Jump to content
Българският форум за музиканти

Марка и модел на една китара.


Slide

Recommended Posts

Здравейе!

 

Чудех се къде да сложа тая излишна тема.. дали в "Говорилня" или в "Китара", ама понеже е пряко свързана с китарите, реших да я изтипосам тука.

 

Та, директно на темата:

 

Днеска гледах клипа на Преслава - Лъжа е (lol no comment... :) ) Кааакто и да е... Загледах се в китарата на китариста и не можах да разбера ква. Кьоря се, но не мога да видя никво име. Гледах сайтовете на ESP, Ibanez, Schecter, Jackson... Китарата е метълска, то се вижда. Единствено Jackson Kelly се доближава по форма, като тая. Обаче пък на Kelly-то ключовете му са в една равнина, а на китарата от клипа главата й е с по три ключа от двете страни. Освен тва е с Флойд тип тремоло, Kelly-тата, които гледах са с фиксирани бриджове... И последното, на което обърнах внимание беше, че ключето за смяна на позициите е на горния рог, ако може така да го наречем... Малко ала-Гибсън-тип.

 

И така, бих се радвал, ако някой може да помогне и да ми каже къв модел или марка е китарата. :)

 

ПП: Извинявам се за глупавата тема. :)

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Главата мяза малко на ПиАрЕс или Шектър, ама майче не е, даже направо не е. А на 1 момент се вижда надпис, ама от кофтито качество не се разбира какъв е. На мен лично надписът ми мяза на Винтидж, но може и да не е. Ае 1во помислих, че тоя клип ше е от тея дето някви само се правят, че свирят, а отзад си върви чалга, ама то и китари се чуват, тея и метала няаа да оставят на мира тяйната макя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Framus са... да кажем китарната марка на Warwick (условно), високо качество китари и ампове, на съответните цени разбира се :) За качеството си не са скъпи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Framus са стара марка китари от 1946г., както си пише на сайта.

Струва ми се че басовете Warwick са доста по-нови.

Но както каза Калоян, китарите са с добро качество и си заслужават цената.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, попрочетох и аз историята им. :girl_witch:

 

Само дето никъде не мога да намеря семпли на въпросния модел, освен видеото на Преслава... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щях да падна от стола, като видях цената...

 

Аз щях да падна от стола като чух песента.То ако не беше Преслава песента можеше да мине за рок песен...Солата са доста добри.Някой ако може да изкара някакви ноти или таблатури да напише или да ми прати по ЛС ще сам благодарен :greenangel:Само на солата ми трябват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдаааа... Определено китарите им изглеждат авторитетни и качествени...

 

Да си призния, никога не бях чувал за тая марка. Сигурно щеше да мине някоя и друга годинка, докато въобще разбера, че съществуват, ако не бях отворил тая абсурдна тема... :rulez:

 

Прикова ми вниманието тая китара... Определено, ако имах парите бих си взел една. Въпреки, че не знам дали имат вносите/представител за България. По-скоро нямат.

 

А иначе - изненадвам се, че доста хора не са чували песента. Не че нещо - нито е супер рокаджийско, нито съм чалгар и тн. Песента не е нова. Трябва да е на повече от година. По едно време беше гръмнала яко като хит, даже и доста металюги приказваха за нея, щото беше една от първите чалгии с китари. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Честно казано, някакви такива мешаници хич не ме блазнят ! Преслави, китари, че пък и метъл :greenangel:

 

Не съм казал, че мен ме блазнят... :)

 

Anyway... Знае ли човек... Може пък да си направя някой новогодишен подарък... :rulez:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

;) Тая песен доказва общо взето, че чалгиите се водят по името, щото ако не пееше Преслава песента нямаше въобще да е чалга! Просто това (чалгията) не е музика, а начин на мислене - положението е като при овцете.

 

Иначе китарата звучи добре и ме кефи като дизайн.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.