Jump to content
Българският форум за музиканти

Гриф по поръчка и адаптери


Death

Recommended Posts

Искам да питам някой правил ли е гриф и каде са му го правили ако може да посочи саит и цена колко му е струвало,също и адапрери.Само че на мен ми трябват за 7струна китара но всякаква друга информация ще ми е полезна

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако търсиш качествен гриф, който да ти излезе прилично(немалко) количество пари, но все пак изгодно и да го сложиш на заслужаващо парите хубаво тяло от хубава китара - можеш да се свържеш, примерно, с Диката, както те посъветваха.

 

Ако просто искаш да сложиш някакъв гриф на евтино тяло, купи на старо някакъв гриф със същата мензура и подобна пета. Ако китарата е тип Орфей/кремона - не се мори твърде много с търсене на качествен гриф.

 

Ако пък искаш много качествен гриф, който да ти излезе тънко и да го сложиш на евтино тяло - забрави. Тези, които си знаят добре работата си знаят добре и цената, и качеството винаги е здраво свързано с нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да попитам, че ми е интересно апък и имам едни планове за в бъдеще. За колко пари се намира средно и въобще намира ли се изобщо в България втора ръка гриф с качество като на среден клас китара? Знам, че сигурно варира много, но приблизително, че бъкел идея си нямам. А също колко приблизително излиза направата на гриф с такова качество от български лютиер, заедно със фретинга? Не искам да занимавам Диката за такива работи от общ интерес и затова пиша тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Една хубава болт-он китара, мисля че в ценовия диапазон 1200-2000 излиза с хардуера най-често.

За гриф - не знам колко точно, но по принцип за качествен рефрет се взима минимум около 100, така че смятай...

 

Ако говорим за сериозно качествто, цените не са на ниво джобни, но пък си заслужава. Просто това са десетки и стотици часове труд и ако искаме качествени материали и безкомпромисна изработка, цените са подобаващи, а при това са доста ниски, сравнении с лютиерския труд на други места...

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Аз лично притежавам инстромент изработен от Диката и искам да подчертая че е уникален. Много добър майстор евала. До колкото за грифа това е най добрия вариант и според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От няколко дни си играя с една китарка правена от Диката и качеството май е по-добро от това на доста скъпия ми Айбънез!

Не се бъзикам. Респект, ман!!! :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.