selskooro Публикувано Октомври 26, 2008 Публикувано Октомври 26, 2008 Колеги не знам, дали темата ми е за тука, но не бях сигурен къде да я пусна, ако съм сгрешил преместете ... Значи казвам се Радослав и съм на 19 години студент.. Значи мечтата ми е да почна работа, като DJ в някой, ресторант, кръчма, механа или каквото и да е от това естество ! Баща ми е музикант ( по скоро бивш )и съм ходил с оркестъра по сватби, събори, банкети и други и си имам понятие, но нямам лична и самостоятелна изява ... Иска ми се да почна с оркестъра - това са много добри и талантливи момчета музикантчета, с които заедно можем да направим уникален купон, но просто ми трябва поле за изява, или иначе казано някой да ми ПОДАДЕ ръка ..... Имам някое друго записче на " МОЯ " оркестър, ако някой се интересува може да му прата. Маняк съм на тема синтезатори и оркестъра е главно от клавишни инструменти .. Имам доста музика в тази област, както и парчета, които не могат да се намерат в интернет ( лична продукция )... Много съм амбициозен и бих давал сичко от себе да се развивам в тази насока, както да развивам и шефовете, които биха ме наели !! Нямам лична апаратура, но би могло да се намери... ( познавам хора ). Аз съм от Пернишко, но уча и живея в София. Яд ме хваща, защото редовно се срещам с много по големи некъдърници без никаква музика, които са УЖ Диджеи, а аз само гледам от страни... Съмнявам се някой да се отнесе сериозно и да ме наеме, но поне споделете според вас какво да направя, за да изпълна тази си моя мечта Цитирай
CyberGene Отговорено Октомври 27, 2008 Отговорено Октомври 27, 2008 Винаги съм смятал, че диджеите правят миксове/ремиксове на електронна музика, хаус, диско и т.н. За какви кръчми, механи, ресторанти и музиканти говориш, ум не ми го побира Цитирай
Steppenwolf Отговорено Октомври 27, 2008 Отговорено Октомври 27, 2008 За диджей ти трябват грамофони и/или плейъри за дискове с регулиране на скоростта, усет към музиката за подбирането й и умения за миксиране. Това е. Някои ползват и диджейски софтуер. Цитирай
selskooro Отговорено Октомври 27, 2008 Автор Отговорено Октомври 27, 2008 Абе стига с това DJ, не съм се изразил правилно- по скоро Диско Водещ... За какви миксове ми говорите и тем подобни глупости?? Става въпрос да пускам музика по сватби, събори, празнанства, ресторанти и да права поздрави за това говорех !! Имам си оркестър и да работим заедно Цитирай
d_clown Отговорено Октомври 27, 2008 Отговорено Октомври 27, 2008 Ами трябва да ти кажа, че за да станеш такъв който пуска музика по сватби, заведения и ресторанти, трябва да имаш меко казано "много добър стил за изразяване". Зависи, в смисъл ти може да искаш да си ги избираш сам за което трябва да имаш усещане... Но ако ти дадат некви песни които трябва да ги редуваш, не е проблем. Немога да те разбера в цял смисъл с какво искаш да се занимаваш... По-добре ще бъде ако доуточниш с да не кажа "микроскопични" детайли, какво точно, и с какво изобщо искаш да правиш. На 2 места си писал почти различни работи. П.П - Горе долу те разбрах.Казвам ти какво трябва да притежаваш като стил, за да се занимаваш с това. ИНАЧЕ ТЕ РАЗБРАХ ДО ИЗВЕСТНА СТЕПЕН . Цитирай
selskooro Отговорено Октомври 27, 2008 Автор Отговорено Октомври 27, 2008 Да бе колега, знам за какво иде реч .... Трябва да се изразявам правилно, на място и да знам как да дигам настроението на народа !!! Пък и точно за това искам да почна с моието момчета музиканти - ако аз почна да издишам те да действат !! Нема нищо по яко от оркестър и DJ заедно - става голяма лудница ... А съм виждал къде къде по големи некъдърници от мене, къде нямат хич музика и ми станали DJ е и - такъв ми беше и на бала ... Беше пълен пе.ераст - беха всъщност двама пе.ерасти, къде ми искаха по 5 лева за поздрав и теме да ги биеме за малко !!! Абе аз искам на Никсън- Готина си руса пичка да поздрава една съученичка и тоя ми вика " Немам я " , хммммммммммммммм , викам добре , после исках на Румяна- Две очи разплакани да поздравя едно момиче и тоя ми съобщава, че и това парче не фигурира в неговия архив и на мене вече ми кипна, ама се сдържах !!! И тоя ще ми иска пари " Въшльо" Ааааа после го постиснахме за врато и си попромени държанието !!! И други песни нямаше ... Искам му ЛЕСКИ КАРУЧКА и тоя ми пуска некви духови пущиняци само музика без пееене и аз му казвам да пусне с пеене и тоя вика НЕМАМ !!!! Еееееее аз ако имам шанс тоя че си турим на к.ра, че го разбием в музикален план и поздрави !!! Имам много музика еййй, можем да свирим 2 месеца нема да се повторим и имам много музика дето я няма в нета !!!! И си казах/ щом такива задръстеняци са станали DJ еи защо аз да не мога Цитирай
bassiscotta Отговорено Октомври 28, 2008 Отговорено Октомври 28, 2008 като за начало си направи профил в майспейс, за да си поне малко по-представен в онлаин пространството. сложи си няколко микса за слушане от евентуални слушатели. най важното е да имаш таргет. ако нямаш таргет ще е сложно. по натам просто си правиш парита и ако имаш публика и тя те оцени и иска да ги забавляваш ще е много по-лесно да се внедриш в биза. успех Цитирай
ScorpioN Отговорено Март 12, 2010 Отговорено Март 12, 2010 Не си си оставил, нито координати, нито поща, нито скайп... нищо. Дори и в профила. Ако някой прояви инстерес (евентуално) няма как да се свърже с теб. Като начало е добре в такива постове да имаш био + информация за контакти, ако не в темата то поне в профила ти. Цитирай
bmo Отговорено Март 12, 2010 Отговорено Март 12, 2010 Тези, които са решили да се напиват по кръчмите, винаги преди това в myspace проверяват. 1 Цитирай
Fallenblood Отговорено Март 15, 2010 Отговорено Март 15, 2010 сега братле ще те скъсат от ебавки на "селянин" ама аз си знам, че за всеки влак си има пътници, та ще ти дам един акъл - замисли се ония как са станали диджеи, та и ти като тях. пробвай да идете с оркестъра на рождения ден на приятел да видиш как ще се справите, какви са чалъмите на занаята и прочий, па като го направите тва няколко пъти и се ориентираш в нещата - тръгваш вече да се пласираш, отначало евтино (на евтино и качествено всички се вързват!), после, като добиеш опит (примерно половин-една година) постепенно ще изравниш цените с останалите от бранша. важното е хората да знаят, че те има - пускай обяви във вестниците ако щеш, да си направиш майспейс няма да е лошо (качи в плейъра някои парчета, дето са яки, ама ги няма в нета и малко хора са ги чували, та да им събудиш интереса), изкарай си визитки, визитка с майспейс е голяма работа. и разкажи все пак в какво си представяш да се състои работата ти, щото, както виждаш, тука повечето сме рокаджии и тия неща са ни малко далечни. примерно как ще съгласуваш пускането на песни с живата музика от оркестъра - ти пускаш емпетройки, докато някой не поръча нещо, дето го знае оркестърът или? Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Март 18, 2010 Отговорено Март 18, 2010 (Редактирано) качи в плейъра някои парчета, дето са яки, ама ги няма в нета и малко хора са ги чували, та да им събудиш интереса лека бележчица, в България може не много хора да обръщат внимание на авторските права, но аз обръщам, та ще изкоментирам в майспейс може да се качва само авторска музика или лично изпълнение на кавър в плейъра на музикалните профили. в личните може да се "прибавя" песен на някой от изпълнителите в майспейс, разбира се с тяхно съгласие. аз съм абсолютно съгласна с bmo Тези, които са решили да се напиват по кръчмите, винаги преди това в myspace проверяват. по-скоро ако си решил да правиш Спейс, качи "музикално меню" с песните, с които разполагаш в секцията "за мен" и говори с оркестъра, когато си уговарят "участията" да предлагат и теб като екстра. имаше по едно време длъжност "водене" на сватба-колкото съм ходила по сватби, де ...може и това да правиш Редактирано Март 18, 2010 от Viara Ivanova Цитирай
Fallenblood Отговорено Март 18, 2010 Отговорено Март 18, 2010 (Редактирано) @кака вяра е, да. но едва ли някоя от заинтересованите страни (диджей, публика, ориг. изпълнител на въпросните мега-ъндърграунд кючеци) много ще го е еня за тва, а администрацията на майспейс много знае коя чалга чия е (ако им напише имената на кирилица сигурно и кодировки няма да имат да ги прочетат), не сметнах за нужно да спомена. иначе най-хубаво да се сложат кавъри на оркестъра на въпросните парчета, също на някои по-известни, пък и авторски ако има. ако няма - при добро желание мога да помогна с текстовете (: също тъй, selskooro, направи си facebook специално за диджейската си дейност. това ще произведе още по-голямо впечатление, пък и ще могат да те канят по него. но първо премисли всичко в най-малки подробности (има какво да му се мисли!), пробвай как ще потръгнат нещата по купони на приятели, и чак тогава, ако установиш, че си за тая работа, давай смело. щото тва си е баш работа, и не от най-леките. и, най-важното, не бързай. Редактирано Март 18, 2010 от Fallenblood Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Март 18, 2010 Отговорено Март 18, 2010 въпросът е принципен мойто момче, като/ако почнеш да се изхранваш със собствена музика пак ще си говорим 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 20, 2010 Отговорено Декември 20, 2010 ... Искам му ЛЕСКИ КАРУЧКА и тоя ми пуска некви духови пущиняци само музика без пееене и аз му казвам да пусне с пеене и тоя вика НЕМАМ !!!! Еееееее аз ако имам шанс тоя че си турим на к.ра, че го разбием в музикален план и поздрави !!!Темата е култова,турете я у важни!!Чак се нахиуих Цитирай
Recommended Posts