AlexiLaiho Публикувано Януари 18, 2009 Публикувано Януари 18, 2009 (Редактирано) Този човек доста ме заинтригува, в профила си прави доста интересни опити като да сравнява Esp vs Jackson Floyd Rose vs Shaller EMG vs Seymour Duncan. На мен лично ми беше много любопитно и интересно докато го гледах, а и научих доста нови неща, които преди не знаех. Абе общо взето видеотата на този благороден човек бяха много полезни за мен, надявам се да са ви полезни и на вас. Rock on http://www.youtube.com/user/dmometalguitar Редактирано Януари 18, 2009 от AlexiLaiho Цитирай
Valserp Отговорено Януари 18, 2009 Отговорено Януари 18, 2009 Мда, неведнъж сме спрягали профила му. Има и интересно сравнение между различни видове струни и това, как влияят на пружините на флойда(дали се чуват или не). Цитирай
Liquid Отговорено Януари 18, 2009 Отговорено Януари 18, 2009 Човекът явно разбира, но ме стряска ужасно много че е открил такъв брутален дефект на USA Jackson. So much for quality control, дет се вика. Цитирай
TONY Отговорено Януари 18, 2009 Отговорено Януари 18, 2009 Свири с някакъв гаден тон. Ужасно нервно. (май не е бил с жена от месеци) Какво да му имаш вяра на такъв. 4 китари чух от него - някаква дъскорезница само чувам. За мен това е невалдна работа. Човека си изказва някаво си негово мнение, да е жив и здрав. Цитирай
Mairomaster Отговорено Януари 18, 2009 Отговорено Януари 18, 2009 Не че разбирам, ама свири през line6 spider 3 транзисторно кубе, без други ефекти и работи и едва ли е това най-добрата техника с която може да се постигне супер звук. И то все пак е относително - на мен ми харесва звука. И мен много ме изненада колко дефекти откри на тези китари от най-висок клас. Обаче си е обективен човека при сравненията. Цитирай
Liquid Отговорено Януари 18, 2009 Отговорено Януари 18, 2009 Поправям си мнението - изглежда човекът разбира само от хардуерната страна на нещата (флойдове най-вече), но не и от як саунд. Не може да пуснеш такива китари през практис усилвател (Line6 SpiderIII). Аз не чух различен саунд от различните китари. Целият му тон беше задушен с много много дистър. На това вероятно се дължи твърдението му, че ESP Custom Shop Horizon не звучи по-добре от другите китари, които разглежда. Ми с тоя пробит усилвател как ша да е? Да си продаде две от китарите, да пробва с нещо истинско за усилвател и тогава ще се чуе коя китара как звучи. Засега съм впечатлен единствено от погледа му върху хардуера, макар че, казва неща, които така или иначе не би трябвало да са тайна за никого (само OFR, Edge Pro i ZR, другото е сериозен компромис и т.н.) Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 18, 2009 Отговорено Януари 18, 2009 (Редактирано) Достатъчно добро му е видеото на човека и се е постарал доста. Аз намерих разлики в звученето на китарите и не мисля, че е задължително да се влиза едва ли не в студио за да се направи подобно демо. Все пак - нека уважаваме положения труд, без да се съсредоточаваме върху кусурите. Редактирано Януари 18, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Orion Отговорено Януари 18, 2009 Отговорено Януари 18, 2009 Много добро... за мен! Систематизирано, нагледно... Човекът не задължава с мнението си! Наистина, евала за положения труд и отделеното време. С голямо удоволствие изгледах всичко /е, без кавърите.../. А това, че изпозва Line6 SpiderIII, според мен в случая не е от такова значение. Важното е, че различните примери са с при еднакви настройки на ампа. Цитирай
sasog Отговорено Януари 18, 2009 Отговорено Януари 18, 2009 Всичките му клипове дават немалко полезна информация.Наистина е обективен пичът и му прави чест, че е отделил доста време, за да ги направи.А и навсякъде той коментира технически характеристики-флойдове, струни, туй-онуй.Никъде не дава съвети за свиренето като такова.Така че да го критикуваме за това е просто безсмислено. Цитирай
docc Отговорено Януари 18, 2009 Отговорено Януари 18, 2009 ....Наистина е обективен пичът .... ....Така че да го критикуваме .... е просто безсмислено. Пичът като цяло си е субективен. Не да го критикуваме, а да го коментираме е безмислено (разбира се според мен, де)! Цитирай
lizardman Отговорено Януари 18, 2009 Отговорено Януари 18, 2009 Могат да се извлекат много ползи. За добро. Евала за труда! Цитирай
TONY Отговорено Януари 18, 2009 Отговорено Януари 18, 2009 (Редактирано) Един съфорумник вчера ми каза - "за някои хора е достатъчно китарата да прави джъджъджъ и колкото по - гадно, викат, че е по-гот". Аз не чух различен саунд от различните китари. Целият му тон беше задушен с много, много дистър. Наистина не заслужава коментар, а който иска да се кефи и да му вярва. Коментарът е по-скоро за тези, които биха се заблудили от този клип. Какви ползи могат да се извлекат не знам. Евала за безсмислен труд - не си заслужава. Редактирано Януари 18, 2009 от TONY Цитирай
chris_barnes Отговорено Януари 20, 2009 Отговорено Януари 20, 2009 Според мен клипчетата са много полезни, защото изказват голямата истина - Че не е важно къде е произведена китарата, за да свири добре Сега, знам че уж Гибсън си е Гибсън, ама тоя експлорър нещо не ме накефи как бръжди по праговете. И Още нещо - че не винаги къстъм е по-скъпо от серийно производство. Всеки си има право на мнение, но според мен човека не е някой ламер, хванат от гората - гледайки подхода му към инструмента разбирам че поназнайва това онова - а за звука - според мен целта не е да се покажем колко голям и силен амп имаме - а ревю на китара. Забележете че човека свири у тях. Няма как да се чуе потенциала на голям амп пуснат тихо, затова използва по-малук практис амп. Освен това в другите страни хората държат на закони - да не се вдига шум, не като тук - комшията си надул "чалгийта батко" до 1 през нощта. Цитирай
Recommended Posts