maringtr Публикувано Ноември 17, 2008 Публикувано Ноември 17, 2008 Каква програма ми трябва за да експортвам МИДИ-та към WAV, като им променям звуците (предполагам използвайки VST инструменти). Много съм бос в това отношение и нямам идея какво ще ми свърши работа. Накратко - имам backing track-ове, но са в MIDI формат с гаден миди саунд, искам да ги направя на MP3 с готин звук тип VST инструменти. Цитирай
Heartman Отговорено Ноември 17, 2008 Отговорено Ноември 17, 2008 Най-използваната е Cubase ,но за нея след това ще ти трябват доста VST инструменти за да преобразуваш миди-тата. Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Ноември 17, 2008 Отговорено Ноември 17, 2008 (Редактирано) Каква програма ми трябва за да експортвам МИДИ-та към WAV, като им променям звуците (предполагам използвайки VST инструменти). Много съм бос в това отношение и нямам идея какво ще ми свърши работа. Накратко - имам backing track-ове, но са в MIDI формат с гаден миди саунд, искам да ги направя на MP3 с готин звук тип VST инструменти. MIDI формат с гаден миди саунд - Това сигорно, защото го просвирваш през вградената ти звукова картичка (най-вероятно), но да се върнен на въпроса ти! ОТ МИДИ КЪМ Уейв, няма как да стане с натискане на две три бутончета: 1. Намираш си Cubase 2. Ще кажеш какви инструменти ти трябват, тоест какво ще просвирваш 3. Отваряш форума и темите за начинаещи тонрежисьори и почваш да учиш мастеринг, смесване честоти! Ще са ти нужни сигорно хубава звукова карта микрофон, яко колони (стидио монитори) и мощен комп Абе не е лесна работа, ама айде успех Редактирано Ноември 17, 2008 от yellow nEuphoria Цитирай
presly Отговорено Ноември 18, 2008 Отговорено Ноември 18, 2008 Може и със Samplitude (но не препоръчвам за MIDI). Може и с Reaper. Може и със Сонар да си свършиш работата. Още повече, че в самия комплект на програмите има включени доста и нелоши инструменти. Иначе има купища подобни (MIDI2WAV) "конвертори" из Мрежата, но нищо не може да се сравни с добре пипнат инструментал. Пък и готин звук и МР3 не стоят в едно изречение. Попрочети за форматите за звук - ной-лесно става с чичко Гугъл. Поразгледай из форума. MIDI звук не съществува. Все едно да кажеш, че нотите на Моцарт (примерно) не звучат добре. MIDI е електронния аналог на нотите. Как ще звучи зависи само от "оркестъра" - звуковия модул (НЕ карта), който възпроизвежда звук. Успех! Цитирай
maringtr Отговорено Ноември 19, 2008 Автор Отговорено Ноември 19, 2008 (Редактирано) Приятели, моля ви не ми говорете като на малоумен, защото от последните два поста така изглежда - тенденция, която я има в този форум. Всеки има пропуски, аз не съм работил с VST хостове, съответно не съм знаел, че могат да ми свършат работа да си рендърна мидито. ТОВА НЕ ЗНАЧИ, че вчера по обяд съм решил да се занимавам с музика. В крайна сметка, аз съм преди всичко музикант (професионален), а с тонрежисура и смесване се занимавам от известно време, но на любителско ниво - разбирам толкова, колкото да си направя демотата в нас, за да си ги запиша хубаво в студиото - на мен това ми стига. Редактирано Ноември 19, 2008 от dark Цитирай
presly Отговорено Ноември 19, 2008 Отговорено Ноември 19, 2008 Не съм имал намерението да обиждам никого с писанията си. Но напоследък из форума зачестиха "детските" въпроси (и юзъри), та затова пиша малко по-дидактично от обикновено... Цитирай
maringtr Отговорено Ноември 20, 2008 Автор Отговорено Ноември 20, 2008 Съгласявам се - въпросът ми наистина беше формулиран по детски, но го задавам след като търсих дълго време нужната ми информация и не можах да я намеря. Просто съм бос точно в тази област, оттам идва и начина ми на изразяване по темата. Няма лоши чувства от моя страна, благодаря ви за изказаните мнения! Цитирай
presly Отговорено Ноември 20, 2008 Отговорено Ноември 20, 2008 (Редактирано) Чисто практически по темата - една хитринка, която прилагам, когато няма време - в Сонар (7) слагаш на траковете един единствен инструмент - TTS (добавяш го в Synth Rack-a) - и ще бъдеш приятно изненадан. Почти не се налага да се пипа нещо по звука ;-) Редактирано Ноември 20, 2008 от presly Цитирай
maringtr Отговорено Ноември 20, 2008 Автор Отговорено Ноември 20, 2008 Ще пробвам мерси, аз сега си чакам Native Instruments Bandstand и мисля с тях да пробвам през Sonar-а Ще постна резултата да чуете, може пък на някой да му е от полза същия бекинг трак! Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Ноември 20, 2008 Отговорено Ноември 20, 2008 Bandstand много го хвалят, ама е пълен ташак, по-добре смъкни такъв подобен софтуер Steinberg Hypersonic 2 ! Повече се доближава до звука на една самосвирка от преди 10тина години Ама разцъкай го! После почваш да теглиш инструмент по инструмент Цитирай
maringtr Отговорено Ноември 20, 2008 Автор Отговорено Ноември 20, 2008 Добре ти явно си работил с VST, препоръчай ми разни инструменти, които си видял от личен опит, че са хубави... Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Ноември 20, 2008 Отговорено Ноември 20, 2008 (Редактирано) не само аз, кажи какво търсиш и не само аз ще ти кажа има много разбирачи дето са тествали софт Редактирано Ноември 20, 2008 от yellow nEuphoria Цитирай
zombie Отговорено Ноември 24, 2008 Отговорено Ноември 24, 2008 Хиперсоника е уникален, аз лично съм много доволна от него За барабани, Addictiv Drums мисля, че се водеха(не съм сигурна за правописа), имаше и easy drummer доколкото си спомням. Друг хубав VST плъгин, който поне на мен ми харесва и върши работа, Virtual Guitarist/Bassist (бас китарите си ги ползвам от хиперсоника, и за това рядко използвам виртуалния басист, но и той върши добра работа). За мастъринг, там компресии и т.н... (там вече само от наблюдение говоря, понеже не съм на "ти" с тази материя") имаше едни Oxford Plugins , мисля, че отново на VSt се водеха... от човек, който се занимава с това, чувам , че му вършат идеална работа. Това от мен, бих се радвала, да чуя и за други Ви Ес Ти-та Марина Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 25, 2008 Отговорено Ноември 25, 2008 Такива мултифункционални като Hypersonic/Bandstandt имат всичко. Аз лично ползвам отделни. Кефят ме тези: Барабани - Superior 2.0 (+ семплите от предните версии, на EZdrummer, експаншъните им); Бас - Trilogy; Пиано - The Grand 2; Хамонд - NI B4 II; Синт - Korg M1. Цитирай
Recommended Posts