Jump to content
Българският форум за музиканти

проблем с лампова глава закупена от форума


Recommended Posts

Това с "грамотевичките" звучи точно като стара сдухана лампа.Пробвай стария и изпитан метод да почукаш всички лампи с химикал например и виж дали ще с епояив въпорсното препукване.Щом след намаляне на мастър волюма проблема неизчезва е доста вероятно проблема да е в драйверното стъпало и/или крайните лампи.Можеш също да размениш местата на драйверната лампа с някоя друга предусилвателна и рпи намален волюм виж как се държи усилвателя.Ако всичко това непомогне - вече ти казаха Металния чук или Парния Валяк.

 

И все пак за каква глава става въпрос-марка/модел?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

За Бога! Не знам на кой какво му тежи на съвестта, но моля ви, не умолявам ви: Лампите работят на над 350 В и не искам да изказвам заключения, но не мисля, че дадения човек е достатъчно технически грамотен да пипа във включен амп и да знае какво го чака... Ако греша добре, но ако не може да се изпържи много сериозно...

Нищо против, но все пак по-добре техник-филолог, отколкото филолог-техник.

Нищо лично, извинявам се ако греша!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съвсем си прав. Да не говорим че може да се изпържи дори да е изключен амп-а, стига да не е изчакал поне 10-15 минутки преди да почне да човърка (а явно няма опит и информациа). Човече, отиди при препоръчаните хора и си спести доста усилия и възможен престой в болница.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И как по-точно ще го хване тока почуквайки с пластмасов химикал по стъкления балон на лампата?

 

И какво е това снобарско отношение,което демонстрирате?Невиждам човека някъде да е напсувал или обидил някого,а изказвания като "Като му гледам езиковата култура и възпитанието - да пипа спокойно !" първо,че неговорят хубаво за автора им,второ че са меко казано груби и по мое лично мнение нетрябва да се толерират във форума(а даже намира и привърженици?!).Ако някой може да помогне- да помага.Който неможе или неиска по една или друга причина-да не го прави.Всички взехте да се правите на начални учителки и/или патриото-националистически привърженици,като единственото което доказвате е собствената си комплексарщина.Във форума няма правило,задължаващо потребителите да спазват всички понктуационни,граматични,лексикални и т.н. правила.

Редактирано от bratmito
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^^ Не Братмито, не став въпрос за комплексарщина, за перфектен правопис и пунктоация.

Просто на мен ми трябваше 3 пъти да чета поста на автора да разбера за какво става въпрос!

 

Относно проблема - отиди на майстор. Козата си иска пръч ! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Братмито, пак казвам нищо нямам против съвета ти, да напълно си прав, но ти знаеш ли на какво може да се подпре или да пипне случайно с другата ръка докато почуква с пласмасовия химикал? Повечето хора не знаят елементарни правила за безопастност, камо ли да работят с такъв тип високоволтова техника... Поне да кажа и аз един съвет, да не кажете, че съм голословен: : Като работиш лявата ръка задължително зад гърба или далече от апаратурата и да бараш само с дясната...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе е тва' е българина-ша лежим да тежим.

мислех да не пиша ама не се сдържах...

1.тоя с пунктоацията да ходи при Станишев

2.може да си оправи чалга строя на каквото там си свири

3.да си упЛътни така времето с повече пСихо-терапия

до Днес си мислех че музикантити не са като САКВАРТИРАНТИТИ

ма то го казал "щастливия" - "Разни хора, разни идеали"...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже се шири някаква странна митология за ламповите усилватели и колко са опасно,така изглежда средностатистическия лампов усивлател отзад Цък (ако става въпрос за марков такъв,правеняците един Бог знае).

Освен ако не се облегнеш на някоя от лампите трябва да си наистиан голям талант за да те хване тока.Как ще си навреш ръката в кутията и каква ще е тази удобна за работа поза остава загадка за мен.

 

Неказвам,че лампите не са опасни,но неповтаряйте нещо,само защото така сте чули без да се замислите дали в случая е валидно.Не е нужно да си инженер за да си пуснеш телевизора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:D Най-интересното на този хубав форум е как някой иска даден съвет,след като чуе нещо което не му харесва темата става просто за раздел БИСЕРИ(не е лошо наистина да се направи такъв :recourse: )
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.