Angelina Sekulova Отговорено Ноември 26, 2008 Отговорено Ноември 26, 2008 Откъде я извади тая композиция, бе човек? Супер! Цялата форма ти е уплътнена от свирене (имам чувството, че няма да си ти, ако не попълниш всичките "кьошета" ). Нема да те анализирам технически, но ми харесват ДИАЛОЗИТЕ в китарите, жестокият синхрон, фактът, че всичко е изсвирено с живец и мноооогото работа не го е изсушила, а също, че не прозирам "генезиса на измислянето" (много съществен ПЛЮС)! Ох и още едно детайлче, което много ме изкефи (и ми беше една от идеите на мозъка по повод на участието ти в джема на Боби): между първата тема и втората интродукция си обадил едно контрапунктче, където в блендата на китарите има мекота и "въздух". Чудех се с какво да ти илюстрирам представата си точно за такова звучене и изнамерих това: << >>.И други неща съм събрала като примери, за да те насоча към повече баланс между лириката в темите (щото мелодиите ти са много лирични) и експанзивното (даже войнстващо) звучене на плъгнатите китари. Обаче това парче ме изненада много приятно - като набор от изразни средства и баланса помежду им! (Попадала съм и на други твои неща, но са ми звучали твърдичко и... съм се въздържала да коментирам, щото от един предел нататък не разбирам и става тъпо. Приеми, че това е мое ограничение.) Браво! Айде, чакам заглавие и окончателния вариант! (Като ти дойде музата, де...) П.П. И ако си смениш аватара още веднъж, ще ти е за първи път... Цитирай
synchu Отговорено Ноември 26, 2008 Отговорено Ноември 26, 2008 (Редактирано) Култ, as always Кога ще правиш албум, че да си го купим? @Angelina - много интересен аналог с Jeff Beck - Nadia правиш. Интересен, поради това че преди доста време мисля направих и аз точно един такъв за едно друго парче на Delyan (http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=35383), но беше по-скоро към стила на свирене Мисля е много добре това, защото това е един от най-уникалните откъм звукоизвличане и най-идейни откъм композиция китаристи. Редактирано Ноември 26, 2008 от synchu Цитирай
Heartman Отговорено Ноември 26, 2008 Отговорено Ноември 26, 2008 Жестоко!Ама за мен няма общо с Джеф Бек освен малко звученето,технически си е Пол Гилбърт,ясно е че при толкова много измислена музика всяко нещо прилича на друго ,ама айде стига сме говорили тва е като онова.Яко е седнал си имал си идея записал си я! Цитирай
zwero Отговорено Ноември 26, 2008 Отговорено Ноември 26, 2008 Интересна идея.Може ли да споделиш как си записвал китарите (като цяло мисля, че може да се вкара малко повече плътност на касите и баса) Цитирай
synchu Отговорено Ноември 26, 2008 Отговорено Ноември 26, 2008 Жестоко!Ама за мен няма общо с Джеф Бек освен малко звученето,технически си е Пол Гилбърт,ясно е че при толкова много измислена музика всяко нещо прилича на друго ,ама айде стига сме говорили тва е като онова.Яко е седнал си имал си идея записал си я! При всички случаи с най-позитивни намерения правя аналогията - музиката си е уникална. Стила на звукоизвличане просто ми прави страхотно впечатление и е много трудно да се постигне - ефала Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 26, 2008 Отговорено Ноември 26, 2008 @Delyan - ей за т'ва като те видяхме на живо и гледахме като телета! Цитирай
Mephistofel Отговорено Ноември 26, 2008 Отговорено Ноември 26, 2008 Деляне, какво да ти кажа... Много яко парче, за пореден път! Цитирай
Sad But True Отговорено Ноември 26, 2008 Отговорено Ноември 26, 2008 Деляне, какво да ти кажа... Много яко парче, за пореден път! +1 Цитирай
DREAMMIND Отговорено Ноември 28, 2008 Отговорено Ноември 28, 2008 тва парче ме размаза, много яка композиция, уникално свирене и както викаше един френд : "Олееее тва парче е олииииииииииии майкоуууууууууууууууу" Цитирай
vanboy Отговорено Ноември 28, 2008 Отговорено Ноември 28, 2008 Жестоко! Освен само добра техника(както много често се случва в произведенията на доста музиканти),тук звучи мелодия,има мисъл-кара те да изпиташ особено чувство.Това е защото музиката излиза от тебе а не само техниката,която се заучава.Желая ти много успехи! П.П.Много харесвам групата"Vanden Plas"-има нещо подобно като звучене-просто повей. Цитирай
Delyan Отговорено Ноември 29, 2008 Автор Отговорено Ноември 29, 2008 Голямо БЛАГОДАРЯ на всички за отделеното време и много се радвам, че ви е допаднало. @Angelina, @synchu щом и двамата не просто пишете за Jeff Beck, ами и за едно и също парче ... ще да има нещо @zwero - китарките са записвани само през едно Peavey Rage 158 от най-първите. Относно смесването съм напълно съгласен, че има доста какво да се желае ... много знания не ми достигат още в тази област. Наздраве! Цитирай
TheNextDimension Отговорено Ноември 29, 2008 Отговорено Ноември 29, 2008 Мисля, че когато музиката говори, няма какво да кажа... пък и е трудно с паднало чене... Още пазя на компа едни твой малки семпли и винаги си ги слушкам с кеф!!! Респект! Цитирай
Recommended Posts