Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Добр вечр! Сутринта както си свирех на китара, и понеже бях по боксерки усетих ,че нещо ми дращи на крака.Помислих че нещо се е залепило за китарата и я обърнах да го премахна и ето какво видях:

http://img152.imageshack.us/img152/531/p1010826dd7.jpg

http://img175.imageshack.us/img175/613/p1010819yu5.jpg

Дайте някви идеи за поправка?

Редактирано от Huk40
Отговорено

Ами това е само разбит лак на горкичката китарка. Според мен е редно да го занесеш на лютиер, който ще го прави до незабележимост за минимални парички. Не бих те посъветвал сам да правиш корекциите, за да не стане непоправимо.

Отговорено

Не е фатално за сега, но не се опитвай да го оправиш сам. Питай Dikata от фоеума(от пловдив е) или някой по-близък, в който си сигурен, че работи добре. Просто това е тънка работа.

Отговорено

А евентуално колко време може да изкара така?Ще се наложи ли изцяло пребоядисване или какво?Аз съм от Враца,а тук лютиери няма,така че ако може да ми препоръчате някой по-наблизо или някакъв друг начин за справяне с проблема.Има ли смисъл да слагам флойд?Колко гор едолу струва един,да речем лицензиран или др някакъв?Колко ще ми излезе при лютиер,защото в момента никак няма пари,покрай таксата за английския,така и така бях закъснял и ми се падат този месец 2 такси,които ще си платя със стипендията и издръжката.....абе маани!

Отговорено

Щом не знаеш дали ти трябва, значи не ти трябва. Може така да си отпереш с години, естествено стига да не се отнасяш редовно така с китарката. Трябва да се свали или само конкретното място и да се оправи, което е по-сложния вариант и по-скоро лютиер би успял така, или да се изшкури цялата. Съществуват разни способи за покриване на цвета с байцове и после заливане с каноконолит, шкурене, полиране, обаче по-добре не го прави - ще я осереш съвсем. Един флойд, особено качествен не е евтин (200-тина май бяха мизерните (предупреждавам, че отдавна не съм гледал цените на хардуера), а хубавите са нагоре). Слагането е силно рпепоръчително да го прави запознат, в случая лютиер. Повече не знам какво мога да ти кажа в случая.

Поздрави,

Влад

Отговорено

Проблема не е чак толкова сериозен. Според мен няма нужда чак да се набляга на сериозна лютиерска интервенция. Поначукай я още, износи й праговете от свирене, та чак тогава се замисли заслужава ли си.

...пък и си мисля, че човек първо трябва да потроши няколко инструмента за да се научи после как да ги пази.

К. Димитров

Отговорено

Пак ще кажа-не съм правил нище на китарата,явно майка ми неволно я е ударила по някакъв начин или с вратата на гардероба или не знам как.

Отговорено

Спокойно бе човек, да не кажа голяма дума, но на 80 процента от всички китари, които се използват редовно има такива поражения - къде по-големи, къде по-малки - това по никакъв начин не влияе на инструмента ти.

Относно флойд - откажи се - няма да стане. Иска прекалено много работа и модификациии по китарата за да е практично и финансово изгодно. Ако в някой добър Божи ден решиш, че отчаяно искаш флойд - събери пари и си купи китара с флойд :)

Отговорено

Фендерът ми е целия на такива и по сериозни дупки и от това не е спрял да свири :punk_guitar: , въобще да не ти пука. Колкото до флойд, в твоя случай не си струва, поставянето на святен такъв, плюс работата, ще струва колкото китарата..

Отговорено (Редактирано)
Колкото до флойд, в твоя случай не си струва, поставянето на святен такъв, плюс работата, ще струва колкото китарата..

.. със флойд.. нова :punk_guitar:

Иначе не се плаши, нищо и няма. Освен ако не те дразни чисто визуално. 

Всеки инструмент който се използва често има драскотини, пукнатини по лака, обелен лак... китара без тези неща явно е седяла дълго време на стойката или в калъфа/кейса.

Моя Страт целия е с напукан и обелен лак, дори някои са нарочно правени. Просто така изглежда доста винтидж, а и е видяла доста живо свирене.

Единствено Престижа си пазя да не го надирам, щото си ми е скъп.

Така че... СПОКО! Нормално е. BassTraffic го каза перфектно!

Редактирано от cRyStaL_gUiTaR