Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте!Преди 2 дни си смених струните на китарата (Jackson JS30 Dinky) и имам един проблем с Floyd-a.Значи като ги махнах всичките тремолото пропадна назад и аз незнаех че първо трябва да сложа някаква опора за да не се получи така ;) Сложих струните и започнах да го намествам отзад с отверката и така докато го наместя в такава позиция в каквато трябва да е,но ... след като я настройх заключих и свирих известно време взе да се разтройва но нагоре,тоест тоновете ставаха все по високи :greenangel: И продължава да е така и немога да си обесня какво точно става.Ако някой има някакви идей как да го оправя това,моля да заповяда :DСпоред мен е някъде грешката ми в настроиката на Floyd-a но не искам да пипам повече, че да не у*ера още нещо :)

Отговорено (Редактирано)

Запомни, струните се сменят една по една!!!

А ти какво си човъркал с отверката?

Тремолото трябва да е успоредно на тялото.

Аз понякога подлагам гума за триене под него и така настройвам.

Редактирано от DILETANT
Отговорено

Винаги ги сменям заедно наведнъж поради няколко причини. По-добра идея е да се подпре бриджа с нещо, но и да го оставиш да легне пак няма проблем.

Отговорено (Редактирано)

С много ли се разстройват или лека полека, цент по цент?

Запомни, струните се сменят една по една!!!

Аз па - селската ги сменям всичките наведнъж.

Редактирано от Valserp
Отговорено

^

И в двата случая настроиваш като изоглавен, докато се успокоят пружините на тремолото.

Иначе, една по една, за да не остава грифа без товар и да не му се разбъзиква set-up-a.

Отговорено

Извод, до който съм стигнал от личен опит, е, че не е добре нъта да се заключва веднага след смяна на струни, особено, ако при смяната е имало голямо отпускане и опъване. Иначе грифът и пружините продължават да улягат и след заключването и стават разни аномалии. Отключи нъта, пренастрой наново от ключовете, посвири малко със свободен нът, да си улегнат спокойно пружините и грифът, остави я да преспи така, на другия ден пак посвири 1-2 минути, настрой окончателно и заключи!

Това, ако всичко по окачването си е сетъпнато нормално. Ако има някакъв друг проблем ...