет и има изход за включване в хай-фи система. Някои педалчета също имат втори изход за целта, но обикновено ефекта е осезаемо по-неудачен от този с хубавия, моделиращ процесор. Редактирано Януари 21, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Януари 21, 2009 Отговорено Януари 21, 2009 Ммммм, само една белешка - аз си пуснах педала през - компа - и след това към усилвател, като резултата не беше много трагичен. Ако обаче махнем компа от веригата (не съм наясно какво точно прави) резултата е много зле. Естествено, дори и през компа звука няма общо с лампово кубе, да речем. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 21, 2009 Отговорено Януари 21, 2009 Нека в тази тема не объркваме човека с компютри, лампи и т.н. Важно е да осъзнае важността на китарния усилвател/кабинет, като съществен елемент в звукообразуването. Цитирай
Димитър Коджейков Отговорено Януари 21, 2009 Автор Отговорено Януари 21, 2009 Ок благодаря за разясненията ! Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Януари 21, 2009 Отговорено Януари 21, 2009 Без истински КИТАРЕН усилвател и колони, или поне качествена симулация, звукът ти ще бъде само бледо подобие на това, което трябва да бъде. Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 21, 2009 Отговорено Януари 21, 2009 В домашна уредба можеш да звучиш добре с ефект от сорта на Sansamp,twinhead (artec) и други,които са амп симулатори. Цитирай
Додо Отговорено Януари 23, 2009 Отговорено Януари 23, 2009 А примерно мине през Line6 Pocket Pod примерно? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 23, 2009 Отговорено Януари 23, 2009 Не знам за другите ПОД-ове на Лайн6, но специално тоя джобния е на едно от челните места по "tone sucking". Направо нищо не остава от сигнала в т.нар. "байпас" режим. И ако идеята ти е да се ползва драйв камион преди Покет ПОД-а... Не мисля, че ще има нещо положително... Цитирай
Додо Отговорено Януари 23, 2009 Отговорено Януари 23, 2009 Ами всъщност не мисля да връзвам каквото и да е към уредбата си, просто питах инфоративно. Това с "tone sucking"-a ме учуди. Слушал съм доста добри неща за тоя покет под. Цитирай
Victoroth Отговорено Януари 23, 2009 Отговорено Януари 23, 2009 (Редактирано) Не знам за другите ПОД-ове на Лайн6, но специално тоя джобния е на едно от челните места по "tone sucking". Направо нищо не остава от сигнала в т.нар. "байпас" режим. И ако идеята ти е да се ползва драйв камион преди Покет ПОД-а... Не мисля, че ще има нещо положително... Глупости ... Ти въобще чувал ли си как звучи покет пода ? наскоро се сдобих с такъв му давам лична оценка 9/10, качеството на звука е страхотно . Редактирано Януари 23, 2009 от Victoroth Цитирай
Recommended Posts