yovi Публикувано Ноември 16, 2008 Публикувано Ноември 16, 2008 здравейте колеги,имам следния проблем купих си лампова глава от един съфорумец и свире6е добре до момента в които той не си тругна и така и не чух нишо за него пове4е.Както и да е искам да я оправя защото ми харесва когато свири.Та проблема е следния като я вклю4а има 3 варианта:пурви най рядко сре6тан и най добар свирва веднага и припуква след 20тина секунди няколко пути и няма ядове грам 3-4 4аса през които свиря.2ри вариант :вкючвам я и припуква и шуми като грамотеви4ки 1-2 минути и после се оправя и се свири . И най шибания вариант които няколко дни саом тои се проявява пука и шуми постоянно.И сега да уточня 4е 6ума и пукането не намаляват дори и при напулно намален волюм този 6ум спира единствено като изклу4а колоната като вутре в самата глава се 4ува(за6тото нали знаете как се 4ужа дори и китарата много тихо когато няма колона)Та ре6их да я отворя и да 4у1 откаде идва тоя 6ум и установих 4е е от голям трансформатор по средата но не знам дали птосто от тоя трансворматор не се 4ува просто изходния сигнал които си е сус сму6тения.Та не знам аз за пурви пут виждам лампова тиква нямам идея какво мойе да е Цитирай
Trysth Отговорено Ноември 16, 2008 Отговорено Ноември 16, 2008 Научи се да пишеш. След това можеш да пуснеш едно негативно мнение за човека, който ти е продал усилвателя, за да не се опарят и други (ако приемем, че той е виновен за ситуацията). Цитирай
bir4o Отговорено Ноември 16, 2008 Отговорено Ноември 16, 2008 Чакай , чакай как така изключваш колоната . Не може да оставиш лампов усилвател да работи без товар -т.е. да извадиш жака на колоната ей така . Едва ли ще се оправиш сам . Цитирай
yovi Отговорено Ноември 16, 2008 Автор Отговорено Ноември 16, 2008 Чакай , чакай как така изключваш колоната . Не може да оставиш лампов усилвател да работи без товар -т.е. да извадиш жака на колоната ей така . Едва ли ще се оправиш сам . едва ли не е предвидено слу4айно изваждане на жака,вупреки 4е в моя слу4аи не бе6е слу4айно.Както се казва има дуракоустойчива за6тита предполагам а ина4е сам няма да се оправя затова търся мнения на хора които разбират.Описал сум проблема максимално то4но и които е наясно сус принципната работа на такава ма6ина би трябвало да има идея Цитирай
yovi Отговорено Ноември 16, 2008 Автор Отговорено Ноември 16, 2008 Научи се да пишеш. След това можеш да пуснеш едно негативно мнение за човека, който ти е продал усилвателя, за да не се опарят и други (ако приемем, че той е виновен за ситуацията). завършил съм филология едва ли не мога да пи6а (тук не см е на изпит)а ина4е с негативни мнения не се занимавам имам конкретно желание да си ре6а проблема Цитирай
TONY Отговорено Ноември 16, 2008 Отговорено Ноември 16, 2008 ^ как взе дипломата? Добре, че не си станал лекар... Цитирай
bir4o Отговорено Ноември 16, 2008 Отговорено Ноември 16, 2008 Твърде е съмнително че има защита . Причините за брума може да са най разнообразни -лоши контакти по жаковете , студени спойки , потециометри , повредени кондери , нагорели кабели, повредени лампи , повреден захранващ или изходен траф и още неща които може да съм изпуснал . Така че Парни Валяк или Метълхамър са хората на коита да пишеш във форума . Ако имат време ... Цитирай
yovi Отговорено Ноември 16, 2008 Автор Отговорено Ноември 16, 2008 ^ как взе дипломата?Добре, че не си станал лекар... ами вззех я без особен проблем не ми се заяжда ина4е бих отговорил и на двама ви ама искам да си пи6а с нормални хора аз не знам 6то в техни4еска тема от 4 мнения 3 са на комплексирани хорица на тема граматика и правопис Странно някои хора как им се губи време ама 6то не се обайдате на милен цветков или проф ву4ков поне да хората да ви 4ууууууят божее слушам и не вярвам на о4ите си Цитирай
yovi Отговорено Ноември 16, 2008 Автор Отговорено Ноември 16, 2008 Твърде е съмнително че има защита . Причините за брума може да са най разнообразни -лоши контакти по жаковете , студени спойки , потециометри , повредени кондери , нагорели кабели, повредени лампи , повреден захранващ или изходен траф и още неща които може да съм изпуснал . Така че Парни Валяк или Метълхамър са хората на коита да пишеш във форума .Ако имат време ... ясно благодаря за инфото Цитирай
lyubohar Отговорено Ноември 16, 2008 Отговорено Ноември 16, 2008 ^ как взе дипломата?Добре, че не си станал лекар... ами вззех я без особен проблем не ми се заяжда ина4е бих отговорил и на двама ви ама искам да си пи6а с нормални хора аз не знам 6то в техни4еска тема от 4 мнения 3 са на комплексирани хорица на тема граматика и правопис Странно някои хора как им се губи време ама 6то не се обайдате на милен цветков или проф ву4ков поне да хората да ви 4ууууууят божее слушам и не вярвам на о4ите си Не са 3ма, повече са.Нормалните хора пишат с точки,запетайки,главни букви . На другите нещо им липсва-мислете си какво. Цитирай
TONY Отговорено Ноември 16, 2008 Отговорено Ноември 16, 2008 А пък, ако имаше нормални хора, на човек като Вас, не би трябвало да помогнат. Най-малкото, защото не проявявате уважение към Българският език, господин Филолог! Съфорумници, защо помагате ??? Като се появи следващ такъв, просто си трайте, толкова ли е трудно? Цитирай
bir4o Отговорено Ноември 17, 2008 Отговорено Ноември 17, 2008 А пък, ако имаше нормални хора, на човек като Вас, не би трябвало да помогнат.Най-малкото, защото не проявявате уважение към Българският език, господин Филолог! Съфорумници, защо помагате ??? Като се появи следващ такъв, просто си трайте, толкова ли е трудно? Трудно ми е защото ми е жал за апаратурката . Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 17, 2008 Отговорено Ноември 17, 2008 Чакай , чакай как така изключваш колоната . Не може да оставиш лампов усилвател да работи без товар -т.е. да извадиш жака на колоната ей така . Едва ли ще се оправиш сам . едва ли не е предвидено слу4айно изваждане на жака,вупреки 4е в моя слу4аи не бе6е слу4айно.Както се казва има дуракоустойчива за6тита предполагам а ина4е сам няма да се оправя затова търся мнения на хора които разбират.Описал сум проблема максимално то4но и които е наясно сус принципната работа на такава ма6ина би трябвало да има идея Когато започне да шуми, пробвай да я удариш отгоре с ръка, вероятно е да спре да шуми ( не се бъзикам). Често се среща при по стари уредби, нямам техническо обяснение, някой друг от технически грамотните колеги сигурно има. И никога не изключвай товара ( говорителя) на главата, докато работи. Равносилно е на каране на кола без масло в двигателя. Щом имаш лампова уредба, препоръчително е да поровиш в нета и да се снабдиш с информация за правилната им експлоатация и често срещани тривиални проблеми. Цитирай
vlex Отговорено Ноември 17, 2008 Отговорено Ноември 17, 2008 Първо - не те знам каква филология си завършил, обаче мен лично би ме било срам да парадирам какво съм завършил, имайки предвид какво ниво на езикова култура показвам... Второ - като квалифицираш колегите няма да си спечелиш повече спомогливост от околните, даже напротив. Хората ти помагат в момента, не защото си помолил некадърно, ами защото им е жал да не окипазиш повече техниката. Трето - Щото, Тони, като не им помогнем само после на съвестта ще ни тежи (отговарям в първо лице множествено число, нищо че в случая не съм особено полезен, факт е, че се опитвам да помагам на всички, на които мога), че някаква техника си е заминала без време... Четвърто - така както ми го описваш ми намирисва на някоя стара глава/копие по схема с не добре сметнати трафове - може би въобще не са били предвиждани тия трафове за тая дейност и съответно си показват рогцата. Но както споменаха може да са много неща. Най-добре се обърни към специалист и по-конкретно ParnyValjak и Metalhammer са добри специалисти (да не кажа дори едни от най-компетентните относно ламповата техника в тоя форум). Така описвайки 3-те случая, които дефакто не се редуват във вренмето ти не описваш 3 случая, а 3 фази на някакво развитие на проблем. На твое място не бих гледал още колко ще трае главата без кабинет или на тва дередже, а бих се свързал с някого за помощ. Поздрави, Влад П.П. Ако искаш уважение, уважавай околните - малко е нагло да квалифицираш и да очакваш адекватно отношение Цитирай
Recommended Posts