Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

^^ Ама хич не съм съгласен!Имал съм няколко процесора и всичките зуум, но последните високи класове.Играл съм си доста и с Гт 8.Всичко зависи от класа не от марката!А и като цяло всичките си имат кусъри - все пак са процесори.... не ампове.

Редактирано от liquid_death
  • Отговори 43
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Според мен е некоректно да се сравняват GT сериите на Boss с RP сериите на Digitech. Все едно да сравняме МЕ сериите на Воss с GNX на Digitech. Съвсем различни класове са.

Отговорено

Абе тука проблемът е, че всеки му се ще с 190 лв. да си купи най-якия процесор ...

... но понякога скъпите неща наистина са качествени.

Аз съм се спрял на BOSS GT-8 и Marshall 10".

Сега съм доволен, но утре ще събирам 2 бона за кабинет Marshall 100W ако може да свети отвътре и кутишка 4х12".

:hysterical:

Отговорено
LINE-6 е по-добър от BOSS-GT е по-добър от ZOOM това са си факти.

Абе хайде да не са факти, а мнения... Ако съпоставим процесори от един и същи клас и поколение на тези три марки, всеки един от тях ще си има предимства и недостатъци спрямо другите два.

Истината е, че повечето потребители на цифрови устройства очакват те да работят като аналоговите - да бучнат китарката, да врътнат едно две потенциометърчета и хоп - е те тава е дзвукът! С по-сериозните процесори, обаче, това е немислимо. Понякога е необходимо да се отдели доста повече време, за да изкараш звука, който искаш и той зависи от ред други неща освен самите ефекти на проца - китарата, озвучителното тяло и прочее.

Отговорено (Редактирано)

Абе, има както по-сложни, така и по-прости решения. А пресети се правят за минути, стига човек да се запознае добре с устройството, неговите възможности и звучене на отделните модули.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

Да де като си изчел мануала става за минути, ама в пулт звучи по един начин, в активен бокс по друг, в компютър по трети, а в кубе по четвърти. Тогава си трябват по фини настройки, които са строго индивидуални според случая.

Отговорено

Е то и усилвател звучи в едно помещение по един начин, в друго - по друг, с един микрофон, пулт и централно - така, с друг микрофон, друг пулт и друго централно - по-иначе и т.н.......

Отговорено

Хаха смешно ми стана чак ми иде да обявя Зума за най-добър професор:)

Иначе за Бос каквото и да си вземеш все е хубаво,Лайн 6 наскоро свирих с с пода екс 3 и не звучеше никак лошо ама си е скъпотия.Трябва наистина да знаеш какво търсиш и след това да разучиш всичките гадни настройки че да прозвучи добре,независимо дали в комбо или в миксер.Успех,ама си мисля че от камиончетата по-яко няма.Лично мнение!Успех!

• 1 month later...
Отговорено
Хаха смешно ми стана чак ми иде да обявя Зума за най-добър професор:)

Иначе за Бос каквото и да си вземеш все е хубаво,Лайн 6 наскоро свирих с с пода екс 3 и не звучеше никак лошо ама си е скъпотия.Трябва наистина да знаеш какво търсиш и след това да разучиш всичките гадни настройки че да прозвучи добре,независимо дали в комбо или в миксер.Успех,ама си мисля че от камиончетата по-яко няма.Лично мнение!Успех!

Съжалявам за забавянето на отговора, ма чак вчера ми пристигна процесора (малко проблеми тука с италианските обяви). След 1 нощ на тестване не можах да му се нарадвам. Основно на дистърите, хоруса (има няколко типа), амп симулациите и най-вече на лесната настройка. Казано накратко съм супер доволен - за 75 евро на старо нещо много по добро от сичките RPta, Me-та и т.н. (в този ценови клас). Накратко:

Плюсюве:

1. Дистърите са страшни! Има и бустър, който допълнително смазва сичко което не е закрепено за земята с анкер поне М12.

2. Амп симулациите са доста задоволителни, може да се настройват сякви видове.

3. Адски лесен за работа, дори бих казал по лесен от Zoom 505цата примерно.

Недостатъци:

1. Гадната зумова изработка :) те май и затва са по евтини. Сигурно нема се строши ма тия пластмаси са ми писнали техните. Копчетата са кьопави и се надявам да изкарат малко повече отколкото изглежда.

2. Банките се сменят само нагоре, трябва да превъртиш 4 банки за да отидеш от А3 на А2 примерно (А0, А1, А2, А3 и А4).

3. Има супер як Vingate компресор, вади чуден звук, само че не мога да разбера защо се "самовъзбужда" като го включа него и се появяват шумове. Като цяло си е тихичък процесора ма точно с тоя ефект и се сбъгва нещо. Другите ефекти от този модул (бустъра, другите компресори и т.н.) нямат проблем.

Засега е това, като позапиша нещо с него ше кача.

zoomgfx4.jpg

Отговорено
Този модел на ZOOM не беше ли с аналогови дистъри, т.е. процесора е хибриден.

Мда, точно същият.

Няма дръм машина, това забравих, това би било нещо полезно.

Иначе записчета тия дни ше пусна.

Отговорено
Няма дръм машина, това забравих, това би било нещо полезно.

Човек,

мене това, че няма дръм машина по-скоро би ме успокоило, защото тази екстра е характерна за практис джаджите.

Отговорено
За ЗУЛУМ никой нищо не казва, то и те имат некви по високи модели .. GFX5, GFX8, не съм и там мн наясно как им вървят моделите, (не говоря за 707II, така и не можах да изкарам звук от него :) ) ?

Ето за Зулум има цяла тема: http://forum.muzikant.org/index.php?s=&amp...st&p=413423