Mogila Отговорено Март 19, 2009 Share Отговорено Март 19, 2009 Боре и аз имам същото барабанче 12х7. Супер много ме кефи и си ми е основно. А цената е просто смешна -230 лева май беше Иначе за второ ползвам едно Пърл 10х4 направо зверско-виждам, че имаме подобен вкус за чинели и барабанчета, ако можеш това да го намериш някъде да го пробваш ще се накефиш Pearl 10x4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
boreto Отговорено Март 19, 2009 Автор Share Отговорено Март 19, 2009 Колега изглежда наистина имаме подобен вкус Още съм далечко от свирене на две барабанчета - пробвах да сложа за странично сатурнското доста ниско настроено, но още нямам реална нужда и го махнах, макар че е адски готино и то. Но това пърлче изглежда голям симпатяга. Като си дойдеш в БГ (понеже скоро беше писал, че си далече) бих го чул с най-голямо удоволствие А до питанките на младия колега - има защо про-м да е по-скъп, но лично на мен като звук М-бърч много ми харесва - в смисъл за про-м ще дадеш повече пари за по-качествен хардуер, не толкова за звук - защото и едните и другите звучат добре. Барабанчетата на про-м са по-хубави "(върви със две в комплект), цялотстното изпълнение е е една стъпка нагоре. За първи барабани м-бърч е логичния избор, ще останат пари и за чинели. Про-м е по-дългосрочното решение - не малко професионалисти ги ползват, а цената им не е висока, от гледна точка на качеството, което предлагат. Във всеки случай бюджета ти е от решаващо значение Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vihro Отговорено Март 19, 2009 Share Отговорено Март 19, 2009 (Редактирано) По принцип повечето барабанисти ползват второ барабанче за по-голямо разнообразие и възможности за постигане на различно звучене,т.е. при основно 14" слагат 12" или 10" странично.Но си зависи от музиката,която свирят.Макар че,съм виждал стария барабанист на Анастейша-Крис Джонсън,да свири на основно 14" стоманено,а страничното му да е 13" "segment shell" .Примерно за себе си не чувствам нужда от странично барабанче,така или иначе основното ми е 13",но пък отдавна съм хвърлил око на Мапекс 13х3"/ако не се лъжа,може и да е 3.5"/ бронз.Беше около 180лв. при Пепи-лека му пръст,предполагам в Ямаха-та е по-евтино.Супер ще стане за по-лека музика,денс,фънки неща и за четки заедно с един по-малък, клубен комплект.Иначе моя топ 13х8" малко по-рок го раздава Редактирано Март 19, 2009 от vihro Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
simon Отговорено Март 19, 2009 Share Отговорено Март 19, 2009 Тъй като съм имал и двата модела на Мапекс за които колегата се двоуми ще кажа поне според мен каква е разликата. 1.Звукови - въпрос на вкус определено се усеща разлика между двата сета, трябва да се чуе. 2.M Birch предлага бонус том към сета, Pro m барабанче. 3.Хардуер - само педала на касата и фус машината на Pro m са една серия по високо от колкото на M Birch. 4.Разцветките и лаковото покритие на Pro М са по-добри. 5.Лично на мен ми направи много добро впечатление барабанчетата на Pro m. 6.Друга разлика между двата модела е, че при Pro m навсякъде където се затягат обръчите имат пластмасови шайби, които служат против разхлабване от вибрациите. 7.При кожите на двата модела няма никаква разлика, желателно е да се сменят ако искате да звукнат барабаните както трябва. 8.При моделa на Pro m има разлики в цените в зависимост и от финиша. Вече тези модели са спряни от производство и на тяхно място има нова серия която се казва Meredian. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fella Отговорено Март 19, 2009 Share Отговорено Март 19, 2009 Много благдаря на колегите за обърнатото ми внимание Да знам за новата серия "Меридиан",от Мапекс казали (доколкото имам информация),че ще има подобрения в хардуеара,но доколкото виждам само том-овете са с различно окачване,и имам наблюдения че при Про-М има допълнително окачване за томовете откъм касата,така че да не влиза държача в нея,а при Меридиан то направо си влиза,което за мен е един минус... много повече ми харесва как е направено при Про-М например,също ако несе лъжа и Сатурн серията имаха подобен хардуеър откям страна на касата да не влиза нищо в нея и да си е като самостоятелен барабан,което допринася за по-добър звук... А доколкото съм разглеждъл по сайтове и къде ли не,Меридиан Мейпъл се предлага на цена 969 евро,което си е адски добра цена за нов модел 2009 от така наречения среден клас,а за мен си е направо върха на сладоледа... Меридиан Бърч мисля че беше 699 евро и 799 с още 1 флор том,което се доближава много до стария вече модел като цена,а за един нов модел това си е.. Също искам да попитам,какво става с касата на която има такава дупка за том-холдера,след като махнеш томовете и ги сложиш отделно,било на рак или стойка за том-ове,по-добре ли е да са си на оригиналното им място (в касата) и как звучи тя с тази оставена дупка от том-холдера,ако ги няма евентуално? Мерси отново за предишното ви съдеиствие А с цел да стана нахален,по въпроса за малките допълнителни соло барабанчета,мисля че е въпрос на вкус кои какъв звук харесва ! За пример мога да дам Chris Adler (Lamb Of God) които свири на 12/5.5 от Пантера серията,тъи че за по остър звук бих си взел по-малко барабанче Отивам да гледам концерта на Дрийм в Будокан,които него е гледал-горещо му го препоръчвам,3 часа як прогресив и после Още веднъж мерси много ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
drumvarna Отговорено Март 19, 2009 Share Отговорено Март 19, 2009 Айде аз като голям фен на Пърл да се похваля с едно 10х5,5 MAPEX метално барабанче , което звуки страхотно!!! Да вляза и аз във фен клубъ!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
geni2x Отговорено Март 19, 2009 Share Отговорено Март 19, 2009 Също искам да попитам,какво става с касата на която има такава дупка за том-холдера,след като махнеш томовете и ги сложиш отделно,било на рак или стойка за том-ове,по-добре ли е да са си на оригиналното им място (в касата) и как звучи тя с тази оставена дупка от том-холдера,ако ги няма евентуално? Когато касата е без холдери фабрично, тя не е дупчена изобщо. Касата си е цяла, а томовете висят по отделни стойки. В Про М комплектите има комбинирана стойка за чинел и том. Като решиш да купуваш, специално провери, защото не при всички каси е така. Поздрави Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
simon Отговорено Март 20, 2009 Share Отговорено Март 20, 2009 Да знам за новата серия "Меридиан",от Мапекс казали (доколкото имам информация),че ще има подобрения в хардуеара,но доколкото виждам само том-овете са с различно окачване Целият хардуер има промяна, погледни в сайта на Мапекс, серията на Меридиан е 700. Иначе друго, което е промено специално при Meridian Maple са кожите. Този модел е с Remo Pinstripe, поне така пише в сайта. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fella Отговорено Март 20, 2009 Share Отговорено Март 20, 2009 Мерси много на "simon" !!! А по въпроса за касите,исках да знам не точно за Про-М,а като цяло (няма значение марка) как звучат след като им махнеш холдера,когато в касата ИМА дупка ?!? Нали все пак като ги махнеш остава дупка... Виждъл съм хора на които касата им има дупка за том-холдер,но те са си окачили томовете другаде и все пак на касата си остава дупка,това как се отразява на звука,подобрява ли го или го влушава (изглежда несте ми разбрали вупроса правилно,закоето се извинявам ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kukls Отговорено Март 21, 2009 Share Отговорено Март 21, 2009 моите лични впечатления са , че разликата в звука на практика е трудно уловима за обикновените уши. в редки случаи, ако томовете са маунтнати на касата,това ми е създавало леки проблеми с микрофона на касата , който лови неприятни вибрации при свирене. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fella Отговорено Март 22, 2009 Share Отговорено Март 22, 2009 Значи може да се каже че няма значение,освен ако не записваш... Иначе мерси много за инфо-то 10x Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dodko Отговорено Март 23, 2009 Share Отговорено Март 23, 2009 Здрасти на всички! Относно МАПЕКС - хардуера ме кефи много, но аз съм си предубеден, защото съм фен на ЯМАХА )) Но искам да ви кажа да имате едно на ум, специално като си купувате двоен педал МАПЕКС - Купих се последния модел който изкара фирмата. Страхотен педал - Duble chain drive, леко силов, но се свири много гот. ОБАЧЕЕЕЕ - на шестия месец, карданната свръзка (самото каренце) се счупи брутално. Не знам от какви сплави ги правят, ама бая пластмасова история. Второто кофти нещо е, че от ЯМАХАТА (магазина в София) ми го продадоха без гаранция. Така че, внимавайте какво пазарувате, защото педала наистина е супер як, обаче после или чакане с месеци да ви изпишат ново каренце, или ходоне по стругарите!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
necrony Отговорено Март 23, 2009 Share Отговорено Март 23, 2009 ^хм много лошо колега, дано бързо успееш да си оправиш педала.. Точно това и аз щях да подхвана, защото следя темата от самото начоло, но не се влючвам, защото единственото Мапекс нещо което имам е кардана P580. Ползвам го вече година и нямам никакви проблеми. Наскоро пробвах няколко педала на Yamaha и DW и да ви кажа, харесаха ми повече, но цената им е тройно по-висока.. Та исках да попитам, какви са ви впечетленията от педалите Mapex - високи и ниски серии. Аз съм доволен, но може би мъничко разочарован, а и както виждам колегата dodko има сериозен проблем и то с по-хубавия педал.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
iffo1024 Отговорено Март 23, 2009 Share Отговорено Март 23, 2009 (Редактирано) По въпроса с педалите - имам единичен педал Мапекс от най-ниската серия (идва в комплект с Q серия барабани, а може би и с QR и VX). Като цяло съм доволен - с подходяща настройка става лек или твърд, според необходимостта. ОБАЧЕ сглобката е малко хлабава и просто виждам, ако се свири по-тежко, как може да се разпадне цялото нещо Единствения проблем който съм имал (повечето време свиря умерено, а тогава беше на 2 месеца педала) беше веднъж, както свиря, педала просто 'падна' ...оказа се че е изпаднала скобичката която държи последната връзка на веригата. След половин час търсене по килима я намерих и я пристегнах с клещи. Тя за разлика от другите е направена така че да може да се маха и съответно да се стяга. От тогава не е мръднало нищо, но ще имам едно на ум. Иначе съм свирил на висока серия кардан Мапекс - като усещане за крака нямаше кой знае каква разлика, но от всякъде личи че е в пъти по-здрав и стабилен. Редактирано Март 23, 2009 от iffo1024 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VAVATA Отговорено Март 28, 2009 Share Отговорено Март 28, 2009 (Редактирано) хм..аз свирих съвсем случаино на един mapex P750A и чесно казано съм разочарован...прекалено е тежък... а доста си поиграх в опити да го настроя.но като цяло съм много доволен от всичко останало на mapex... иначе сега ще си поръчам новия eliminator на pearl (demon drive) чакам го с нетърпение Редактирано Март 28, 2009 от VAVATA Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts