Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с китарата


Recommended Posts

Добр вечр! Сутринта както си свирех на китара, и понеже бях по боксерки усетих ,че нещо ми дращи на крака.Помислих че нещо се е залепило за китарата и я обърнах да го премахна и ето какво видях:

 

http://img152.imageshack.us/img152/531/p1010826dd7.jpg

 

http://img175.imageshack.us/img175/613/p1010819yu5.jpg

 

Дайте някви идеи за поправка?

Редактирано от Huk40
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами това е само разбит лак на горкичката китарка. Според мен е редно да го занесеш на лютиер, който ще го прави до незабележимост за минимални парички. Не бих те посъветвал сам да правиш корекциите, за да не стане непоправимо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е фатално за сега, но не се опитвай да го оправиш сам. Питай Dikata от фоеума(от пловдив е) или някой по-близък, в който си сигурен, че работи добре. Просто това е тънка работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А евентуално колко време може да изкара така?Ще се наложи ли изцяло пребоядисване или какво?Аз съм от Враца,а тук лютиери няма,така че ако може да ми препоръчате някой по-наблизо или някакъв друг начин за справяне с проблема.Има ли смисъл да слагам флойд?Колко гор едолу струва един,да речем лицензиран или др някакъв?Колко ще ми излезе при лютиер,защото в момента никак няма пари,покрай таксата за английския,така и така бях закъснял и ми се падат този месец 2 такси,които ще си платя със стипендията и издръжката.....абе маани!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом не знаеш дали ти трябва, значи не ти трябва. Може така да си отпереш с години, естествено стига да не се отнасяш редовно така с китарката. Трябва да се свали или само конкретното място и да се оправи, което е по-сложния вариант и по-скоро лютиер би успял така, или да се изшкури цялата. Съществуват разни способи за покриване на цвета с байцове и после заливане с каноконолит, шкурене, полиране, обаче по-добре не го прави - ще я осереш съвсем. Един флойд, особено качествен не е евтин (200-тина май бяха мизерните (предупреждавам, че отдавна не съм гледал цените на хардуера), а хубавите са нагоре). Слагането е силно рпепоръчително да го прави запознат, в случая лютиер. Повече не знам какво мога да ти кажа в случая.

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема не е чак толкова сериозен. Според мен няма нужда чак да се набляга на сериозна лютиерска интервенция. Поначукай я още, износи й праговете от свирене, та чак тогава се замисли заслужава ли си.

...пък и си мисля, че човек първо трябва да потроши няколко инструмента за да се научи после как да ги пази.

 

К. Димитров

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак ще кажа-не съм правил нище на китарата,явно майка ми неволно я е ударила по някакъв начин или с вратата на гардероба или не знам как.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спокойно бе човек, да не кажа голяма дума, но на 80 процента от всички китари, които се използват редовно има такива поражения - къде по-големи, къде по-малки - това по никакъв начин не влияе на инструмента ти.

 

Относно флойд - откажи се - няма да стане. Иска прекалено много работа и модификациии по китарата за да е практично и финансово изгодно. Ако в някой добър Божи ден решиш, че отчаяно искаш флойд - събери пари и си купи китара с флойд :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фендерът ми е целия на такива и по сериозни дупки и от това не е спрял да свири :punk_guitar: , въобще да не ти пука. Колкото до флойд, в твоя случай не си струва, поставянето на святен такъв, плюс работата, ще струва колкото китарата..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колкото до флойд, в твоя случай не си струва, поставянето на святен такъв, плюс работата, ще струва колкото китарата..

.. със флойд.. нова :punk_guitar:

 

Иначе не се плаши, нищо и няма. Освен ако не те дразни чисто визуално. 

 

Всеки инструмент който се използва често има драскотини, пукнатини по лака, обелен лак... китара без тези неща явно е седяла дълго време на стойката или в калъфа/кейса.

 

Моя Страт целия е с напукан и обелен лак, дори някои са нарочно правени. Просто така изглежда доста винтидж, а и е видяла доста живо свирене.

 

Единствено Престижа си пазя да не го надирам, щото си ми е скъп.

 

Така че... СПОКО! Нормално е. BassTraffic го каза перфектно!

Редактирано от cRyStaL_gUiTaR
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.